no

16 éves és papucsokból lett milliomos

Szinte napra pontosan egy éve írtunk Madisonról, aki flip-flop papucsokkal rukkolt elő – megteremtve ezzel az esélyt arra, hogy már fiatalon milliomos lehessen. Nemrég érkezett tőle egy email, amiben arról tájékoztatott: kollekcióját a SAKS Fifth Avenue-ban is árulják.

A Madison Nicole Robinson által megálmodott, FishFlops névre keresztelt lábbelik a legkeresettebb kifejezéssé váltak azt követően, hogy a Yahoo a Kisvállalkozás rovatában bemutatta a lányt és az ötleteit. Robinson ugyan még csak 16 éves, de egyrészt bölcsebb, másrészt gazdagabb, mint egy éve ilyenkor volt. Már több mint 100 ezer eladott párral büszkélkedhet, amik egyébként 20 és 32 dollár (4600 és 7360 forint) között kaphatóak a Nordstromban és más boltokban. Azóta bemutatott egy olyan kollekciót is, ami háncs- és parafatalpú cipőket kínál nőknek, most tavasszal pedig saját ruhamárkával állt elő, amit a Saks Fifth Avenue-ban és 120 másik észak-amerikai üzletben árulnak.

A Houstan Chronicle beválogatta a 2014-es év legizgalmasabb emberei közé. A listán többek között politikusokkal, élsportolókkal, rapperekkel és politikusokkal osztozik. Pár héttel ezelőtt 8000 diák előtt beszélt a tapasztalatairól és a Forbes, a Success, a Seventeen és a Tatler is írt már róla.

Robinson történetét nemsokára kinyomtatják és egymillió példányszámban osztják szét az Egyesült Államokban és Kanadában. Számos gratuláló e-mailt kapott már, egy japán diáklány pedig új dizájnokat is készített neki. A tinédzser egyelőre nem szállt el magától: 20 ezer párat ajánlott fel alapítványoknak.

Madison Nicole Robinson a Saks-ben
Madison Nicole Robinson a Saks-benMadison Nicole Robinson

„Rengeteg időmet veszi el az iskola, a vállalkozói lét és táncórák” – mondta Robinson. És hogy miért indít be valaki egy ruhamárkát, ha nincs elég ideje? „Télen senki sem visel flip-flopot. És mivel most forog a nevem, úgy gondoltam, ez jó időzítés lehet a kollekció beindítására” – válaszolta a fiatal lány. A ruhákat pedig viszik, mint a cukrot: a felsői (amik 6 és 11 ezer forint között mozognak) például már most készlethiányosak.

A 9-13 éves lányoknak tervezett ruhadarabok nem öregesek, mégis igényesek a maguk módján. „Ezek a lányok azért még nagyon fiatalok. Nem akarom én sem azt, hogy idősebbnek nézzenek ki” – magyarázta. A Yahoo olvasói egyébként folyamatosan támadják, amiért a tini úgy döntött, hogy Kínában készítteti a papucsokat. „Soha ne add fel, légy türelmes. Ha van egy jó ötleted, mondd el az embereknek. Soha nem tudhatod, hogy kinek lesz olyan kapcsolata, amelyik segíthet téged elindítani a megvalósítást” – tudhattuk meg az ötletgazdától.

Ön mit gondol?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek