50 millióba kerül a világ legdrágább táskája

Dizájnertáskák közt elég nagy a szintbeli különbség, már ami az árakat illeti: egy IT bag lehet drága, ettől függetlenül megfizethető – vagy összespórolható –, de van az a szint is, amikor tényleg elérhetetlen marad egy-egy kreáció. A Hermès tipikusan az elengedhetetlen kategóriába tartozik, amit saját magát überelve is bizonyítanak azzal, hogy egyik legdrágább és jellegzetesebb darabjukat, a Birkin baget emelték még exkluzívabb magasságokba.

 
 

Birkin-bagje gyakorlatilag az összes celebnek van, aki ki akarja tenni a kirakatba, mennyi pénze van: Victoria Beckham 1,2 millió font értékben, azaz közel 591 millió forintnyi Hermès kollekciót tudhat a magáénak, Kim Kardashian pedig annyira nem tud mit kezdeni a sajátjaival, hogy egy Birkin baget edzőtáskának használ.

Az átlagember számára egyébként elérhetetlen táska annyira exkluzív, hogy hiába van rá esetleg pénze, akkor is ki kell várnia a több éves várólistát. A márka, hogy saját magát is überelje, most megtervezte ennek a brutálisan drága táskának a még exkluzívabb, még elérhetetlenebb verzióját, mi pedig már alig várjuk, melyik celeb lesz olyan hülye, hogy meg is veszi. A krokodilbőrből készült, fehérarany és gyémánt berakással díszített táska akár egy ékszerüzlet kirakatában is jól mutatna: a foglalaton összesen 245 gyémánt áll, a csat 18 karátos aranyból készült, ára pedig kb. 50 millió forint, azaz 125 ezer font.

Túlértékelt a Birkin bag, vagy tényleg megéri a pénzt?

Egyvalaki biztosan nem fogja magát összetörni a méregdrága táskáért, ez pedig a névadó, Jane Birkin, aki kerek perec kijelentette, hogy biztosan nem licitál majd: „Minek kéne még egy? Van már egy Birkin bag-em, kettő úgyse férne már el a karomon" – tudta le a dolgot egy friss interjúban. A licitet szeptember 23-án tarják Beverly Hillsben. A Hermes-nek egyébként egyetlen, átlagembernek elérhető táskája van, ebbe viszont nem biztos, hogy érdemes befektetni.

Mit gondol, túlzásnak tartja az ötven milliós táskát, vagy inkább csak művészi alkotásnak tekinti?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek