Tudja, hogyan kell melltartót vásárolni? Most kiderül!

A fehérnemű-forgalmazók nem tudják elégszer hangsúlyozni, hogy a nők jelentős része továbbra is olyan melltartókban kínlódja végig a napot, amely méretben egyáltalán nem megfelelő. De nemcsak ez az egy gond van, a fehérnemű-vásárlás többi pontjával sem biztos, hogy tisztában vannak, és a Triumph 2014-es, 10 ezer résztvevős felmérése szerint a nők 78%-a még soha nem vett részt mérettanácsadáson. Érdekes adat, hogy az elmúlt 6 hónap során a legmagasabb arányban az olasz nők kértek segítséget, a megkérdezettek 64%-a nemcsak fordult szakemberhez . Őket követték a francia hölgyek 42%-al, az angolok és az amerikaiak fej-fej mellett végeztek a 35%-os részvételi aránnyal, míg mi magyarok végeztünk az utolsó helyen, mindössze 25%-al. A márka ezért készített egy kérdőívet olyan kérdésekkel, amelyekkel az üzleteikben dolgozó eladók sokszor találkoznak a vásárlóik révén. Ezt alakítottuk át egy kicsit, hogy önök is letesztelhessék tudásukat.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Mellmérés szelfikkel

Ha a személyes tanácsadás valami oknál fogva nem opció vagy kell egy előzetes vélemény, akkor az okostelefonokra szánt app-okat is segítségül lehet hívni. A San Franciscó-i illetőségű ThirdLove is előrukkolt egy alkalmazással, ami segíthet abban, hogy a nők végre megfelelő méretű melltartókat hordhassanak. "A melltartóvásárlásnál még a szemöldökszedés és a szemét kicipelése jobb elfoglaltság" – jelentette ki Heidi Zak, a Google egykori munkatársa, aki férjével, Dave Spectorral együtt döntött úgy, megpróbálnak megoldást keresni a problémára.

Ahhoz, hogy kiderüljön, milyen méretű fehérneműre van szükségünk, két képet kell készíteni a tükörben egy feszes topot és egy egyszerű melltartót viselve, és egy női hang segít abban, hogy minden stimmeljen. Az alkalmazás a megfelelő szögben készített képek alapján próbálja kiszámolni egy algoritmussal, hogy mekkora melltartó kell a mobil tulajdonosának – írja a fastcodesign.com.

Az alkalmazás szerencsére ingyenes, és sokat fejlesztettek rajta, például már nem kell kézzel kijelölni a felsőtestet a fotókon, hanem az app automatikusan felismerni, mit kell figyelni. Ha megvan a méret, azonnal átirányítanak a választékra. Jó hír, hogy feles méretek is vannak, és a felhasználó választhatja ki, hogy milyen színű legyen a pánt, a csipke és a masni. A melltartók ára pedig 39 és 74 dollár, azaz körülbelül 8600 és 16500 forint között mozog. Sajnos az App Store-ból csak az Egyesült Államokban élők tölthetik le az alkalmazást, és Andriodra nem elérhető egyelőre, de biztosan jó és hasznos.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek