9 kozmetikum, amit bizony ki kell dobni

Minden nőnek van a ruhatárában néhány pár olyan cipő, amit sosem hord, még sincs az a pénz, amiért megválna tőle. Sajnos ugyanez a helyzet sminkfronton is: hajlamosak vagyunk rengeteg olyan használhatatlan sminkcuccot felhalmozni az évek során, melyeket a vásárlás pillanatában hibátlan befektetésnek gondolunk, végül mégiscsak kidobott pénznek bizonyulnak. Hogy segítsünk a szanálásban, a Huffington Post cikke alapján összegyűjtöttük azt a kilenc kozmetikumot, amit gondolkodás és lelkiismeret-furdalás nélkül kidobhat.

Lejárt szavatosságú szempillaspirál

Honnan tudja, ha lejárt a kedvenc szempillaspirálja szavatossága? Például onnan, ha enyhén száraz a festék, és délutánra lepereg az alsó szemhéjára (meg persze bele a szemébe), és az is rossz jel, ha vastagon rá van száradva a kefe nyelére egy rahedli kérges, fura szagú mócsing, ami akkor sem távolítható el, ha le-fel mozgatja a spirált. Jó tanácsunk: vegyen egy újat! Valami olyat, amitől nem lesznek pókláb-hatásúak a pillái.

Getty Images /www.gettyimages.com

Az elejtett és darabokra tört púder

Mentené a menthetőt, pedig már felesleges: a darabokra tört púdert vagy bronzosítót jobban teszi, ha azonnal kidobja, persze csak akkor, ha nem szeretné pár réteg erősen pigmentált festékkel bevonni a hófehér csempével díszített fürdőszobát.

A teszter, amit sosem fog felhasználni

A teszterek értelme kizárólag annyi, hogy egy-két használat után eldöntse, be akar-e ruházni hosszútávon az adott termékre, vagy nem. Ettől függetlenül sokan összekeverik a teszterek funkcióját és hosszútávú használatra nyúlnak le belőlük pár zacskóval, ami aztán – a legtöbb sminktermékkel együtt – szépen megrohad a sminkes fiók legalján. Akármilyen márkás termék teszterét is sikerült megkaparintani, ha nem válik be, dobja ki a kukába és keressen olyat, amit tényleg szívesen – és rendszeresen – használ is.

Rossz színű alapozó

Sok emberrel előfordul, hogy a bőrszínükhöz egyáltalán nem passzoló alapozóra ruház be, mert le van árazva, vagy éppen nagyon lebarnultan érkezik haza egy tengerparti nyaralásról. Utóbbival az a legnagyobb bökkenő, hogy ősszel, télen és tavasszal egyáltalán nem tudja használni a három tónussal sötétebb terméket. Persze az is problémát jelenthet alapozó vásárlásakor, hogy fogalma sincs, mégis melyik szín illene önhöz a lehető legjobban: ilyenkor érdemes prémium parfümériákban körbenézni először, mint például a Douglas, ahol az eladók – akik közül sokan profi sminkesek – segítenek megtalálni a megfelelő tónust. Az alapozó az a sminktermék, amiből tényleg érdemes minőségibb márkásat választani: én például másfél éve használom ugyanazt a tégely MAC alapozót, ami még mindig nagyon jó állagú és jól fed, így abszolút megérte anno kiadni rá azt a tízezer forintot.

Getty Images /www.gettyimages.com

14 fajta kék szemhéjpúder

Higgye el, egy idő után már frászt fog kapni azoktól a szemhéjpúder-összeállításoktól, amiket a hétköznapokon nem tud használni, mint például egy jó királykéket. Az ilyen különleges és feltűnő színekből nem érdemes tizenhat fajta palettát beszerezni, ellentétben azokból az árnyalatokból – világos és sötétbarna, arany, fekete – melyeket jól tud kombinálni nem csak a munkában, de egy-egy bulizás alkalmával is.

A 'valamikor a kétezres évek közepén vett' szájfény

A kétezres évek elején vett epres ízű szájfény nyugodt szívvel kidobhatja a kukába, kivéve, ha nosztalgiázásból megtartaná a sminkes-doboz legalján. Az ehhez hasonló, felesleges kozmetikumok miatt van tele a sminktáskája és nem ruház be új, sokkal tartósabb – és persze hasznos! – kozmetikumokra. 22-es csapdája, szabaduljon meg tőle!

A kozmetikum, amit csak azért vett, mert egy magazinban látott

Ne feledje: a magazinok gyakorlatilag katalógusok, melyekben minden egyes termékelhelyezés mögött alaposan átgondolt stratégia áll, legfőbb céljuk pedig, hogy az általuk bemutatott termékeket rásózzák az olvasókra. Vásárláskor hallgasson inkább az ismerőseire és a barátaira: ők valószínűleg tényleg komolyan megmondják, ha valami jól áll, és persze azt is, ha nem.

Getty Images /www.gettyimages.com

A rúzs, amit 'egy nap használ majd'

Hiába veszi meg a legújabb – és legmerészebb – rúzstrendek színeit, ha egyébként csak otthon egy kép erejéig meri őket felkenni, egyébként meg kényelmetlenül érzi magát bennük. Oké, Lorde-nak tényleg jól áll a fekete száj, ettől viszont nem kell önnek is azonnal kipróbálnia. Maradjon inkább azoknál a színeknél, melyek már beváltak és amiktől nem óvakodik: a rúzst egyébként sem vállalják be túl sokan, ezért fontos, hogy mindenképpen olyan márkát és színt válasszon, amiben bízik és nem okoz felesleges feszültséget.

A kedvenc szemceruzájából megmaradt csonk

Ha alig bír egyáltalán ráfogni a kedvenc szemceruzájából maradt csonkra, jobban teszi, ha kidobja és vesz egy másikat. Ne tegye ki magát felesleges munkának, ha nagyon szerette, az újat is ugyanúgy fel fogja használni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra