9 nevetségesen drága dizájnercucc

Az elmúlt két évben többször cikkeztünk elképesztően drága, túlárazottnak tűnő ruhákról, kiegészítőről: most ezeket szedjük csokorba, ön pedig szavazhat, hogy ön szerint melyik a legrosszabb vásár! A 130 ezer forintos fehér póló vagy a 22 milliós egzotikus bőrfelső beszerzése tűnik fölöslegesebbnek? Esetleg az Olsen ikrek közel 12 millió forintos táskája akasztja ki legjobban? Vagy a Fabergé-tojásnak öltözött Kardashian? A hajtás után talál képeket és részletesebb bemutatást az elmúlt szezonok különlegesen drága dizájnerholmijairól, és miután kicsodálkozta-bosszankodta magát, voksolhat is!

1. Fehér Saint Laurent póló, 138 ezer forint

A style.com szerint a nyári szezon egyik legnagyobb slágere az egyszerű, fehér pamut póló. A nélkülözhetetlenné vált – bár szerintünk eddig is alapdarabnak számító – fehér póló egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokoldalú és bármilyen anyagú ruhadarabbal párosítható. Ezt lovagolja meg a Saint Laurent, a márkánál egy egyszerű, törtfehér póló ugyanis 590 dollárba, 138 ezer forintba fáj, ami kicsit soknak tűnik ahhoz képest, hogy miről van szó. Ennél már csak a szürke, net-a-porter-ról rendelhető szürke pamutverzió jobb, az csak 118 ezer forint. Persze egy póló is lehet divattervezett darab, de nem biztos, hogy érdemes kifizetni ennyit egy olyan ruhadarabra, amihez megszólalásig hasonlót hozzánkvágnak pár ezresért máshol.

2. Saint Laurent harisnya, 292.500 forint

A kőgazdag huszonévesekre hajtó divatház vezető tervezője annyira megnyomta a cerkát már az előző szezonban is, hogy akkor egy pár harisnyát 1290 dollára (292.500 forint) áraztak be a márkánál. A tartósnak mondott olasz gyártmányú harisnya poliamid szövetből készült, melyet csillogó kristálykövekkel raktak ki a divatháznál. Bár valószínűleg cigarettával ez a harisnya is ugyanolyan könnyen kiégethető, mint a többi, de Kate Moss-nak jól állt az az overál is, amit ebből az anyagból készítettek. Megvenne egy harisnyát ennyiért, csak azért mert Saint Laurent, vagy marad az olcóbb verzióknál? Akárhogy is, erről már lecsúszott, rég "sold out".

3. Fendi kulcstartó, 390 ezer forint

Amikor Cara Delevingne a Fendi 2014-15 őszi-téli ready-to-wear bemutatóján végigvonult a kifutón kezében egy Karl Lagerfeldet formázó kulcstartóval, akkor már lehetett sejteni, hogy ez a kiegészítő lesz a következő szezon nagy slágere: de hogy akkora sikere van már most, hogy 6001 fős várólista van rá annak ellenére, hogy 1240 euróba kerül, a Fashionista.com sem gondolta. A Fendi tervezőjét ábrázoló ezüstróka és fekete nercbundából, valamint egy leheletnyi kecskeszőúrből rakták össze. Ha tényleg megveszi 600 ember, csak a kulcstartókkal 1 millió dollárt fog kaszálni a márka. Mit szól?

4. Charlotte Olympia szandál, 427 ezer forint

A celebek kedvenc susztere – Louboutin mellett – Charlotte Olympia, aki cuki, mégis nőies cipőivel tört be a vörösszőnyeges eseményekre. Új resort kollekcióját a tenger ihlette, és a rengeteg cukiskodó rákos, halas lábbeli közt lapul pár igazán nfantáziadús darab, például az „Üzenet a palackban” fantázianevű szandál, aminek sarka helyén egy parafadugóval lezárt, feltételezhetően műanyagból készült, átlátszó üvegcse díszeleg. A hordható műalkotást egy kis homokkal, kagylóval és egy arany masnival átkötött papírtekerccsel tette teljessé a cipész. A feltűnő lábbeliért 1916 dollárt (427.289 forint) kérnek a luxusüzletekben. Ön szerint menő beszerezni egy ilyen látványos cipőt vagy inkább cikinek tartja, hogy valaki ennyi pénzt ad ki egy extrém designer szandálért?

5. Chanel hátizsák, 798- 893 ezer forint

2014 nyarának legkihagyhatatlanabb beszerzése celebkörökben egy szakadt, foltos, batikolt Chanel hátizsák volt: esélyes, hogy ajándékba kapta rengeteg híresség, de tény, hogy szívesen járkáltak a 3400-3800 dollár közötti áron kapható, a 90-es évek középiskolás hangulatát árasztó zsákkal. Ez esetben a márkanévnek biztos van köze a sikerhez, máskülönben miért vette volna magára Bryanboy, Khloe Kardashian és Diane Kruger is ezt a tulajdonképp röhejes táskát? (Tuti erre is többszáz fős várólista van, amihez Lagerfeld nyúl, arannyá válik.)

6. Balmain ruha, 4,4 millió forint

Ahogy az várható volt, a harmadik esküvőjére készülő Kardashian megadta a módját a lánybúcsújának is, melyre egy jobb autó árának megfelelő Balmain ruhát választott a francia divatház 2012-es őszi/téli kollekciójából. A gyöngyökkel kirakott, 20.000 dolláros (4.4 millió forint) miniruha a dailymail.co.uk. jóindulatú szerkesztői szerint éppen olyan volt, mintha Kardashianék kifosztották volna a legendás francia királynő, az ország vagyonát elherdáló, halálra ítélt Marie Antoinette gardróbját, pedig a kékes-mentazöld színű steppelt ruhát egy csicsás Fabergé tojás ihlette. Persze az Olivier Rousteing által tervezett 20.000 dolláros, hímzett Balmain ruha aprópénz ahhoz képest, hogy a 200 meghívott vendég körülbelül 15 millió dollárért fog mulatni a celebpár Párizsban és Firenzében tartott bicskanyitógatóan rongyrázós partiján, de ha önnek már ez is, sok szavazzon arra, hogy ez a legrosszabb befektetés!

7. Dolce & Gabbana bunda, 7 millió forint

Nem maradhat ki a sorból a Dolce & Gabbana őszi-téli kollekciójának egyik méregdrága alapdarabja, a rendkívül finom alpaka gyapjúból és rókaprémből készült vörös árnyalatú bundája sem. A Grimm testvérek Piroska és a farkas című meséje ihlette feltűnő kabátért ugyanis az egyik legmenőbb luxuswebáruházban, a Luisa Via Román 31.800 dollárt (7.2 millió forint) kérnek. Mi eléggé sajnálnánk olyan cuccra elherdálni a pénzt, amit valószínűleg nem is lehet egy-két alkalomnál többször elsütni egy szezonban, arról nem beszélve, hogy az állatvédők valószínűleg megköpködik majd azt, aki mégis bevállal egy ilyet. Gondoljon erre is, amikor szavaz!

8. The Row zsák, 11,8 millió forint

A korábban 4 millió forintos szőrmehátizsákkal sokkoló Olsen ikrek 2013 januárjában is túlárazta designer-táskáit, de azóta viszonylag csönd van a márkájuk körül. Akkor Ashley és Mary-Kate Olsen közös luxuscégénél, a 2006-ban alapított The Row-nál egy 55000 dolláros, 11,8 millió forintos fekete lakkbőr hátizsák volt a legdrágább beszerzés. A mutatós, de elképesztően drága zsák különlegessége, hogy mindössze 12 darab készült belőle világszerte, ennek megfelelően nem láttuk egy népszerű celeben se, nem úgy, mint a Chanel zsákját. A nílusi krokodilbőrből varrt táskákra a pirulákra emlékeztető díszeket a neves brit művész, Damien Hirst tervezte a Council of Fashion Designers of America által is elismert márkának – írja a highsnobette.com. Hogy tetszik?

9. Hermes felső, 22 millió forint

Az emberek nagy része be sem megy olyan üzletbe, ahol az árak a hat számjegyet súrolják, de mit szól ahhoz, hogy létezik olyan póló, ami dollárban közelíti a százezres nagyságrendet? Egészen pontosan 91500 dollárba, azaz közel 22 millió forintba kerül és az Hermès álmodta meg. A különleges felső krokodilbőrből készült, kézzel varrták, tartós és természetesen a nyakrészén a neves divatház címkéje található. Önnek mennyit kéne dolgoznia, hogy megvehesse? Egy magyar minimálbérrel ugyanis 19 évig kéne gürizni érte. Hogy tetszik?

Melyik a legfelháborítóbb/legfölöslegesebb beszerzés ezek közül?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek