Férfiak, figyelem: visszatérnek a magasderekú nadrágok

Még januárban írtam az előző Pitti Uomóról, így fél év elteltével újra itt az ideje, hogy összefoglaljuk, mit is tanulhatnak a divatra stílusra éhes férfiak a háromhetes rendezvénysorozatból. Az 59 ezer négyzetméteres helyszínen megszámlálhatatlanul sok jólöltözött férfit látni, a FashionBeans pedig 6 pontba szedte, hogy mik azok a trendek, amik domináltak.

Gyors ismétlés: mi is az a Pitti Uomo? Olyan rendezvény, ami hasonlít a divathetekre, de mégis egy kicsit más: itt a buyerek (az áruházak és az üzletek szakemberei, akik a vásárlóközönség igényeit figyelembe véve kiválasztják, hogy az adott szezonra melyik márka melyik termékéből mennyit szeretnének rendelni), a szerkesztők és a divatházak közvetlenül találkozhatnak meg és beszélhetik meg a részleteket. A divatbemutatók viszont általában teátrálisabbak és a meghívottak amilyen gyorsan érkeztek, olyan gyorsan mennek is át egy másik show-ra.

Kék öltönyök

Személy szerint mindig is kék öltöny párti voltam: szerintem sokkal jobban mutat, mint a fekete és legalább annyi színhez passzol. A tengerészkék árnyalat a kedvencem, azt mindenkinek szívből ajánlom és úgy tűnik, a Firenzében látottak szerint jövőre is nagy trend lesz.

Zokni nélkül

A zokni nélkült itt nem úgy kell érteni, hogy egyáltalán ne húzzunk fel, ha cipőbe bújunk (amitől egyébként a HPV-t is elkaphatjuk). Csupán azt, hogy az előző szezonok feltűnő, vicces vagy érdekes darabjai eltűntek és helyettük a titokzoknik léptek (vagyis bújtak) előtérbe. Jól mutat a 7/8-os vagy 8/9-es, bokáig érő nadrágokkal. Érdemes egyébként vigyázni: ez optikailag nagyítja a lábakat, szóval ha 44-45-öset kaptunk a természettől, nem biztos, hogy a legjobb választás így viselni a cipőket.

Polo (shirt)

Jó hír azoknak, akik kedvelik az öltönyöket, de az ingeket kevésbé: a lezser (ing)pólók újra divatba jönnek. Ha két „alapdarabot” szeretne, vegyen egyszínű szürke és kék-fehér csíkozott pólót, ezekkel nem lehet mellélőni. Az idióta idézetes darabokat 13 év felett kerülje és ugyanez vonatkozik a „vicces” képes verziókra is.

Kockák

A kockákat viselhetjük bárhol: lehet a zakónknak ilyen a mintája, de ha nem vagyunk ennyire bátrak, szerezzük be kiegészítők formájában: egy sál, nyakkendő vagy díszzsebkendő tökéletes választás lehet és az unalmasnak hitt öltözetünket is feldobhatjuk velük.

Mintás ingek

A mintás ingek egyre nagyobb teret hódítanak, legyen szó geometriai, virág- vagy bármilyen más mintákról. Egyáltalán nem férfiatlan, viszont azt fontos megjegyezni, hogy a Hawaii-t idéző darabokat tartsa meg a nyaralásra.

Magasderekú nadrágok

Az egyik legnagyobb meglepetés számomra a magasderekú nadrágok visszatérése, de őszintén bevallom: örülök neki. Egyrészt a csípőnadrágok nem mutatnak jól, ha valakinek zsírpárnái vannak oldalt, a letolt és/vagy mélyülepű nadrágtól pedig egyszerűen iszonyodom. Alig várom, hogy megérkezzenek az üzletekbe a jóárasított darabok!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek