Fürdőruhakörkép: 5 ezer forint alatt is van megoldás

Itt a július, tuti az lebeg a szemei előtt, hogy milyen jó lenne inni valami jó hideg, hűsítő koktélt egy medenceparton/tengerparton, és közben nem gondolni semmire, de leginkább a munkára nem. Nos, nem valószínű, hogy az álmait képesek lennénk valóra váltani, abban viszont segíthetünk, hogy milyen fürdőruhát válasszon, ha fürdőzni támad kedve. Öt bolt kínálatát szemléztük: 15 ezer forintnál fölösleges többet költeni, annyiért már minőségi szettet tudhat magáénak. A képgalériát feltétlenül lapozza végig: könnyítésképpen a lehető legtöbb fürdőruhát lefotóztuk, hogy önnek már csak egy boltba kelljen elmennie. Tehát akkor jöjjenek az üzletek!

Asia Center: nincs méretkeverés

Az Asia Centerrel nem az a baj, hogy nem néznek ki jól a bikinik, hanem az, hogy nem lehet különböző méretű alsót és felsőt választani, a bikini szettben kapható és kész. Szóval, ha valakinek kicsi a melle és széles a csípője, vagy fordítva, az felejtse el, hogy kap itt a méretének megfelelő darabot. Egyébként láttunk jó fürdőruhákat kedvező – 2500-4000 forintos – áron, csak éppen a méretezéssel voltak problémáink, de elmondható, hogy itt is megtalálható, ami mindenhol: divatos, szivacsos csíkfelsők, pöttyös, merevítős bikinik, egyszerű háromszögbikinik vannak szép számmal, és máshol nem kap meg egy teljes szettet 2500 forintból.

Calzedonia: a szivárvány minden színében

Ahogyan mindig, a Calzedonia kínálata az összesre rávert, ami mondjuk nem is csoda, hiszen kifejezetten erre szakosodott bolt és az áraik is jóval a többiek felett járnak (egy átlagos szett 15-20 ezer forint, de most, a leárazásokon 30% kedvezménnyel lehet vásárolni). Ami a legjobb: egyáltalán nem az motiválta idén a Calzedoniát, hogy csak divatszínekben nyomassák a fürdőruháikat, így a szivárvány minden színében megtalálhatók, sőt a legtöbbhöz színben, mintában illő kiegészítőket (kendőt, sortot és tunikát) is lehet kapni. Külön pozitívum, hogy minden típusú fürdőruhának külön megvehető az alsója és a felsője, tehát itt nem fenyeget az a veszély, hogy az alsó tökéletes, a felső meg épphogy csak a mellbimbót takarja. Képeket és árakat talál a galériában!

H&M: enyhe csalódás

Kicsit csalódottak voltunk a svéd cég kínálatától – nagyon hasonlít a tavalyihoz és nem is kifejezetten nagy a választék. A méretezésen még mindig van mit finomítani: 75C fölött elég nehéz olyan darabot találni, ami tökéletesen illeszkedne a testre. A vékony lányok kedvükre dúskálhatnak itt; akár két-három szettet is összeválogathatnak az idei nyárra. Az árak kicsit magasabbak, mint tavaly, egy átlagos felső 4 ezer forint körül, egy alsó 2500 forint körül kapható, és hiába a leárazás, az az üzletben jártunkkor még nem érintette a fürdőruhákat. Reméljük, pár nap vagy hét múlva már a bikiniket is olcsósítják és akár három szett is kijöhet 10 ezer forintból a svéd márkánál. Pozitívum, hogy itt is összeválogathatóak a méretek, negatívum, hogy mindig az fogy el, ami pont kéne, így tele vannak a fogasok 44-es alsókkal és 34-es bikinifelsőkkel, amikkel ugye nem sokat lehet kezdeni.

F&F: lányoknak és néniknek is

Javult a Tesco fürdőruha-választéka a múlt évihez képest, és egyaránt megtalálhatók a kis méretű fürdőruhák és a nagyok. Az angol hiperben egyébként szeretünk ruhaneműt vásárolni, mert jó minőségűek, és a próbafülkék is igen méretesek, egy gond van, mégpedig az, hogy a polcok gyakran rendezetlenek és kis méretekre nagyítóval kell vadászni. Nagyon jól elkülönülnek az idősebbeknek szánt, nagyméretű (akár 48-as) egyrészesek és a fiatalos, színes, trendi bikinik. Itt is össze lehet válogatni a felsőt az alsóval, amiért jár a bónuszpont, bár megint belefutottunk ugyanabba a poblémába, amibe a H&M-ben: a kinézett bikini felsőjéből csak ultrakicsi 34-es volt, az alsóból meg 40-es. Arról ne is álmodjon, hogy 38-as, 36-os méretekben még talál valamit – azokat a méreteket még áprilisban elkapkodták.

Tezenis: csak vékony csajoknak

A Calzedonia kistestvérében reménytelen volt megfelelő méretű szettet találni, hiába a 80-as számozás, ez még nem jelenti azt, hogy jó/kényelmes is. A bikinik és melltartók sajnos legtöbbször még a legnagyobb sem elég nagy. Sajnos, mert bár nem annyira erős a Tezenis sem színben, sem anyagban, sem mintában, mint a Calzedonia, árban azonban veri, mint mindig. Leginkább a fiatalabb korosztály találja meg itt a számítását, de ne tévessze meg, hogy 50%-os leárazást hirdetnek a kirakatban, ez a fürdőruhákra még nem vonatkozik (jobban mondva múlt hét pénteken még nem vonatkozott, de a leárazás idején minden könnyen és hamar változik).

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek