Szépségápolás férfiként? Ne legyen tabu!

Mint minden másban, a férfiak szépségápolási szokásait elnézve is kettősség uralkodik itthon: míg az emberek nagy része rögtön melegnek titulálja azt, akinek kettőnél több „kencéje van”, közülük kerülnek ki azok is, akik fintorognak, ha pattanásos vagy ápolatlan hajú férfit látnak. Valahogy úgy él a fejekben, hogy ha egy férfi szépségápolási termékeket használ, akkor az egyenlő azzal, hogy vakolattal és rúzzsal a fején hagyja el a házat reggelente másfél óra készülődés után, pedig ez a legtöbb esetben nem így van.

Nem célom megváltani a világot és tudom, hogy van egy határ, amit én sem lépnék át (erről később, a posztban), de mindenképpen szerettem volna bemutatni, hogy én milyen termékeket használok – hátha valakinek segítségül szolgál majd a listám. Lehet, hogy hosszúnak (és feleslegesnek tűnik), de egy részüket nem használom minden nap és azt is elárulom: reggelente általában 10 perc alatt elkészülök (és ebben a 3-4 perces fogmosás benne van).

1
Dívány

Aussie Mega Sampon

Eddig a Miracle Moist sampont használtam ugyanettől a márkától, de mivel minden nap mosom a hajam, nem akartam, hogy hozzászokjon. Persze könnyebb lett volna biztosra menni és újravásárolni, de szerettem volna mást is kipróbálni és nem bántam meg. A 300 ml-es kiszerelés hatalmas – főleg, hogy a borsónál kisebb mennyiség és úgy habzik, hogy az egész fejemre elég. Az állaga nem a „klasszikus” samponé, inkább kicsit zselés, de ezt valahogy jobban „nyárinak” érzem.

Aussie 3 Minute Miracle

Erről a háromperces hajpakolásról mindenki ódákat zengett az ismerősi körömben, már csak ezért is szerettem volna kipróbálni. Jelentem, ez is bevált és a hajam sokkal selymesebb az öblítés után, mint az eddig próbált balzsamok és kondicionálók esetében. Hetente egyszer – általában vasárnap – használom.

Balea Oil Repair

Az örök kedvenc hajbalzsamom ez a viccesen olcsó (~400 Ft-os) Balea termék, ami a dm sajátmárkása. Egy barátnőm ajánlotta és ez körülbelül az ötödik flakon, amit használok. A szilikonos-szilikonmentes vitából én inkább kimaradnék, de akinek fontos: ez nem tartalmaz szilikont.

2
Dívány

Toni&Guy Volume Plumping Whip

Ezt még egy rendezvényen kaptam a goodie bagben, de nemrég – mivel akciós volt – újravásároltam. Ez egy könnyed állagú, habszerű krém, amiből egy mogyorónyit szoktam felvinni a törülközőszáraz hajra, majd a hajszárítóval olyan formára szárítom, amilyenre szeretném. Nyáron azért jó, mert nem kell külön waxot használnom, bírja a frizura anélkül is.

Schwarzkopf OSIS+ flexwax

Régóta kutattam a tökéletes waxot, de mindegyikkel volt valami gond: vagy nem tartott, vagy zsíros hatást keltett, esetleg csomóba rendezte a hajam. Egyszer a fodrászom ezzel formázta a hajam a szokásos vágás után, és ami a leginkább megtetszett benne, hogy matt finise van: abszolút nem látszik, hogy lenne bármi is a hajamon. Már ezért is pirospont jár érte, de a legjobb, hogy rendkívül tartós, sőt: a nap végén talán még jobban is néz ki vele a haj, mint reggel „frissen”.

Carmex ajakápoló

Háromféle kiszerelésben kapható, én a legerősebb változatot, a tégelyeset használom – általában reggel. Amellett, hogy megakadályozza az ajkak kiszáradását, enyhe dúsító hatása is van és a herpesz kialakulása ellen is véd. Fontos, hogy ha ezt a verziót használjuk, mindig tiszta kézzel nyúljunk a dobozba!

3
Dívány

Zamian csokis maszk

Bár annak a híve vagyok, hogy az archibák legalább annyira kezelhetők belsőleg (amikor harminccal több kiló voltam és egészségtelenül étkeztem, több pattanásom is volt), mint külsőleg, néha elkél a segítség. Vészhelyzetben a Zamina csokis maszkját használom, amit általában zuhanyzás előtt fél órával kenek fel és utána azzal együtt lemosom az arcomról. Megakadályozza a gyulladásokat és szépen leszárítja a már meglévő pattanásokat. Örök kedvenc.

4
Dívány

Biotherm Homme Power Bronze

Ne tévesszen meg senkit a név: nem bronzosítóról és nem is napozókrémről van szó. Ezt a korrektort akkor használom, ha valami miatt (stressz, étkezés, stb.) pattanások jelennek meg az arcomon és SOS segítség kell. Alapozót nem használnék, mert az nekem is sok, viszont ha valaki talál a bőrszínéhez tökéletesen igazodó korrektort, az hatalmas segítség – ügyesen eldolgozva pedig senki nem veszi észre. Régóta használom (és sajnos nehezen beszerezhető), de amíg problémás lesz a bőröm, addig ehhez nyúlok a jövőben is.

5
Dívány

Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit arclemosó és arcradír

Ezt a két terméket is régóta használom (minimum két éve), de bizonyítottak ahhoz, hogy újravásároljam őket. Az arclemosót naponta kétszer használom: reggelente arcmosás közben és este zuhanyzásnál. Aki azt mondja, nincs ilyesmire szükség, annak ajánlom, hogy egyszer vagy ébredés után törölje át az arcát egy nedves vattával! A radírt bár napi használatra találták ki, én nem szeretném ennyiszer használni – mégiscsak irritálj a bőrt.

Biotherm Homme Aquapower hidratáló

Régóta kerestem megfelelő hidratálót is, ezt egy nagyon jó barátomtól kaptam, akinek sikerült tökéletesen választania. A bőröm szereti és sokan elfelejtik a férfiak közül, hogy a Nap és fülledt időjárás nem válogat és nem csupán a nők bőrét veszi igénybe. Illatanyag-, alkohol- és parabénmentes. Egy dolog hiányzik belőle ahhoz, hogy hibátlannak nyilvánítsam, a fényvédő faktor.

6
Dívány

L'Occitane shea vajas kézkrém

Kézkrémek közül is rengeteget kipróbáltam már, de egyik sem felelt meg a két alapfeltételnek: valóban hidratáljon (télen is) és szívódjon be hamar – utóbbi hasznos a reggeli öltözés közben és akkor, ha munka közben jut eszembe bekrémezni a kezem, de nem szeretnék órákat várni, hogy újra a billentyűzethez nyúlhassak.

The Body Shop shea vajas testvaj

Ez a testvaj a kis kiszerelésűek közül van, de nem is a testemre, hanem ezt is a kezeim védelmének érdekében vásároltam. Elsőre fura volt, hogy a krém keménynek tűnik, de a kézen eloszlatva hamar olajossá és könnyen kenhetővé válik. Kicsit később szívódik be, mint a L'Occitane-é, emiatt főleg este használom.

7
Dívány

Tommy Hilfiger Man

Nagyon kedvelem a parfümöket, de a halmozás helyett most már inkább a tudatos vásárlás jellemző rám. Nemrég akciós volt az egyik parfümériában, megszagoltam és azonnal meg is kedveltem. Igazi nyári illat és ami meglepő: teljesen más illata van rajtam, mint az üvegben. Tudom, hogy ez elvileg így működik, de még egyik parfümömnél sem volt jellemző.

Dolce&Gabbana The One

Nem kimondottan nyári illat, akkor szoktam használni, ha már kicsit unom a Tommy Hilfigert. Markáns, könnyen felismerhető illat, de szerencsére nem terjedt el annyira, mint mondjuk a Pacco Rabanne One Millionje.

Ön mit gondol a férfi szépségápolásról?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra