Nézze meg, hogy mi történt a New York-i divathéten!

A napokban mutatták be a divatházak a 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióikat a New York-i divathéten. A divatmániások és üzletemberek által várva várt esemény első állomása sosem az izgalmakról szól, de azért természetesen nem zajlott le eseménytelenül a hét. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen szerelésekben fogunk járni jövő nyáron az amerikai tervezők szerint!

Plus-size modellek a kifutón

Mivel a molett testalkattal rendelkező modellek már jó ideje divatban vannak, ezért annyira nem lepődtünk meg azon, hogy a Madonnát és Lady Gagát is öltöztető Zana Bayne kifutóján feltűnt Gia Geneiveve, a Becca McCharen által vezetett Chromat showját pedig a Puerto Ricó-i és kuvaiti származású modell, Denise Bidot nyitotta meg. A látottakat és az iparág nyitottságát a közösségi oldalakon is pozitív reakciók fogadták, többen meg is jegyezték, hogy a divatházak egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy munkáikkal megfeleljenek a teltkarcsú nők igényeinek is.

Katonanő a divathéten

Több, mint egy tucat katonanőre cserélte le modelljeit egy bemutató erejéig a Little Black Dress Wine és az amerikai katonanőket támogató szervezet, a Fatigues to Fabulous. Az általában modellektől és hírességektől nyüzsgő Lincoln Centerben megtartott bemutató és kampány célja az volt, hogy segítse a veteránok visszailleszkedését a mindennapi életbe – írja a Daily Mail az eseményről, amelyen többek között DKNY és Calvin Klein ruhákat mutattak be a modellé avanzsált katonanők. A showt az amerikai hadsereg visszavonult kapitánya, Leslie Nicole Smith nyitotta meg, aki Boszniában vesztette el a bal lábát és a látását.

Alexander Wang lekoppintotta Mary Katrantzout

A szezonban a H&M-el idei vendégtervezője jól láthatóan fantáziát látott a Londonban élő görög származású designer tavalyi, edzőcipős kollekciójában, és ő is erre a témára húzta fel tavaszi-nyári szereléseinek és kiegészítőinek nagy részét. Persze nem Wang az egyetlen, aki sportos cuccokban gondolkodott, sőt, ha lenne olyan felmérés, amelyben meg lehetne határozni a korai 2010-es évek divatját, akkor valószínűleg a sportos elemekkel való kísérletezés lenne az egyik fő vonal. A bemutatott darabok közül szerettük a Nike futócipőire emlékeztető egyrészeseket és az ahhoz passzoló cipőtalpas táskákat.

Marc Jacobsé a New York-i divathét legerősebb kollekciója

New York egyik legbefolyásosabb tervezőjének bemutatója óta szinte mindenki a hatalmas rózsaszín ház körül sétáló katonai ruhába öltöztetett modellekről és azok kiegészítőiről beszél. Ez nem túlzás, a látottakkal foglalkozik azóta is a Vogue-tól, Anna Dello Russón és Giovanna Battaglián át a Wall Street Journalig mindenki. „Katonai ruhába bújtatott pin-up lányok” – mondta a sminktelen arcú modellek láttán a Le Figaro divatszerkesztője, Godfrey Deeney, a Wallpaper szerkesztője, J.J. Martin szerint pedig Jacobs showja az első precedens értékű bemutató volt a szezonban.

„Talán a legfontosabb dolog, amit Marc Jacobs megtanult a Louis Vuittontól az az, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a jól értékesíthető kiegészítőkre. Én még soha nem láttam ennyi táskát, mint ezen a kifutón" – összegzi J.J. Martin a látottakat. Az 51 éves tervező kollekciójából szerettük az óriás zsebes és a gombokkal díszített egyrészeseket, a bársonnyal borított Scholl papucsokat és a kabátruhákat.

Indiana Jones hangulat Ralph Laurennél

A 74 éves designer már több mint 40 éve az amerikai divatvilág egy legmeghatározóbb arca. Lauren a mai napig ragaszkodik a régi típusú, valódi modellekhez, akiket a kilencvenes évek vége óta igencsak ritkán látni a kifutókon. Ezeken a modelleken ezúttal is kiválóan álltak a tervező khaki, katonazöld, sárga és rózsaszín ruhái, szerettük az ultrafényes koktélruhákat, a tüllszoknyával kombinált egyrészeseket és a férfias szabású szafarikabátokat, amiket Ralph Lauren szerint feltűnő és színes ékszerekkel hordunk majd jövő nyáron.

Minimalista hatás Calvin Klein kollekciójában

Elképzelhető, hogy Picasso kék korszaka ihlette meg a divatház vezető tervezőjét, Francisco Costát, aki javarészt sötétkékben, pirosban és fehérben képzeli el 2015 nyarát. A textúrákkal bátran kísérletező tervező sportos elemeket is beépített a kollekciójába, így kíváncsian várjuk, hogy ruhái vajon milyen arányban tűnnek majd fel a közelgő vörösszőnyeges eseményeken. A gyűjteményből szívesen látnánk a gardróbunkban a lakkhatású bőrkabátokat és modern hatást keltő ujjatlan egyrészeseket.

Axente Vanessa a legmenőbb divatházak kifutóján

A nagylengyeli szupermodell természetesen végiglejtett a New York-i divathét legmeghatározóbb kifutóin, többek között ő nyitotta meg az Altuzarra showját, de megfordult Diane von Furstenberg, Donna Karan, Michael Kors, Hugo Boss és Anna Sui bemutatóján is. Axentén kívül Rajzák Kinga, Hódosi Anita és az egyik kedvenc férfi modellünk, Cseke Botond is ott volt a divathetek első állomásán.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek