11 trend, amit soha nem láttunk az utca emberén

Nehéz a divatkövetők élete: az önjelölt véleményvezérek hetente adnak ki utasításokat, hogy mi az, ami éppen az adott pillanatban trendi és mi az, ami már „so last year”. Személy szerint soha nem értettem, hogy ez az egész hogyan működhet globálisan úgy, hogy Magyarországra minden akkor kígyózik be, amikor a New York-i úrilányok már nem is emlékeznek rá.

Úgy vagyok vele, hogy divattól függetlenül mindenki hordja azt, ami neki jól áll és amiben jól érzi magát és az sem baj, ha két évvel ezelőtt láthattuk mindenkin azt a szettet (vagy még soha senkin, mert annyira eklektikus). Emiatt fordulhat elő egyébként az, hogy a fanatikusok olyan trendeket követnek, amiknek egyébként semmi értelme, és az is, hogy a beharangozott „csak ezek szerint él, aki divatos” dolgokból végül nem lesz semmi. Ebben a posztban utóbbiakat gyűjtöttem össze: azokat, amiket bár Mózes tízparancsolataként kellett volna követnie a fashionistáknak, végül nem láttuk senkin itthon.

Ragyogó orchidea

A Pantone minden évben világgá kürtöli, hogy melyik lesz az az árnyalat, ami az adott évben az iránymutató lesz mind divatban, mind lakberendezésben, stb. 2014 a ragyogó orchideát kapta, ami nem igazán hozta be a várakozásokat (ellentétben mondjuk a pár szezonnal ezelőtti mentával). Alig látni lila ruhákat a boltban, az embereken pedig még kevésbé. Vagy lehet, hogy türelmetlenek vagyunk és majd egy másfél év múlva hozzánk is betör? Kétlem, már amiatt is, hogy a külföldi celebek sem hordják.

181658698
Victor Virgile / Europress / Getty

Színes haj

Egy-két mindig bohém celebet (Kesha, Lady Gaga, Kelly Osbourne) leszámítva senkin nem láthattunk extrém színű hajat idén, de még a népszerűnek kikiáltott hajszínező krétával is csak bloggerek tesztelős bejegyzéséiben találkozhattunk, az utcán nem. Nem egészen irodakompatibilis és valljuk be: tinilányosan hat.

452687136
Gvk/bauer-Griffin / Europress / Getty

Pléd

A Burberry és a Louis Vuitton kifutóján jól néznek ki az óriási, vállra borított plédek, de el tudja képzelni, hogy bárki az utcán ilyenben flangáljon? És ha igen, jön a kérdés: miért tenné? Ha fázik, felvesz egy kabátot, nem fog magával cipelni egy tízkilós szőnyeget. Érthetetlen, inkább el tudom képzelni egy bőrkanapéra terítve, lakberendezési tárgyként.

484931349
Isifa / Europress / Getty

Tetőtől talpig fehér

Talán magyarázni sem kell: nehéz így felöltözni, mert a kifogástalan hatás érdekében minden ruhadarabnak egyforma árnyalatúnak kell lennie. És ki az, aki nem retteg, hogy egy ilyen szettben nem lesz koszos a nap folyamán? Szintén csak kifutó- és vörösszőnyeg-kompatibilis összeállításról beszélhetünk.

488697985
Rich Polk / Europress / Getty

Midiszoknya

Kevés olyan trendet bánok, ami nem veti meg igazán a lábát, ez viszont olyan. Szinte minden ismerősömet megpróbáltam már rábeszélni a midiszoknyákra, mert szerintem az egyik legelegánsabb fazon és olyan jól mutat akár egy basic pólóval is. Nem sok sikerrel jártam, pedig a Zarában például már kicsivel több mint tízezer forintért a miénk lehet egy ötletes darab.

4886241620 1 1 1
reklámfotó

Díszített ruhák/kabátok

A boltban ugyan jól mutatnak, viszont aki legalább egyszer vásárolt ilyen ruhadarabot, tudja, hogy az otthoni mosást elfelejtheti, ha pedig mosodába viszi, aggódhat, hogy a 40 ruhadísz közül hány szakad majd le. Arról nem is beszélve, hogy a díszek mindenbe beakadnak és összekaristolják a táskánkat, ha az épp hozájuk ér. Ha van felesleges pénze, amiből olyan pulóvert vásárolna, amit csak egyszer vesz fel, ne fogja vissza magát!

460911627
Ian Gavan / Europress / Getty

Overál

Az overál önmagában nagyon ötletes ruhadarab, szívesen látom (látnám) viszont hölgyeken. Tény viszont, hogy a 000-s méreten mutat igazán jól, mert a rosszul megválasztott fazon jó pár kilót rápakol optikailag a viselőjére és emiatt előnytelenné válik. Az pedig egy másik kérdés, hogy vannak, akik futásra használják.

169922881
Gareth Cattermole / Europress / Getty

Neoprén

„A neoprén lesz az új peplum?” – tettem fel a kérdést egy március végi bejegyzésemben és részben igazam volt: bár hatalmas trendnek kiáltották ki mindkettőt, végül igazán egyik sem robbant be. A búvárruhák anyagaként remekül funkcionáló neoprént például mikor lehet viselni? Télen hideg, nyáron pedig úgy beleizzadunk, hogy a nap végén csak cipőkanállal tudjuk levenni magunkról a felsőt.

140615562
Chris Moore/catwalking / Europress / Getty

Peplum

A peplum szintén csak elméletben néz ki jól: ön tud olyan ismerőséről, akinek jól áll a deréktájékon felejtett toldás? A celebek szeretik, itthon viszont még csak egy-két divatbloggeren láthattuk viszont.

119333627
Stephen Lovekin / Europress / Getty

Trapézfarmer

2009 óta minden ősszel lelkendeznek a magazinok, hogy na majd most visszatér a trapézfarmer. Elkészítik a divatanyagukat, amiben bokacsizmával együtt évről-évre bemutatják a régi kedvencet, a boltokba is érkezik pár darab belőle, aztán nem történik semmi.

115569121
Jean Baptiste Lacroix / Europress / Getty

A feltűnő rúzs

Hiába írtuk meg januárban, hogy 2014 a rúzs éve lesz, nem így történt. Bár én kedvelem másokon a feltűnő ajakszínezőket, úgy tűnik, félősek a magyarok: azt hiszik, túl „ribancos” és mindenki megbámulja majd őket. Utóbbi egyébként igaz, több barátnőm panaszkodott erre.

114272663
Dominique Charriau / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek