Nézze meg Spanyolország új királynéját!

János Károly korábbi spanyol király szerdán este 6-kor írta alá a saját lemondásáról szóló törvényt, ezzel hivatalosan is átadta a koronát fiának. A beiktatási ceremóniát csütörtökön tartották, ekkortól VI. Fülöp az új király, lánya, Eleonóra felvette az Asturias hercegnője címet (mostanáig Fülöp volt Asturias hercege), VI. Fülöp felesége, a stílusos Letícia hercegné pedig már királyné.

A beiktatás részleteit és hátterét megtalálja az Indexen, mi most Letícia ruhaválasztásával fogunk foglalkozni: végülis nem mellékes kérdés, hogy mit vesz fel egy nő azon a napon, amikor királynévá válik. A spanyol hercegné valószínűleg a tervezőn nem gondolkozott sokat, kedvencétől, Felipe Varelától választott egy nyakrésznél díszített, térdig érő, elefántcsontszín ruhát a hozzá illő kabáttal – ahogy a Huffington Post írja, egy hagyományos estélyi csicsás tiarával szóba sem jöhetett a válságból lassan kilábaló Spanyolországban.

A világos színű ruhához – mely akár azt is szimbolizálhatja, hogy tiszta lappal szeretnének kezdeni János Károly balhéi és nőügyei után – Letícia nude kiegészítőket és természetes sminket választott. A visszafogott kabát nyakánál a díszítés a spanyol zászló színeiben csillog, a két lány, Zsófia és Eleonóra ruhája pedig tökéletesen illik anyjuk szettjéhez – Zsófia szitakötős hajpántja igazán stílusos választás.

Az 1972-es születésű Letícia Ortiz újságíróként, bemondónőként dolgozott, és mielőtt hozzáment volna Fülöphöz, volt egy egy éves házassága (1999-ben) korábbi irodalomprofesszorával. Dolgozott híradósként a TVE-nél, megfordult Mexikóban, illetve a CNN+ stábjában is. Többek között ő közvetített a 2001.szeptember 11-i eseményekről, valamint a 2001-es amerikai elnökválasztásról is, 2002-ben pedig kitüntették a legjobb harminc év alatti újságíróknak járó díjjal. Apja szintén újságíró, anyja ápolónő, míg nagyapja taxisofőrként dolgozott. 2004-ben ment hozzá Fülöp herceghez, két lányuk született, Eleonóra 2005-ben, Zsófia 2007-ben. A királyné szívesen jár moziba, színházba, mióta beházasodott a királyi családba, szívesen síel. És nagyon jól öltözködik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra