Ugye nem lesz divat a melegítőalsó?

Balra Tinie Tempah, jobbra pedig egy szett a Bottega Veneta 2014-es őszi-téli kollekciójából
Balra Tinie Tempah, jobbra pedig egy szett a Bottega Veneta 2014-es őszi-téli kollekciójábólDavid M. Benett / Europress / Getty

Elöljáróban annyit kérnék, hogy ne vegyük egy kalap alá azokat, akiknek anyagi nehézségek miatt telik csak melegítőnadrágra mint utcai viseletre és azokat, akik kedvtelésből viselik 0-24 ezt a ruhadarabot. Bár annak a híve vagyok, hogy mindenki hordjon azt, amiben jól érzi magát és amiről úgy gondolja, hogy jól áll neki, olyan ez, mint a testszínű leggings: nem lehet elmenni mellette. A viselője azt üzeni a világnak, hogy igazából mindenkit lesz*r és abban megy az emberek közé, amiben otthon nézi a tévét és átöltözni is lusta.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, amikor emberek zoknival és papuccsal viselik tényleg azt a hatást keltve, mintha az utcát tekintenék a nappalijuknak. A leggyomorforgatóbb egyébként az, amikor a vékony anyagból készült nadrág láttatni engedi a pénisz formáját. Sajnos a wannabe maffiózók kedvenc viselete egyre inkább elterjed – legyen szó David Beckham vagy a Bottega Veneta legújabb kollekciójáról.

Esőben látványosan átázik (főleg a világosabb darabok), mivel övet nem lehet felvenni hozzá, ezért könnyen lecsúszik (bár imponál annak, aki egyébként igénytelen módon a feneke alatt húzza meg a szíját) és csak úgy lehet felöltözni hozzá, mintha az ember egész nap tespedne. Ennek ellenére egyre több külföldi street style fotón láthatjuk viszont és Budapesten sem kell sokat várni, hogy belefussunk egybe.

A feldolgozhatatlan: Hermés melegítőalsó 400 000 forintért
A feldolgozhatatlan: Hermés melegítőalsó 400 000 forintérttermékfotó

Ön felkészült már, hogy nemsokára dizájnerdarab lesz a mackóalsó? Jobb, ha szoktatja magát a gondolathoz: a fent említett Bottega Venetán kívül többek között Michael Kors és Jonathan Saunders is beépítette a 2014-es őszi-téli kollekciójába, Victoria Beckhamet 300 ezer forintos Lanvin melegítőben fotózták le, Leonardo Di Caprióra pedig többször adtak tréninget a stylistok a Wall Street farkasa című filmben. A legsokkolóbb pedig talán ez az Hermès alsó, amiért 1390 fontot (forintban is sok lenne érte, de ez átszámítva bizony közel 400 ezer) kérnek.

A TheGuardian szerint a Matchesfashion webáruház egy éven belül megduplázta a tréningalsó-készletét. „A férfidivat az elmúlt szezonokban egyre inkább lazult. Minden, ami tökéletesen szabott, már egyáltalán nem hat modernnek” – mondta Damien Paul, a férfirészleg vezetője. Hab a tortán, hogy a divattervezőként debütáló Tom Hardy is pont utcára szánt edzőcuccokkal nyomul.

Ön mit gondol?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra