Menő és megfizethető Barbie ruhákban tölthetjük az őszt

Hordható és megfizethető az új Barbie kollekció
Hordható és megfizethető az új Barbie kollekcióMattel

A Mattelnek köszönhetően idén sem maradunk Barbie ihlette kollekciók nélkül az őszi szezonban. Persze nem ez lesz az első alkalom, hogy a platinaszőke, lehetetlenül vékony derékbőséggel megáldott műanyag baba belopja magát a felnőtt nők ruhatárába. Barbie 50. születésnapját több divatház is megünnepelte a 2009-es New York-i divathéten, akkor Diana von Furstenberg, Vera Wang, Calvin Klein és Christian Louboutin gyűjteményében is visszaköszöntek a Barbie baba ihlette darabok.

Eddig azonban még nem igazán tört be az ikonikus babát gyártó márka a megfizethető termékekben gondolkodó fogyasztói piacra, így mi is meglepődve fogadtuk a Mattel legújabb húzását, miszerint Barbie-ruhakollekciót vezet be a piacra a Lord & Taylor, a Forever 21 és a Wildfox vállalatokkal karöltve – írja a szeptember 6.-án debütáló gyűjteményről a vogue.co.uk.

A kollekció egyébként a baba különböző korszakainak tényleges ruhásszekrényét vonultatja fel több évtizedre visszamenőleg. A Forever 21 például a kilencvenes éveket vállalta be, míg a Wildfox a Barbie nyolcvanas években viselt darabjait tervezte meg, a Lord & Taylor pedig az ötvenes-hatvanas évek stílusát értelmezte újra.

a 3x-horizontal
Mattel

„A Barbie márka ezúttal megpróbált a 11 inches (27.94 cm) divatbabára más szemszögből koncentrálni. A márka küldetése, hogy Barbie-t egy modern divatikonnak állítsa be" – mondta a 29 darabos kapszulakollekcióról a Mattel alelnöke, Jessica Dunne. A sport és felsőruházatban, kozmetikumokban és kiegészítőkben utazó Forever 21 szeptember elején megjelenő termékei Barbie-rózsaszín és merész grafikai mintás darabokat tartalmaznak, melyeket 3.90-24.90 dollár (915 – 5839 forint) között árulnak majd.

A Wildfox Dreamhouse néven futó vonala a halványkék, magasított derekú bikini szettjével, túlméretezett napszemüvegével és farmernadrágjával leginkább egy manapság menő Resort kollekcióra emlékeztet minket. A Nordstromon, a Bloomingdalesben és a Saks Fitfh Aveneun kapható nyaralós darabokra 37.50-183 dollár  8790 - 42.915 forint) között lehet majd lecsapni.

A november 14-én boltokba kerülő Lord & Taylor 12 darabból álló hálóruha-szerű ruháit egy valamivel idősebb generációnak szánták a tervezők, ezeket 32-46 dollár (7500 – 10.789 forint) között lehet majd beszerezni az őszi-téli szezonban.

Oszd meg másokkal is!
Mustra