Lehet a haspóló is elegáns

Az idei nyár nagy slágere a haspóló, ami már évek óta megtalálható a boltok polcain, de mostanra ért el olyan népszerűséget, hogy a hosszabb felsőkre már szinte vadászni kell. Nem véletlenül: a vörös szőnyegen is hasvillantó celebnők mászkálnak egy ideje, és a magas derekú farmer térnyerésével végre tényleg hordható alternatíva a pólók, ingek rövidebb változata.

Tévedés, hogy crop top-ot csak modellalkatú lányok hordhatnak, és az is, hogy feltétlenül hasat kell villantani benne. Az alacsony nők, a plus size-os lányok és az elegáns irodisták is össze tudnak állítani olyan, rövid felsővel kombinált szetteket, melyek nem előnytelenek vagy közönségesnek. Hajtás után mutatunk pár példát.

1. Elegáns nadrággal is csinos

A rövid felsőről nem az jut először eszünkbe, hogy megfelelő irodai viselet, pedig lehet akár az is. Ha rövid szabású blúzt, inget vásárolunk, vegyünk hozzá magas derekú szövet- vagy lennadrágot, mely elég magasan záródik ahhoz, hogy egy centi se lógjon ki hasunkból. Nézze csak meg Cate Blanchett-et! A bő szárú, lenge nadrágokat magas, hosszú lábú nőknek ajánljuk, de répaszárú chino nadrággal az alacsony lányok is kipróbálhatják az irodai haspóló trendet. Ha igazán elegánsak akarunk lenni, egy nadrághoz illő, jól szabott blézert még a szett fölé kaphatunk. (Egyik kedvencünk ez a blúz, melyhez ez a nadrág remekül illik.)

2. Mintában passzoló szoknyával ruha helyett is jó

Egy érdekes crop top sokmindennel kombinálható, de a legtutibb, ha szerzünk egy mintában passzoló aljat hozzá: egy jól megválasztott felső-szoknya kombinációban azonnal szofisztikáltnak, trendérzékenynek és jól öltözöttnek fogunk tűnni. Egy ilyen felső a hozzá illő alsóval jó befektetés, sok ilyen szettet láthattunk idén a vörös szőnyeges eseményeken is. Ha vastag a combunk és keskeny a vállunk, egy kicsit bővebb felsőrészt vásároljunk! Ha viszont a melltartótól szabadulnánk meg, vegyünk egy strukturált felsőt (mint alábbi képen), az megteszi melltartó helyett is.

3. Az 50-es évek stílusában, A-vonalú szoknyával isteni

A mi kedvenc stílusunk a nőies, anyagbő, A-vonalú szoknyával kombinált crop top, amit tényleg mindenkinek és minden alakra csak ajánlani tudunk. A térdig érő, derékon záródó, bő szoknya mindenkinek jól áll, egy szűk felsővel (például ilyennel) a nőies homokóra alak kap hangsúlyt.

Akik ódzkodnak a hasvillantástól, egy ilyen szettel kezdjék a barátkozást az új divattal, észre se fogják venni, hogy kilóg egy centi a hasukból! Alacsony és plus size lányoknak is ez a kombináció a legelőnyösebb, de nekik ajánlott magassarkúval felvenni a térdet épp takaró szoknyát, hogy nyúlánkabbnak tűnjenek.

4. Ceruzaszoknyával a legkihívóbb

A ceruzaszoknya is épp oly sokaknak előnyös, mint az A-vonalú, hossztól és anyagtól függ, hogy magas, vékony, vagy alacsony, kicsit teltebb nőknek áll jól, de itt jobban kell vigyázni, a testhez tapadó alj miatt gondosan kell felsőrészt választani. Ha modellalkatunk van, gyakorlatilag csak napszaktól függ, hogy öltözünk fel, buliban lehet a pasikat szinte-melltartóban vadítani, napközben viszont ajánlott egy zártabb felsőrészt választani. Ha van rajtunk egy kis felesleg, vagy szimplán nem akarunk nappalos kurvának tűnni, melltartószerű felső helyett inkább párosítsuk a szűk szoknyát egy bő, lezser pólóval!

De ne írjuk le ennyivel a ceruzaszoknyát: mint alábbi képen, vagy ezen a katalógusfotón is látszik, lehet ez is tökéletes irodai viselet, csak igényes anyagból készült, szépen szabott darabokat kell vadászni.

5. Dzsekivel egyszerűen vagány

A blézer tuti megoldás, ha irodába veszünk fel crop top-ot ceruzaszoknyával vagy nadrággal, de fesztiválra is érdemes úgy indulni, hogy tudjuk, mivel takargatjuk magunkat, ha lehűl az idő. természetesen egy fesztiválon a lehető leglazább a dress code, de ha ott is ragaszkodik a divatozáshoz, a szűk felső és szexi sort fölé vegyen egy oversized blézert!

6. Farmerral hétköznapi viselet

Ha nem érzi magáénak a nőies, bő szoknyás trendet, próbálkozzon farmerral. Elvileg egyre több helyen lehet magas derekú farmert venni, és a haspólók is elöntötték az üzleteket, szóval nem lesz nehéz dolga. A lényeg, hogy ne villantson csípőcsontot, hanem törekedjen arra, hogy hasa felső része látszódjon!

7. Alacsony lányokon is mutatós

Alacsony lányoknak azt ajánlja a Refinery29, hogy megegyező mintás, rétegezett, színes szetteket állítsanak össze rövid felsővel és szoknyával. Jó példa Rosario Dawson, akinek különleges mintás összeállítása jól tagolja testét, és amellett, hogy nyújtja alakját, kicsit szélesíti is felsőtestét. Egy csíkos szoknya és hasonlóan csíkos felső kombinációja is előnyös lehet, ha fel akarjuk hívni az emberek figyelmét magunkra.

8. Hasvillantás nélkül is működik

Attól, hogy egy felső rövid, még nem feltétlenül kell benne hasat mutatnunk, csak jól kell összeválogatni a felsőt és az alsót. A nagyon magas derekú alj és rövidke felső rész optikailag nyújtja a lábat, viszont összenyomja a felsőtestet, úgyhogy ha amúgy is rövid a felsőteste, ne a szoknyától eltérő színű és ne hangsúlyos vállrészű pólót vegyen. A legtöbben azonban inkább nyújtani szeretnék lábukat, nekik csak ajánlani tudjuk az alább látható, kifejezetten elegáns szetteket!

9. Maxiszoknyával, akár terhesen ishordható

A maxiszoknyás párosítást főleg keskeny csípőjű, magas nőknek ajánljuk, de nekik nagyon: tökéletes nyári szett lehet egy alább is látható crop top-os szett. A képre kattintva a galériában megnézheti, hogy vehet fel rövid felsőt terhesen – eláruljuk, kell alá egy ruha is.

10. Sportmelltartó estélyivel? Bevállalós.

A hasvillantós divat legmerészebb és legkönnyebben elrontható verziója a sportmelltartó-mint-crop-top trend. Divatblogokon találkozhatunk jól sikerült összeállításokkal, például nem is gondolnánk, milyen menő tud lenni egy fekete Nike melltartó egy rózsaszín ceruzaszoknyával és fekete blézerrel. Ugyanakkor egy nagy pipával ellátott, fehér melltartó flitteres szoknyával talán már túlzás – de Tolvai Reni legalább megpróbálta, kövesse példáját, kísérletezzen bátran ön is!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek