Az ASOS-ról rendelt? Türelem.

A Barnsley-ban található ASOS raktár a régió egyik legkomolyabb munkaadója
A Barnsley-ban található ASOS raktár a régió egyik legkomolyabb munkaadójaBloomberg / Europress / Getty

Több tonnányi ruha semmisült meg az ASOS dél-yorkshire-i, Barnsley-ban található központjában, mert a hat focipályányi raktárban tűz ütött ki péntek éjjel - szombat hajnalban – írja a Daily Mail. Az évente 1,2 milliárd fontos (460 milliárd forint) kereskedelmet bonyolító cég 500 aznap dolgozó alkalmazottja közül szerencsére senki nem sérült meg, a tüzet 50 tűzoltó sikerrel eloltotta, de a rendelések teljesítésében problémák várhatók.

Hétvégén az ASOS honlapja is leállt, mára azonban újra lehet rendelni. Aki már leadta rendelését, az se essen kétségbe, várakozzon türelmesen: esélyes, hogy sok rendelés késni fog, mivel rengeteg áru megsemmisült, vagy az oltástól és füsttől ment tönkre. "Azt megerősíthetem, hogy néhány rendelés késni fog, de sokkal többet nem mondhatok. Mint minden tűzesetnél, egyes darabok megégtek, mások a füsttől vagy az oltástól mentek tönkre" – nyilatkozta a lapnak Matthew Smallwood, az ASOS szóvivője.

A honlap leállt egész hétvégére. Már működik.
A honlap leállt egész hétvégére. Már működik.

A cég Facebook oldalán közölte hétfő reggel, hogy visszaállt a rendes ügymenet, lehet rendelni, de arról nincs pontos információ, hogy mi történik a tűzben elveszett rendelésekkel: a vállalat egyelőre azt kommunikálja, hogy minden rendelés meg fog érkezni, legfeljebb tovább kell rá várni. Ha mégsincs ehhez türelme, törölheti a rendelést, vissza fogják téríteni pénzét minden kérdés nélkül (a "customer services" oldalon kell a "cancel order" menüpontra kattintani, kérdéseire itt kap választ).

A hírek szerint 10 millió fontnyi áru ment tönkre.
A hírek szerint 10 millió fontnyi áru ment tönkre.Bloomberg / Europress / Getty

A yorkshire-i rendőrség vizsgálja az ügyet, elmondásuk szerint pénteken este 10 körül kapták a bejelentést a tűzről. A raktárépület a régió egyik legnagyobb munkaadója, 3 ezer ember dolgozik náluk, állítólag 10 millió fontnyi (3,8 milliárd forint) áru állt a raktárban a tűz kitörésekor, mely a raktárban négy szinten terjedt szét. A tüzet szombatra sikerült eloltani, de még vasárnap reggel is tűzoltók felügyelték az épületet, nehogy kiújuljon a nehezen oltható tűz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek