Ilyen kampányokkal várják az őszt a hazai divattervezők

Nemrég bemutattuk, hogy milyen látványos kampányokkal várják a 2014-es őszi-téli szezont a nemzetközi divatházak, ezúttal pedig összegyűjtöttük, hogy mivel készültek a hazai designerek a hűvös szezonra. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen katalógussorozattal illetve hirdetéssel rukkolt elő többek között Nanushka, a Je Suis Belle, Szegedi Kata vagy Tomcsányi Dóri a szezonban!

Kényelmes, városias kollekció Nanushkánál

Bár Sándor Szandra idei kollekcióját a Hét Fátyol misztériuma, az Istar istennő, azaz Salome története inspirálta a tervezésnél, ettől még darabjai hordhatóra és 21.századira sikeredtek. A kollekcióból szeretjük a kígyómotívummal kombinált, printelt selyemdarabokat, a steppelt hatású jacquard anyagot, valamint a hímzett téli pulóvereket és a kockás pelerin kabátot. Az elegáns, de lezser ruhák idén javarészt pasztell és föld árnyalatúak a márkánál.

Topmodellel hirdet Szegedi Kata

A tervező nyári kampányában még erősen jelen voltak a grunge korszak ismertetőjegyei, melyeket az őszi szezonban egy futurisztikusabb kollekció váltott a sorban. Szegedi fénylő kék és ezüst árnyalatokban, illetve mintákban nem szűkölködő kollekcióját ebben a szezonban is Éder Krisztián fotózta, akinek az elmúlt divathetek egyik legnépszerűbb magyar modellje, Gáll Franciska állt modellt Szegedi Kata ruháiban.

Retro sícuccok máshogyan Tomcsányi Dórinál

A kiváló minőségű anyagokkal és egyedi technológiákkal dolgozó tervező panelhangulatot idéző szobanövényes gyűjteménye után a retro síruházatokból merített ihletet őszi-téli kollekciójának tervezésekor. A nosztalgiával átitatott darabok közül szerettük a sápadtrózsaszín és szürke árnyalatú túlméretezett télikabátot, az ujjatlan kockás ruhát, valamint a fekete-fehér darabokat is.

Modern jazz Konsanszky Dóránál

A tervező nem sokban tért el jól bevált színeitől a hűvös szezonban sem, javarészt fekete, fehér, bézs, szürke, púder, illetve irizáló árnyalatokat használt a kollekció megtervezésénél, melyet ezúttal a modern jazz, illetve a hatvanas évek egyik nemesi származású szupermodellje, a ma 75 éves Verushka von Lehndorff inspirált. A hordható, kissé maszkulin vonalvezetésű kollekció darabjai gyapjúból, selyemből, pamutból és bőrből készültek.

Geometrikus formák a Nubutól

A márka tervezőit ezúttal az örökmozgás, valamint Haraszty István kinetikus munkássága ihlette meg, melyet elegánsan építettek be a tőlük megszokott minimalista stílusú darabokba. A körkörös motívumok például nemcsak a szabásvonalaknál, de a mintáknál is visszaköszönnek a szezonban. A sötét árnyalatokban gazdag kollekció vezető színei a kávé- és fahéjbarna, valamint a kék lesz 2014 második felében.

Feketében gondolkodott a Je Suis Belle

Dévényi Dalmát és Kiss Tibit a nyári szezonban a hatvanas évek olasz slágerei inspirálták, ezért is lepődtünk meg annyira, mikor megláttuk 2014-es őszi-téli kollekciójukat, amihez egyetlen színt, a feketét és annak különféle árnyalatait használták fel a tervezés során. Ennek ellenére a műszőrméből, selyembársonyból, voálból és gabardinból készült kollekció szerethető és klasszikus, de mégis modern hatást kelt, ami leginkább annak köszönhető, hogy a tervezők előszeretettel párosítottak össze egymástól eltérő fekete anyagokat a munka során.

Áeront megihlette Francoise Hardy világa

A divat és a zenei világ egyik legmeghatározóbb stílusikonja, az idén hetven éves Francoise Hardy volt hatással Áron Eszterre kollekciójának tervezése során, mely leginkább a darabok szín- és formavilágában nyilvánul meg. A hangulatos, javarészt sötétkék, bézs és fehér színeket kapott 2014-es őszi-téli kollekcióból szerettük a klasszikus, A- vonalú egyrészeseket valamint az elegáns gallérokkal készített ingeket és jó esésű pulóvereket. A lookbook fotók mellett a márka négy kampányképet is lőtt, ezeket is megnézheti a galériában!

Kondás Kata pózol a USE Unused katalógusában

A márka tervezőit, Füzes Esztert, Godena-Juhász Attilát és Tóth Andrást elsősorban a New York-i és párizsi életérzés inspirálta az őszi-téli kollekciójuk megtervezésénél. A javarészt dzsörzéből, gyapjúból és bőrből készült fekete, fehér, piros és beige árnyalatú darabok hordhatóra és kényelmesre sikerültek ebben a szezonban is. A már kapható kollekcióból egy fehér kabátért 103.800 forintot, egy egyrészes ruháért pedig 59.770 forintot kérnek a márkánál.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek