A sminkelős alkalmazásoknál nincs viccesebb

Ma már szinte nincs olyan téma az életmód, szépségápolás és a divat területén, amire ne épülne valamilyen weboldal, blog vagy telefonos applikáció. Nem tagadom, a szebb bőr reményében én is próbálkoztam már olyan alkalmazással, amivel minimálisan ki lehet retusálni a bőrt, arra viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy komplett sminket is tudok anélkül csinálni, hogy élőben egy ecsetvonásnyit is ejtsek az arcomon. A Fashionista.com írása alapján kipróbáltam néhány, természetesen szigorúan ingyenes – nekem is vannak elveim – applikációt, amik egyrészt baromi szórakoztatóak, másrészt könnyen transzvesztitának vagy ízlésficamos műnőnek maszkírozhatják. Az alkalmazások mindegyike iPhone-on és androidos készülékeken is elérhető, mindenképp töltse le, ha akar egy jót szórakozni.

Modiface Makeover

A Modiface Makeover volt az első applikáció, amit kipróbáltam és abszolút felülírta az elvárásaimat. A telepítés után a program arra kéri, hogy mellékeljen vagy készítsen magáról egy képet, ahol jól látszódik az arca. Ha ez megvan, az automatikus felismerés rögtön bejelöli a szem, szemöldök és száj kontúrjait, ezek elsőre általában picit el vannak csúszva, úgyhogy érdemes külön be és átállítgatni őket, különben könnyen az állára kerül a piros rúzs, a műszempilla pedig a szemöldökére. Az applikációban gyakorlatilag ugyanúgy van felépítve a sminkelés, mint a mindennapi életben: az alapozás, a ragyák eltüntetése és a szem alatti táskák finomítása után több műszempilla, tusvonal és szemhéjpúder opció közül is válogathat, de a Kim Kardashian-féle highlighting-technikával is felismerhetetlenné sminkelheti magát.

Ez a csodás kép alapozás, retusálás és némi arcforma-változátatás után készült: a műszempilla, a porral kihúzott szemöldök és a pirosító tényleg elég hihetőnek tűnik a mesterkélt képen, a rúzs és a túlságosan sima arcom viszont inkább emlékeztet valami mű Barbie babára, mint hús vér emberre.

A legszórakoztatóbb filter egyébként egyértelműen a haj kiválasztása: többször is rám jött már az ötperc, hogy holnaptól fekete, szőke, vagy pasztellrózsaszín hajat akarok, de mivel parókaboltba nincs időm eljárni minden ilyen hülye ötletem miatt, ezért nem igazán tudtam elképzelni, hogy állna. Nem, még a paint-es 'paraszt photoshop' sem segített sokat. A ModiFace Makeovernél viszont frizurát is lehet változtatni, ráadásul szó szerint elég színes palettából: a rövid, félhosszú és hosszú fazonokon kívül kontyot és fonott lófarkat, de a Nagy Gatsby Carrie Milliguanjének szőke, fejpántos frizuráját is beállíthatja - ebben úgy néztem ki, mint egy ukrán takarítónő. A fazonok színét egy skála segítségével variálhatja, ezek között is van néhány fizetős, de a hagyományos fekete, barna, szőke és vörös színekért nem kell fizetni. 

Az alkalmazás legnagyobb gyengesége mindenképpen a szemhéjpúder, ezt inkább ne is vegye figyelembe, a műszempilla viszont tényleg működik, ha már az elején jó helyen jelöli meg, hova kerüljön, illetve a szájjal sem lehet nagyot hibázni. 

YouCam MakeUp

A YouCam Makeup gyakorlatilag az előbb letesztelt Modiface MakeOver lebutított változata, viszont ha kizárólag a sminkeléssel szeretne foglalkozni, akkor ez is bőven megteszi. Az alapfunkciók, mint az alapozóválasztás, tusvonal, műszempilla és rúzs persze itt is működnek, és mivel ez valószínűleg egy korábbi, kezdetleges verzió, ezért a ModiFacen is kevésbé sikeres funkciók – mint például a szemhéjpúder – itt sem remekelnek. 

Íme az 'office lady' és a 'date' look: hát nem is tudom.
Íme az 'office lady' és a 'date' look: hát nem is tudom.YouCam MakeUp/Dívány

A bőr, arc, szem és száj sminkelésén kívül olyan komplett look-ok közül is válogathat, mint az Office Lady ('irodai hölgy'), ami egy szolid tusvonal és műszempilla kombóval képzeli el a hivatalos külsőt, a Rocker, ami a tipikus füstös szemre utal, de a Party Lady sem rossz - ebben mondjuk pont úgy nézek ki, mint egy ízlésficamos transzvesztita.

Visage Lab

A Visage Lab a közelébe sem ér az előbb bemutatott Modiface és a Youcam appoknak: a sminkeken nem igazán lehet variálni, csak az eleve beállított alapozás, ránctalanítás, fogfehérítés és szemfestési opciók közül válogathat, ráadásul nagyon lassú és hirdetés is fut rajta, így egyszerre több minden is zavaró. Annyi extra van még, hogy a kész fotóra nyomhat egy jó effektet, bár pont erre van az Instagram is, letölteni csak akkor érdemes, ha az előző programokat túl macerásnak tartja és alapból sem akar tú sok időt fecsérelni a retusra.

A Visage Lab-nek van még egy elég furcsa funkciója, a szemnagyobbítás. Eleinte nem nagyon értettem, miért nem inkább orrkisebbítést vagy fül átszabást kínál, de aztán persze rájöttem, hogy valószínűleg nincs is itt mit érteni, úgy röhejes az egész, ahogyan van, viszont legalább jól széttrollkodhatom a képeket, vagy alakíthatom át magamat manga lánnyá. 

Lehet halálra rémülnék, ha szembejönnék magammal az utcán.
Lehet halálra rémülnék, ha szembejönnék magammal az utcán.Visage Lab / Dívány

Hair MakeOver

A Hair MakeOver egy elképesztően lebutított hajas alkalmazás, amit akkor érdemes letölteni, ha meg akarja nézni, hogy áll önnek egy adott szín és fazon. A legtöbb frizura sajnos fizetős, de ha akar egy jót röhögni, már megéri a letöltés, ráadásul az sem baj, ha egyáltalán nem ért az applikációkhoz, mert a szokásos rövid, félhosszú és hosszú fazonokon kívül kifejezetten vicces végigpróbálni a férfi fazonokat is. A mellékelt képen mondjuk pont egy női fazont applikáltam magamra, de a galériában férfiként is megtalál, ha szórakozna egy jót.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra