Vegyen példát az utcai divat ikonjairól!

Az elmúlt szezonokban rájöttem, hogy a divathetes fotók közül sokkal jobban érdekelnek az utcai divatot megörökítő képek, mint azok, amik a bemutatókon készülnek. Sokkal többet lehet tanulni egy-egy jól összerakott, húsvér emberen viszontlátott szettből, mint abból, amit szinte teljesen a kifutóra terveztek csak. A fotókat nézegetve folyton ismerős arcokba futottam, így elkezdtem célirányosan követni a rajta szereplő hölgyeket. Mivel szinte mindig kifogástalanul jelennek meg és mindegyikőjüknek megvan a saját stílusa, ezért úgy döntöttem, bátran ajánlhatom őket inspiráció forrásaként. Segítségként pedig összegyűjtöttem azokat a ruhadarabokat, amelyek segítségével könnyedén hasonló szetteket rakhat össze. Önnek ki a kedvence?

Miroslava Duma

Miroslava Duma Vasilay Duma, orosz szenátor lánya és korábban a Harper's Bazaarnál dolgozott. Azóta szabadúszóként dolgozott, majd megalapította a Peace Planet jótékonysági szervezetet, illetve a Buro24/7 nevű oldalt. Közel egymillió követője van Instagramon, ahol egyébként naprakész információkat kaphatunk éppen futó projektjeiről és természetesen arról, ami talán kicsit még érdekesebb is: melyik napon mit visel. Duma titka a statement darabokban van – legyen szó egy feltűnő kabátról, érdekes szabású/mintázatú ruháról vagy egy dizájnertáskáról. Ezekhez aztán igyekszik semlegesen felöltözni – főleg most, hogy állapotos: szinte minden nap fekete, testhez tapadó ruhát visel és ezt dobja fel kiegészítőkkel vagy a már említett különleges kabátokkal.

Tőle egy olyan „rohangálós” szettet választottam, amit Ön is bátran viselhet az irodában, de akár egy laza szombaton vagy vasárnapon is. A kiegészítők viszik el a szettet: ilyen farmert és szövetkabátot pedig könnyedén találhat bárhol.

Miroslava Duma 01
Getty Images / reklámfotó

Kate Lanphear

Pár hete jött a hír, hogy a T: The New York Times Style Magazine stílusigazgatóját, Kate Lanpheart nevezték ki a Maxim új főszerkesztőjévé. A magazint egyébként februárban a Biglari Holdings vásárolta fel azzal a céllal, hogy a férfiaknak szóló újságot újra jövedelmezővé tegye. Lanphear a T-hez 2013 elején érkezett, azután, hogy átcsábították az Elle-től, ahol hat évig dolgozott. Szettjeit a gót, rockos androgün vonal jellemzi, így nem meglepő, hogy a legtöbbször sötét színű nadrágkosztümben láthatjuk.

Kate Lanphear szettjét akkor ajánlom, ha kerülné a feltűnést, de mégsem akar teljesen jellegtelen ruhadarabokba bújni.

Kate Lanphear 01
Getty Images / reklámfotó

Giovanna Battaglia

Giovanna Battaglia egyáltalán nem fogja vissza magát, ha színekről van szó és milyen jól teszi! A W magazin és a japán Vogue divatszerkesztő (előbbit egyébként az ex-Vogue főszerkesztő Carine Roitfeld-lel közösen viszi, akinek fiával, Vladmir Restoin-Roitfeld-lel jár most) munkáit ide kattintva találja, ha pedig a stílusára kíváncsi, nézze meg a lenti képet!

Ha a koncepció tetszik, de túl harsánynak gondolja a szettet, akkor válasszon olyan ruhadarabokat, amelyeken kevesebb a „csicsás” részlet.

Giovanna Battaglia 01
Getty Images / reklámfotó

Emmanuelle Alt

A 47 éves Alt 2011 óta a francia Vogue főszerkesztője (pont az előző bekezdésekben említett Carine Roitfeld-től vette át a trónt). Érdekesség vele kapcsolatban: mindig vagy minimál sminkben vagy még anélkül jelenik meg. Öltözeteiről mindig az effortless chic jut eszembe, azaz amikor valaki erőlködés nélkül néz ki lazán és elegánsan egyszerre. Színek tekintetében legtöbbször a fekete-fehér-szürkebarna-kék tengelyen mozog, és ne lepődjön meg, ha rákeres a fotóira és a legtöbbször fehér „boyfriend” ing van rajta. Tipp: ha szereti a kicsit lazább basic felsőket, nézzen körül néha a férfiosztályokon is, 1-2000 forintért árulják őket.

Emmanuelle Alt 01
Getty Images / reklámfotó

Az ön stílusához ki áll legközelebb?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra