Új stílusikon: Letícia spanyol hercegné

A spanyol trónörökös feleségének, Letícia asztúriai hercegnének a ruhatárát régóta csodáljuk. Most, hogy nemrég I.János Károly király lemondott a trónról, egy hónapon belül királynévá koronázzák, aminek apropóján megnéztük, hogy lehet-e méltó ellenfele Kate Middletonnak a stílusikonná válásért folytatott „harcban”. Szerintünk simán.

Az 1972-ben született Letizia Ortiz Rocasolano a cambridge-i hercegnéhez hasonlóan egyetemet végzett, méghozzá nemzetközi kapcsolatokat és kommunikációt is tanult, aminek köszönhetően már Fülöppel való kapcsolata előtt ismert volt az országban. A hercegné ugyanis a spanyol közszolgálati adónál, a TVE-nél dolgozott híradósként, de munkája során megfordult Mexikóban, illetve a CNN+ stábjában is. Többek között ő közvetített a 2001.szeptember 11-i eseményekről, valamint a 2001-es amerikai elnökválasztásról is. Így 2002-ben ki is tüntették a legjobb harminc év alatti újságíróknak járó díjjal. Pályájának csúcsán, munkája során ismerkedett meg a trónörökössel.

Letícia gardróbjában nem állnak tucatjával a tipikus hercegnős szettek, de az afféle görcsösség nem is passzolna a szép karriert befutott televíziós újságíróból lett hercegnéhez. Ruhatárában inkább a kevésbé erőltetett, praktikus és modern darabok, zakók, kardigánok, pantallók és egyrészes ruhák részesülnek előnyben, melyeket gyakran olyan közepes árfekvésű spanyol márkáknál szerez be, mint a Mango vagy a Zara. Ami valahol érthető is, hiszen Spanyolország egy igen kemény gazdasági válságon megy át, kimondottan irritálóan hatna, ha a hercegné meg flancolna.

Persze előkelőség lévén, gyakran előfordul, hogy az alkalom megkíván az irodai viseletet idéző kosztümöknél elegánsabb viseletet is. A hercegnő ezekkel a designer darabokkal sem szokott mellélőni, sőt, van olyan ruhája és cipője is, amit Michelle Obamához vagy Kate Middletonhoz hasonlóan akár többször visel egy-egy rendezvényen – írja a huffingtonpost.com.

Ha bálba indul, akkor legszívesebben kedvenc spanyol tervezőjének, Felipe Varelénak a ruhakölteményeit választja, fekete gyémántokkal kirakott ruhájában tavaly járt már a holland királyi családnál, egy madridi gálavacsorán a tervező gyöngyház-szürke darabjában jelent meg, az Argentínában megtartott NOB eseményre pedig egy csillogó, modern szabású koktélruhában érkezett.

A filigrán alkatú Letícia hercegné egyik kedvenc színe a fekete mellett a piros és annak különféle árnyalatai, így gyakran lencsevégre is kapják ilyen színkombinációjú szerelésekben, melyeket általában a menyasszonyi ruháival híressé vált Lorenzo Caprile szállít a trónörökös feleségének. Nézze meg az óriásgalériában, hogy hogyan fest a csinos hercegné hétköznapias szerelésekben és bálkirálynőként!Ugye, hogy van olyan csinos, mint angol kolléganője?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra