Ezt adta Brazília a divatszakmának

Az elkövetkezendő napokban minden szem Brazíliára szegeződik, ahol kezdetét veszi a 2014-es labdarúgó-világbajnokság, melyet június 12. és július 13. között tartanak az ország nagyvárosaiban, például Sao Paulóban vagy Rio de Janeiróban. Ezúttal nem a legszemrevalóbb focistákat vagy azok feleségeit gyűjtöttük össze, hanem a FIFA fogadó országának legmenőbb és legstílusosabb exportcikkeit a szupermodellektől a divattervezőkig. Nézze meg a galériában Brazília legdögösebb büszkeségeit!

1. Gisele Bündchen

A német felmenőkkel rendelkező modell karrierje a kilencvenes évek közepén indult be New Yorkban, majd nem sokkal később már a Vogue címlapjára is felkerült, de az elmúlt években megfordult a Rolling Stone magazin, az Elle, a Vanity Fair és a Marie Claire borítóin is. Az 1980-ban született egykori Victoria's Secret modell évekig vezette a Forbes magazin listáját, mint a világ legjobban kereső szupermodellje. Bündchen szereti a jól kereső pasikat is, például járt a szőke, modellalkatú lányokat kedvelő Leonardo DiCaprióval, majd hozzáment az amerikai futball-játékos Tom Bradyhez, akitől már két gyermeke is van. A modell színészi tehetségét is megvillanthatta 2004-ben a Taxi című filmben, majd rá két évre Az ördög Pradát visel című divatfilmben.

2. Alessandra Ambrosio

Az 1981-ben született Victoria's Secret modell az Armani Exchange, a Christian Dior és a Ralph Lauren divatházak egyik kedvenc modellje is volt az utóbbi időben. Ambrosiót a Forbes magazin 2012-es listája alapján a 6. legjobban kereső modellként tartják számon, aki a becslések szerint 6.6 millió dollárt zsebelt be egy év alatt a divatházaktól. Kifutós munkái mellett a modell a Nemzetközi Szklerózis Multiplex Társaság nagykövete, illetve Bündchenhez hasonlóan belekóstolt a színészetbe is, feltűnt többek között a Casino Royale-ban, vendégszerepelt az Így jártam anyátokkal című sorozatban, valamint meghívott zsűriként részt vett a Project Runway második szezonjában is. Ambrosiónak két gyermeke van Jamie Mazur üzletembertől.

3. Alexandre Birman

Az 1976-ban született brazil cipész saját nevén futtatja couture márkáját, melynek jól ismert védjegyei a drága, egzotikus bőrökből készült és strucc-tollal díszített darabok. Birman 2009 novemberében elnyerte az egyik legmenőbb díjat, amit cipőkészítőknek adni szoktak, azaz Vivian Infantino Emerging Talent díjas lett. 2010-ben pedig egy közös kollekciót mutatott be az ismert tervezővel, Prabal Gurunggal a New York-i Divathéten. Mi sem bizonyítja jobban, hogy cipői sokat érnek a piacon, mint az, hogy munkáját megemlítették a divatmániásoknak szóló Pletykafészek című sorozat egyik epizódjában is. Birman cipőket hazánkban nem, de Párizsban, Rómában és Moszkvában lehet kapni.

4. Adriana Lima

Lima karrierje nem sokban különbözik a többi Victoria's Secret angyal sztorijától. Az 1981-es születésű Lima 13 évesen került be a körforgásba, azóta a Ford és az Elite Modell Ügynökségeken keresztül megjárta a legismertebb lapok címlapjait az olasz Vogue-tól a Marie Claire-en át Harper's Bazaarig.Az egyébként kifejezetten ellenszenves tekintetű Limában szerencsére még nem láttak fantáziát a filmkészítők, de így is sikerült megcsípnie egy BMW által szponzorált rövidfilm-szerepet Mickey Rourke-al. Adriana Limát a negyedik leggazdagabb szupermodellként tartják számon.

5. Camila Alves

A felsoroltak közül talán a brazil modellt és tervezőt irigyeljük a legjobban, aki a friss Oscar-díjas Matthew McConaughey felesége és három gyermekének anyja. A művész anyától és farmer apától származó dögös színészfeleség 15 évesen költözött Los Angelesbe, majd négy évvel később New Yorkba, ahol modellként kezdett dolgozni. A 31 éves Alves az elmúlt években anyjával piacra dobott egy Muxo néven futó táskakollekciót, háziasszonya volt a Bravo csatornán futó tehetségkutató műsornak, valamint ő volt az egyik friss arca a Macy's egyik nemzetközi vonalának is.

6. Ana Beatriz Barros

Barrost 13 éves korában fedezte fel az Elite Model Ügynökség egyik menedzsere Rio de Janeiróban. Az 1982-ben született modell azóta dolgozott a Guess?-nek, a Victoria's Secretnek, reklámozott Chanel kozmetikumot és népszerűsítette Jennifer Lopez JLO vonalát is. A szexi Barros az elmúlt években feltűnt a Vogue, a Marie Claire, az Allure és a Glamour borítóin is, 2010-ben pedig Lily Cole-al, Daisy Lowe-al és Miranda Kerrel együtt pózolhatott a Terry Richardson által lőtt Pirelli naptárban.

7. Francisco Costa

Az ötven éves tervező jelenleg a Calvin Klein női vonalának kreatív igazgatója, akit 2006-ban és 2008-ban is CFDA díjjal (Amerikai Divattanács) jutalmaztak, de bezsebelhette a Cooper-Hewitt National Fashion Design díjat is 2009-ben. Calvin Klein figyelmét Costára még 2001-ben hívta fel Klein partnere, Barry Schwartz, miután 2003 szeptemberében már Costa mutatta be a divatház új kollekcióját New Yorkban. Francisco Costa neve felmerült az elmúlt években a Gucci és az Yves Saint Laurent háza táján is, amikor vezetőtervezőt kerestek a divatház élére.

8. Caroline Trentini

Trentinit ugyanaz a szemfüles ügynök fedezte fel 2000-ben, mint aki Gisele Bündchenre is felfigyelt korábban. Ezek után sorsa forgatókönyvszerűen alakult, New Yorkba költözött, majd nem sokkal később bekerült Marc Jacobs Marc by Marc Jacobs kampányába, amit ráadásul Juergen Teller fotózott. A kampány után kapkodtak utána a divatházak, reklámozta az elmúlt években a Gucci Cruise kollekcióját, de arca volt Oscar de la Rentának, a Dolce & Gabbanának, a Mulberrynek, a DKNY-nek és Carlos Mielének is. "Tökéletes teste van, mindig tele van energiával, mindig vidám és én Carmen Kass óta nem találkoztam a kifutón ilyen profin vonuló modellel” – mondta róla ügynöke, James Scully. A Victoria's Secret modell évekig randizott a legendás fotós, Patrick Demarchelier szintén fotós fiával, Victorral, majd 2010 elején inkább újra összejött első pasijával, a brazil fotóssal, Fabio Bartellel. Azóta már összeházasodtak és van egy közös gyermekük is.

9. Cintia Dicker

A német származású brazil modell az elmúlt években megfordult az Ann Taylor, a Macy's, a L'Oreal, az American Eagle Outfitters, a Tom Ford és az Yves Saint Laurent kampányaiban, illetve látható volt a Vogue, a Sports Illustrated, a Madame Figaro és a Marie Claire címlapjain is. Fizetéséből nem csak sportkocsikat és Chanel táskákat vásárol, hanem hátrányos helyzetű gyerekeket is támogat Brazíliában. Dicker idén egy brazil szappanoperában, a Meu Pedacinho de Chao-ban is látható, Milita szerepében.

10. Isabeli Fontana

Fontana 13 évesen debütált az Elite Model Look döntőjében, ahonnan egyenes út vezetett Milánóig. 16 éves korában már lecsapott rá a Victoria's Secret, de szerződést kötött vele a Ralph Lauren, az Armani Jeans, a Chanel, a Dolce & Gabbana és Valentino is. A világ egyik legjobban kereső modellje számos Pirelli naptárban is feltűnt, 2011-ben pedig tagja volt a Miss Universe zsűrijének is. A 30 éves modellnek két gyermeke született, 2003-ban Alvaro Jacomossitól, 2005-ben pedig Henri Castellitől.

11. Izabel Goulart

A modellt anyja fodrásza 14 éves korában beszélte rá a szakmára, aminek köszönhetően kamaszkora nagyrészét Franciaországban tölthette.Az egyik legismertebb Victoria's Secret modell olyan A-listás tervezők kifutóján lejtett végig az elmúlt években, mint Alberta Ferretti, a Balenciaga, a Bottega Veneta, Isabel Marant, a Givenchy vagy a Balmain. A portugálul, angolul és franciául folyékonyan beszélő Goulart a models.com listáján a 12. helyen áll, de a People magazin is beválasztotta már a „Világ 100 legszebb embere” néven futó listájára az elmúlt években. A modell bátyja egyébként 1-es típusú cukorbetegségben szenved, ezért Goulart karitatív munkákat vállal Brazíliában és pénzt gyűjt, hogy a rászoruló gyerekek ingyenes inzulinhoz juthassanak hazájában. 2009 óta a modell a DRI (Diabetes Research Institute) nemzetközi nagykövete.

12. Jeisa Chiminazzo

Chiminazzót 1998-ban, 13 éves korában fedezte fel egy brazil színész, aki azt javasolta neki, hogy sürgősen keressen fel egy modellügynökséget. Nem sokkal később már alá is írta írta az első szerződését a New York-i IMG Models-el, azóta pedig már a Vogue kilenc nemzetközi borítóján is pózolhatott,de az igazi áttörést az jelentette számára, mikor Isabeli Fontanával együtt szerepelhetett a párizsi Vogue borítóján Mario Testino fotóján. Chiminazzo végigsétált az elmúlt években többek között a Lanvin, a Balenciaga, Diane von Furstenberg és a Louis Vuitton kifutóin is. 2013-ban pedig hozzáment egy brit üzletemberhez, Oliver Ripleyhez, akivel három napos lakodalmat csaptak a Comói-tónál.

13. Laura Neiva

Az 1993-ban született brazil modell és színésznő a 2009-es Cannes-i Filmfesztiválon hívta fel magára a figyelmet az Adrift című filmmel, melyben együtt szerepelt Vincent Cassellel és Déborah Blochhal. A filmes sikere után fantáziát látott benne a divatipar is, így az elmúlt időszakban ő volt a Corello és a Fillity márkák szóvivője, valamint Karl Lagerfeld is felkérte, hogy legyen a Chanel brazil nagykövete. A színésznő jelenleg a brazil Rede Globo csatornán futó szappanoperában, a Saramandaiaban alakítja Stela Rosado szerepét.

14. Carlos Miele

A brazil divattervező 2002-ben alapította saját nevén futó márkáját, majd 2006-ban alapított egy másikat is szimplán Miele néven. Az önmagát divattervezővé képző Mielét a tervezés mellett érdekli a mozi és az építészet világa is, így nem csoda, hogy első New York-i üzletét az ismert építésszel, Hani Rashiddal közösen készítette el. A tradicionális brazil kézműves elemekkel dolgozó olasz származású designer jelenleg az egyik legelitebb latin-amerikai intézményben, a Fundação Getulio Vargasban folytat üzleti tanulmányokat. „Látom a párbeszédet a mesterséges és a természetes, a módosított és a bio, valamint a technológia és az élet között” – mondta bemutatója után a New York-i divathéten Miele, akinek ruhái több mint 30 országban megtalálhatóak a piacon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra