Modellek, akik szépséghibáiknak köszönhetik karrierjüket

A divatszakmát és a művészvilágot a hagyományosnak mondott szépségek mellett mindig jobban érdekelték azok az egyedi és érdekes arcok, akik rendelkeznek valami plusszal. Bár a szépség fogalma napról-napra változik és lehet, hogy amit ma mainstreamnek tartunk, az holnap már nem lesz az, mégis van egy-két kivételes modell, akik megfoghatatlan kisugárzásuknak, úgynevezett „hiányosságuknak” köszönhetően új mércét állítottak fel a szépség- és divatiparban. A fashionspot.com szerkesztői összegyűjtettek néhány modellt, akik rendhagyó külsejüknek köszönhetik karrierjüket. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen izgalmas modellek után kapkodnak évek óta a szakmában!

1. Omahyra Mota

A Dominikai Köztársaságból származó 30 éves modell és színésznő androgün külsejének köszönheti sikerét. A nemzetközi karriert befutott modell nem csak az Yves Saint Laurent és Jean Paul Gaultier múzsája volt az elmúlt években, hanem 2001-ben a People Magazin feltette az Év 50 legszebb embere néven futó listájára is.

2. Kristy Hinze

Az 1979-ben született ausztrál modell, színésznő és televíziós műsorvezető a karakteres orrának köszönheti sikerét, melynek köszönhetően 14 évesen bekerült az ausztrál Vogue-ba, de megfordult már a Sports Illustrated és a Victoria's Secret hirdetéseiben is. Az egyszerűen csak „Az orr-nak” is becézett híresség azóta már házigazdája volt a Project Runway Australiának és feltűnt az amerikai Topmodell leszek zsűrijében is.

3. Stacey McKenzie

A kanadai származású jamaicai szépséget elsősorban a szeplős arca miatt kedvelik a divatszakmában. A kanadai Topmodell leszek című műsorban feltűnt modellt először a New York-i Elite Model Management szerződtette le, 1995 óta pedig a legmenőbb divatházak, mint például Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Alexander McQueen, Betsey Johnson, Tommy Hilfiger, vagy Christian Lacroix kifutóján sétálhatott végig.

4. Lindsey Wixson

Az 1994-ben született modell a models.com júliusi összesítése alapján jelenleg a 20.helyen áll a világ ötven legjobb szupermodelljét nyilvántartó listán. Wixson a foga közötti látványos résnek és buja tekintetének köszönheti sikerét, mellyel olyan divatházakhoz nyert már belépést, mint a John Galliano, a Versace, a Miu Miu, Jill Stuart és az Alexander McQueen.

5. Ranya Mordanova

Az orosz származású modellre a nagyon erős, már-már „sittes” kinézete miatt figyelt fel a szakma. A szemöldök nélküli modell minket leginkább Rooney Marára emlékeztet a Tetovált lány című filmből. Mordanova különös külsejével látható volt már a Revlon, illetve a Givenchy kampányaiban is az elmúlt években.

6. Alek Wek

A dél-szudáni származású, de New Yorkban élő modell 1995-ben, 18 évesen kezdte a pályafutását a divatszakmában. Wekre már karrierje kezdete óta modern szépségként tekintenek az olyan divatházak, mint a Christiantian Dior vagy a Kenzo. A borotvált fejű modell és divattervező 1997-ben az első afrikai modellként pózolhatott az Elle címlapján, de helyet kapott Tina Turner „Golden Eye” és Janet Jackson „Got Til Gone” című videó klipjében.

7. Andreja Pejic

Az androgün topmodell karakteres arccsontjának, sápadt bőrének és szőkített hajának köszönheti sikerét. A 22 éves Pejic-csel előszeretettel reklámoztak női és férfi kollekciókat is az elmúlt években, azonban a modell az év elején nemátalakító műtéten esett át, ami azt jelenti, hogy mostantól transzneműként folytatja karrierjét.

8. Masha Tyelna

A 23 éves ukrán származású modell ijesztő, ragyogó és hatalmas szemeinek és rajzfilmszerű külsejének köszönheti karrierjét. Az egyedülálló külsővel megáldott Tyelna az elmúlt években pózolt a Dazed & Confused magazinban és megfordult a Dries van Note, a Givenchy, az Yves Saint Laurent, Nina Ricci, és a Miu Miu kifutóján, valamint kampányaiban is.

9. Lily Cole

Az 1988-as születésű modell feltűnő baba arcára, hosszú vörös hajára és óriási szemeire 14 éves korában figyelt fel Benjamin Hart a londoni Sohóban, aminek köszönhetően 16 évesen már a brit Vogue borítóján pózolt, valamint olyan divatházakkal dolgozott együtt, mint az Alexander McQueen, a Chanel, a Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Marc Jacobs, a Prada vagy a Moschino. A világ egyik legfelkapottabb modellje kisebb szerepekben a filmvásznon is feltűnt, 2009-ben például együtt játszhatott Johnny Depp-pel és Colin Farrell-lel a DoctorParnassus és a képzelet birodalma című Terry Gilliam filmben.

10. Chantelle Winnie

A 22 éves modell karrierje csak most kezd beindulni igazán. A Torontóból származó pigmenthiányos modell az amerikai Topmodell leszek című reality műsorban tűnt fel, amit olyan jelentős felkérések követtek, mint a kortárs tervezőket összefogó Machine-A és a londoni SHOWstudió közös kampánya. A modell sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az Instagramon több mint 205 ezer felhasználó kíváncsi mindennapjaira.

11. Adina Fohlin

A svéd modellre erős arccsontja, álla és feltűnő szemei miatt figyelt egy modellügynökség alkalmazottja Stockholmban. A klasszikus szépségnek nem mondható Fohlint 2003-ban a svéd Elle az év modelljének választotta, de az elmúlt években megfordult már a japán és az olasz Vogue címlapján és helyet kapott többek között David Yurman, az YSL Rive Gauche, az Alessandro Dell'Acqua, az EXT, a Rocco Barocco, és Tommy Hilfiger kampányaiban is. A 29 éves modell jelenleg fotós pályafutására koncentrál.

12. Cara Delevingne

Karl Lagerfeld egyik legújabb kedvencét már nem kell bemutatni a divatmániásoknak. A szokatlan szépség sötét, bozontos szemöldökével és furcsa grimaszaival hamar a szakma egyik legkeresettebb modellje lett, az őszi szezonban például ő lesz a reklámarca a Chanelnek, a Burberrynek és a Balmainnak is.

13. Kate Moss

A brit szupermodellnek a kilencvenes évek eleje óta töretlen a karrierje. Alacsony, 172 cm-s termete ellenére a mai napig kapkodnak érte a divatházak, a magazinok és a kozmetikai ipar. A 40 éves Moss valószínűleg kisugárzásának és „átlagos” külsejének köszönheti sikerét.

14. Iman

Az egyedülállóan hosszú végtagokkal és hosszú nyakkal megáldott szupermodell az egyik legbefolyásosabb nő a szakmában. David Bowie felesége 1976-ban kezdte pályafutását a Vogue-nál, ami után olyan divatguruknak dolgozhatott, mint Gianni Versace, Calvin Klein, Donna Karan vagy Yves Saint Laurent, aki egyszer így nyilatkozott a modellről: az én álmom a nő: Iman.

15. Lauren Hutton

A széles vigyoráról és foghíjas fogsoráról ismert Lauren Huttonért a hatvanas évek eleje óta kapkodnak a divat- és filmszakmában. A most 70 éves modell már 28 alkalommal szerepelt a Vogue címlapján és évtizedekig volt a Revlon kozmetikai márka arca is, pár évvel ezelőtt pedig a H&M kampányában láthattuk.

16. Grace Jones

Andy Warhol egyik legmeghatározóbb múzsája egzotikus megjelenése, modern és merész külseje miatt hamar ismert lett az Egyesült Államokban, androgün jellemvonásaival természetesen felkeltette a divatfotósok és tervezők figyelmét is. A 66 éves Jones nem érte be ennyivel, meghódította a zenei és a filmvilágot is a hetvenes és a nyolcvanas években.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra