Ezért néz ki olcsónak a cipője

Az ár és a kinézet tekintetében a legjobb kombináció az, ha olcsón jut hozzá valamihez, ami drága hatást kelt. Nem azt mondjuk, hogy mindig úgy kell öltözni, hogy sugározzon rólunk, hogy mennyi pénzünk van, sőt: a logóval tarkított ruhák és kiegészítők a filléres kategória legalján foglalnak helyet. Viszont irtó kellemetlen lehet az, amikor több tízezer forintot költ lábbelire, ami azt üzeni, hogy 1000 forintba került a belvárosi kínai boltban. Éppen azért a Marie Claire segítségével 8 olyan pontot szedtünk össze, amelyek segítenek abban, hogy elkerülhesse az apró bakikat. Igyekeztünk minden pontot ellenpéldával és példával illusztrálni.

1. Túl magas a platform

Ez a pont nem vonatkozik önre, ha pornós és/vagy Kim Kardashian. A maradék 3 milliárd nőnek üzenjük: igenis, létezik túl magas platform. Bár viselői megesküdnének arra, hogy a lehető legkényelmesebb fazon, ez maximum akkor igaz, ha végigtaxizzuk az egész napot. A lapostalpú cipő is lehet nőies, pláne, ha nem botladozunk benne, mint a magassarkú társaiban.

01
reklámfotó

2. Ha nem jó a méret

Lehet akármilyen szép a cipője, ha látszik, hogy a lábujjai alig férnek el, senkinek nem az jut majd az eszébe, hogy milyen drága volt. Ugyanez igaz arra is, ha folyton kilép a cipőjéből, mert az „bár 1-2 számmal nagyobb, de annyira olcsó, hogy nem hagyhatta ott”. Viselkedjen felnőtt módjára és felejtse el, hogy nem a saját méretét veszi meg! Mivel soha nem fogja majd hordani, így nem, hogy spórolt az akciós darabbal, de az árának megfelelő felesleges költségbe sodorja saját magát.

02
Pascal Le Segretain / Europress / Getty

3. Túl sok minden történik rajta

Egy kis glitter itt, egy kis díszítés ott. És természetesen az alapszín se unalmas fekete, fehér vagy nude legyen – ugye ismerős? Hány ilyen cipőt látni akár a divatházak kifutóin is. Ön viszont ne legyen áldozat és ne vegyen olyan cipőt, amit aztán semmihez nem tud felvenni kivéve, ha ön Anna Dello Russo.

03
reklámfotó

4. Ha nem tud benne járni

Nincs is szomorúbb látvány, mikor a modell-wannabe lányok felveszik az alaphangon 12-13 centis tűsarkú cipőket, aztán a Váci utca macskakövein úgy botladoznak, mint egy újszülött zsiráfbébi. Ne égesse magát ezzel, mert abszolút nem nőies, viszont sokkal inkább lesz nevetség tárgya.

5. Egy konkrét MÉH telep van rajta

A szegecseknek a 2012-es év végén végleg el kellett volna tűnniük a világegyetemben, de sajnos még mindig minden lehető ruhadarabra ráteszik őket. A legtöbbször a tucat bokacsizmákon köszönnek vissza, amiknek a viselése 12,5 éves kor felett nem ajánlott.

05
reklámfotó

6. Ha már ronggyá hordta

Lehet egy cipő akármekkora kedvenc, ha már évek óta hordja és ez meg is látszik rajta, akkor érdemes új szerelem után nézni. Ha csak nem valami extrém különleges darabról van szó, könnyen pótolható, ugyanis az üzletek minden szezonban ugyanazokat a lábbeliket dobják piacra kis változtatással.

7. Nagyon műbőrhatása van

Bár nehéz (főleg barnában) olyan műbőrt találni, ami valódi bőr érzetét kelti mind a külső szemnek, mind viselésre, de nem lehetetlen. Főleg igaz ez a térdig érő csizmákra, ahol a nagyobb felület miatt fokozott figyelem irányul a lábbelire. Vagy válasszon igazi bőrt vagy egy rövidebb fazont, ami nem vonja magára a szemeket.

07
reklámfotó

8. Túl fényes az anyaga

Nehéz meghúzni, mi az a határ, amitől már „túl fényesnek” számít egy cipő. Függ az árnyalattól és a fazontól is, így önnek kell mérlegelni vásárlás előtt, hogy vajon belefér-e még.

Egyébként minden pontra igaz, hogy ezek nem kőbe vésett dolgok, ha ön egy 10 centis platformos térdig érő csillogó csizmában érzi jól magát, viselje bátran!

08
reklámfotó

+1. Ugg csizma

Nem érdemel magyarázatot, ugye? Rendben, felsorolunk négy esetet, mikor ne hordja:

  1. Esőben
  2. Ha már nem a talpán, hanem a belső oldalán jár.
  3. Cicanadrággal.
  4. Bármilyen más esetben.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek