A Bazilikánál táncoltunk charlestont szombaton

Az egész azzal kezdődött, hogy felkértek zsűritagnak. Jól ismertem a lányt, aki a meghívót küldte és mivel izgalmasnak érkezett a program (a bringákat és a stílust is kedvelem), így azonnal igent mondtam. Ezután természetesen próbáltam rákeresni az elnevezésre (Csak Pasik), hogy tudjam, mi is ez pontosan, de kevés sikerrel jártam – ami nem csoda, mivel, mint kiderült, ez volt az első ilyen rendezvény. Évente kétszer rendezik meg viszont a Tweed Run Budapestet (mi is írtunk a 20-as éveket idéző összejövetelről itt), a szervezők pedig úgy döntöttek, idén két tematikus délutánnal is kedveskednek a biciklizés szerelmeseinek. Így született meg a tavaszi Csak Csajok és a most szombaton megrendezett Csak Pasik is.

Nem sokkal dél előtt érkeztem az „eligazításra”, majd a zsűritagok után elkezdtek felbukkanni a „versenyzők" is. Azért írom idézőjelben, mert abszolút nem lehetett érezni, hogy itt most bárki bármiért küzdene, sokkal inkább piknik jellege volt az egésznek. Bár eleinte úgy volt, hogy én nem vonulok fel a Városliget-Andrássy út-Bazilika-Andrássy út-Hősök tere útvonalon, és a charleston táncon alapuló flashmobban sem szerepelek, a betanítás annyira megtetszett, hogy végül csatlakoztam.

Először a Szépművészetinél készült egy csoportkép, majd megkezdtük a tekerést és először a Bazilika előtt, majd a Hősök terén is eltáncoltuk (mindkét helyen kétszer) a begyakorolt másfél perces koreográfiát. Végül visszatekertünk a Pántlikához, ahol a versenyzők még egyszer utoljára felvonultak, mi pedig pontoztuk őket és megbeszéltük, ki melyik kategóriában győzzön. Ha önt is érdeklik vagy a biciklik vagy a stílusos pasik, esetleg mindkettő, akkor kattintson a galériára és keresse fel a Tweed Run Budapest Facebook-oldalát, hiszen októberben jön a következő rendezvényük!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra