3 trend, amit érdemes követni, és 3, amit nem

A 13 legnépszerűbb kifutós trendet már szemléztük, most azt nézzük meg a Huffington Post cikke alapján, hogy a fast fashion boltokban is felbukkanó divathullámok közül melyik az a három, ami említést érdemel, és melyek azok a vonulatok, amiket már most jobb elfelejteni. Persze ízlésekről fölösleges vitatkozni, és úgyis mindenki azt fogja megvenni, ami tetszik neki: ha önnek épp a patchwork műszőr bunda a gyengéje, akkor nem is beszéljük le róla, mint ahogy mi sem mondunk le a vicces kistáskákról, hiába állítják azt a külföldi szakemberek, hogy azok cikik lesznek hamarosan. Részletek a hajtás után!

1. Kell egy pelerin!

A kimonó téli változata a pelerin lesz, legalábbis a nagy divatházak szerint. Minden kifutón szebbnél szebb pelerinek vonultak fel, sajnos a fast fashion felhozatal egyelőre elég gyér, de reméljük, még időben kapcsolnak az illetékesek és októberre megtelnek az üzletek krémszínű, barna vagy fekete, letisztult vagy díszített, oversized pelerinekkel.

Ha a képre kattint, megnézhet még két variációt. Balról jobbra: Delpozo kifutó, Burberry köpeny, 1395 dollár, Zara pelerin, 22995 forint, H&M pelerin 8990 forint, Valentino köpeny a kifutón.
Ha a képre kattint, megnézhet még két variációt. Balról jobbra: Delpozo kifutó, Burberry köpeny, 1395 dollár, Zara pelerin, 22995 forint, H&M pelerin 8990 forint, Valentino köpeny a kifutón.Jemal Countess / Europress / Getty

2. Színes szőrmét soha!

Minden divatház tele van színes (jó esetben mű-) szőrmékkel, de nem hisszük, hogy az utca embere vakon fogja követni ezt a vonulatot: egyelőre nem is nagyon kínálnak sehol tarka bundákat, de ha kínálnának is, mégis, mivel venné fel és hova? Inkább vegyen pelerint.

Kattintson a képre a többi verzióért! Balról jobbra: Topshop Unique, Roksanda Ilincic, Zara sárga műszőr kabát, 22995 forint, Marni kabát a kifutón.
Kattintson a képre a többi verzióért! Balról jobbra: Topshop Unique, Roksanda Ilincic, Zara sárga műszőr kabát, 22995 forint, Marni kabát a kifutón.Catwalking / Europress / Getty

3. Jöhet egy műszőr kiegészítő

Ha mindenképp szeretne valami szőröset, kiegészítőt válasszon! Műszőrrel bevont kistáskákból nem lesz hiány, és a Huffington Post szerint a bundás sálak, cipők és clutch-ok nem fognak gyorsan kimenni a divatból. Mi már a 2000-es évek közepén láttunk hasonló fellángolást, szóval nem nagyon hiszünk a HuffPost-nak, de önnek kell döntenie a kasszánál: tényleg tetszik a bundás táska, vagy nem?

Kattintson a képre a többi kiegészítőért! Balról jobbra: Céline muff, H&M szőrmés hátú táska, 8990 forint, Eugenia Kim sapka, 250 dollár, Zara clutch 7995 forint, Kenzo kifutó.
Kattintson a képre a többi kiegészítőért! Balról jobbra: Céline muff, H&M szőrmés hátú táska, 8990 forint, Eugenia Kim sapka, 250 dollár, Zara clutch 7995 forint, Kenzo kifutó.Catwalking / Europress / Getty

4. A feliratos táskáknak vége

Kedvencünk volt nyáron a sok vicces feliratos clutch, állítólag ennek a divatnak befellegzett: mondjuk tényleg nehéz elképzelni, hogy jövőre is menő legyen még a Moschino mekis kollekciója, vagy egy "selfie generation" feliratú kistáska. Nekünk tetszenek a vicces kiegészítők, úgyhogy még az is lehet, hogy beruházunk egy tejesdobozt idéző Bershka-kreálmányra, vagy egy szívecskés H&M darabra. De biztos nem tesszük jól.

Katt a többi vicces táskáért! Balról jobbra: Moschino kifutó, Zara clutch, 6995 forint, H&M táska, 15 euro, Kenzo kifutó, Bershka táska, 6595 forint.
Katt a többi vicces táskáért! Balról jobbra: Moschino kifutó, Zara clutch, 6995 forint, H&M táska, 15 euro, Kenzo kifutó, Bershka táska, 6595 forint.Catwalking / Europress / Getty

5. A mintás retró ruha jó befektetés

A mintás kisruhák örök darabok, majdnem mindenkinek tökéletesen áll egy térdig érő, derékban szűkített darab. Most ősszel szerencsére tele lesznek a boltok aprómintás, kellemesen színes ruhákkal, van miből válogatni!

Kattintson a többi ruháért! Balról jobbra: Louis Vuitton kifutó, Zara ruha, 9995 forint, H&M ruha, 35 euro, Mango ruha, 13995 forint, Gucci kifutó.
Kattintson a többi ruháért! Balról jobbra: Louis Vuitton kifutó, Zara ruha, 9995 forint, H&M ruha, 35 euro, Mango ruha, 13995 forint, Gucci kifutó.Catwalking / Europress / Getty

6. A hosszú kesztyű nem éri meg

A Huffington Post szerint a szezon kötelező kelléke egy könyékig érő kesztyű, mi azonban, mint halandó emberek, inkább nem ajánljuk ezt a trendet: képzelje el, hogy minden egyes alkalommal, ha matatni szeretne a zsebében, a telefonján, vagy jegyet keres a BKV-n, le kell húznia a csinos kiegészítőt, majd aztán vissza, könyékig. Egy pelerinnel persze tökéletes páros, de egy normál ujjú kabáthoz hülyeség egy ilyen dívás kesztyű – akármihez is veszi fel, ne feledje, szörnyen unpraktikus lesz és egész nap bánni fogja, hogy beruházott erre a hülyeségre.

Balról jobbra: Maiyet, Jean Paul Gaultier, Chanel
Balról jobbra: Maiyet, Jean Paul Gaultier, ChanelKristy Sparow / Europress / Getty

Ön melyik trendet fogja követni?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek