Bécsi divathét: magyarok a kifutón

Megjártuk a bécsi divathetet, és a rengeteg érdekes osztrák bemutató mellett találtunk magyar tervezőket is az eseményen: péntek délután például rögtön a Lazlo és a Prieston bemutatóival indult a nap, de szombaton is láthattunk a kifutón magyar munkákat, akkor a Hey-Mr luxuscipőit viselték a modellek. Részletek a folytatásban!

Lazlo

László Edina 2006-ban végzett a MOME textiltervező szakán, majd tanult design menedzsmentet és le is doktorált. 2009-től különböző márkáknak tervezett, 2012-ben indult saját márkája, a Lazlo, mely nem követi sem a szezonokat, sem a szokásos színtrendeket. Mindig egy sajátos koncepció alapján készülnek a ruhák, melyek, mivel nem szezonfüggők, örök darabok és bármikor lehet őket viselni. László Edina olyan ruhákat tervez, melyek nőiesek, kicsit vadak, hordhatóak és tele vannak érzelmekkel.

2011-ben újrahasznosított anyagokból épített kollekciót, 2012-ben a tradicionális hetési motívumok köré építette gyűjteményét. Idén ősszel a bécsi divathéten fekete-fehér, növény- és virágmotívumokkal díszített, nőies ruhákat küldött kifutóra, melyek valóban épp úgy hordhatóak nyáron, mint télen. A bemutatón a friss művek mellett a 2012-es Layers (rétegek) és a 2013-as Anna kollekció egyes darabjait is megnézhettük.

Prieston by Noémi Nagy

Nagy Noémivel nemrég beszélgettünk idei őszi-téli kollekciójáról, most megnézhettük a 2015-re készült tavaszi-nyári darabokat is. Bár a tervező csak 2013-ban debütált az első kollekcióval, nem először mutatkozott be munkáival Bécsben, készített már fellépőruhát Bocskor Bíborkának és Zsédenyi Adrienn-nek, valamint öltöztette Radics Gigit (táncosaival és vokalistáival együtt) az Eurovíziós Dalverseny elődöntőin, februárban pedig New Yorkban próbálja bővíteni portfólióját.

A nyári ruhákat a hétköznapi és alkalmi viseletek kontrasztja határozza meg, a célcsoport a "nagyvárosi hercegnő", aki nem fél kilógni a tömegből. A szürke-sárga kontrasztot nagyon szerettük és a különleges szabásvonalak, 3 dimenziós rózsás anyagok is különlegessé tették a kollekciót. Kedvenc szettünk talán a szürke pamutpóló és a drámai, hercegnős szoknya párosa, melyet megtalál a galériában!

Hey-Mr

A Hey-Mr cipőmárka tervezője is magyar, mint megtudtuk, a kézzel készített, kiemelkedő minőségű lábbelikért Lukács László felelős. A márka cipőit és táskáit egy osztrák tervező, Ferrari Zöchling ruhái mellé viselték a modellek (ezért eléggé irigyeltünk őket). A szépen kidolgozott cipők hagyományos  anyagokból – bőr, szatén, csipke, etc. – készülnek modern technológiával, és hiába a megszokott, abszolút hordható fazonok, mégis minden lábbeli egyedi és különleges: az ördög tényleg a részletekben lakozik.

A cipőkhöz természetesen színben és dizájnban tökéletesen passzoló táskák is kaphatók. A Hey-Mr csapata egyébként helyi műhelyekkel dolgozik együtt, így őket is támogatja az, aki beruház egy ilyen termékbe: a bécsi üzleten kívül Sopronban is hozzá lehet jutni a gyönyörű bőrcipőkhöz és táskákhoz, az árak 300 eurónál kezdődnek, de ezért tényleg minőséget és időtálló dizájnt kapunk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek