Nézze meg a Prieston arisztokratikus kollekcióját!

A Prieston by Noémi Nagy márka tervezője, Nagy Noémi, bár csak 2013-ban debütált az első kollekcióval, bemutatkozott már munkáival Bécsben, készített fellépőruhát Bocskor Bíborkának és Zsédenyi Adrienn-nek, valamint öltöztette Radics Gigit (táncosaival és vokalistáival együtt) az Eurovíziós Dalverseny elődöntőin. A 2014-2015-ös őszi-téli kollekció kapcsán beszélgettünk a tervezővel, aki szeptemberben Bécsben és Londonban is bemutat, februárban pedig New Yorkban próbálja bővíteni portfólióját a terjeszkedés érdekében.

A jelenlegi kollekciót a szentpétervári muszkok inspirálták, ami szín- és formavilágban is visszaköszön a feltűnő darabokon: erőteljesen dominál a vörös, a piros és a pink, de kiegészítő árnyalatként a fekete és a nude is szerepet kap. A ruhák díszítése is a fényűző rtodorosz miliőre reflektál: a különböző méretű és textúrájú virágdíszítéseken kívül a legtöbb ruhát kézzel felvarrt Swarovski kristályok díszítik, ami nem kis többletsúlyt jelent, viszont kétségtelenül jól illeszkedik ebbe az elegáns, alkalmi vonalba.

"A 2014-15-ös őszi-téli kollekciót elsősorban a városi, modern nő inspirálta, akit igyekeztem kicsit kimozdítani karakteres szerepéből. Van egyfajta orosz kötődésem is, ami szintén sokat nyomott a latba: sokan néznek első ránézésre orosznak, illetve az utóbbi időben egyre több orosz barátom lett, egyre jobban elkezdett foglalkoztatni ez a nagy múltú kultúra, tehát folyamatosan vonzom be az életembe. Az aktuális kollekcióm koncepciója sokban függ a hangulatomtól, a következő tavaszi-nyári kollekció például már teljesen más lesz" – részletezi a tervező, akinek a showroomja is egy orosz ortodox kápolna épületében található.

A Prieston első kollekciója nem is olyan régen, 2013-ban debütált, folyamatosan fejlődik, például a mostani alkalmi vonal monumentalitása eléggé különbözik a korábbi, egyszerűbb szabásoktól – bár a tervező szerint a márka DNS-e továbbra sem változott és a letisztult vonalvezetés és a könnyen kombinálhatóság a jelenlegi kollekcióban is fontos. "Alapvetően minden kollekcióm más az előzőhöz képest, viszont vannak olyan szabásvonalak és elemek, melyek mindig visszatérnek, még akkor is, ha első ránézésre másnak tűnik az összhatás. A kombinálhatóság szintén nagyon fontos számomra, ezt pedig a kifutón is hangsúlyozzuk: előfordul, hogy szoknyát szoknyával kombinálok, de a ceruzanadrág-szoknya kombó is jól működik."

A felhasznált anyagok többsége selyem alapú, de taft, brokát és egy kevés pamut is található a kollekcióban.​ "Milánóból rendeljük a felhasznált anyagokat, egyrészt azért, mert itthon nem lehet kapni, másrészt fontosnak tartom, hogy minőségében és mintájában is különleges anyagokkal dolgozzak. Nagyon kedvelem a selymek visszafogott fényét, illetve most először dolgoztam Swarovski kristályokkal, eleinte csak akrilköveket használtam." A felhasznált anyagok többsége selyem alapú, de taft, brokát és egy kevés pamut is található a kollekcióban.​

A tavalyi évhez hasonlóan idén is bemutat a Bécsi divathéten, sőt, a bemutató másnapján rögtön utazik is Londonba, ahol szintén kifutós bemutatón prezentálja jelenlegi, 2014/2015-ös őszi-téli kollekcióját. "Bécsbe az új tavaszi-nyári kollekciómat viszem, ezt szeptemberi 12-én mutatjuk be az MQ Vienna fashion Week-en, majd hajnalban rögtön utazom is Londonba, ahol már a 2014-2015-ös őszi-télit mutatom be egy nappal később, szeptember 13-án. A bécsi bemutatóval egy napon lesz a londoni ruhapróba, úgyhogy duplán fogok izgulni, hogy minden rendben menjen."

Nagy Noémi, a márka tervezője
Nagy Noémi, a márka tervezőjeSzécsi István/Dívány.hu

A Prieston by Noémi Nagy ruháit egyelőre itthon és Bécsben kapni, de a külföldi üzletek és webshopok felé terjeszkedés is fontos célkitűzés a jövőben. "Elsősorban keletre szeretnék terjeszkedni a ruhákkal, de bővítenem kell még a portfóliómat. A következő állomásom New York, oda februárban megyünk majd, ez biztos mérföldkő lehet a márka életében" – osztja meg velünk a tervező, akinek itthon volt már ugyan két önálló bemutatója, de az ismert magyar divateseményekre sem mondana nemet. Nagy Noémi néhány kreációját megtekintheti galériánkban, további infóért pedig keresse fel a márka Facebook oldalát vagy a hivatalos weboldalt!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek