Íme a tavasz hat legmenőbb trendje

A Huffington Post a divathetekből és a vörösszőnyeges megjelenésekből inspirálódva gyúrta össze az idei tavasz hat legmenőbb trendjét, amit ön is könnyen becsempészhet a ruhatárába. Hogy segítsünk a felkészülésben, megnéztük, hol mennyiért szerezheti be az akutális trendek kulcsdarabjait. A legtöbbet érdemes online berendelnie a hazai szűk kínálat miatt. Midiszoknyák, crop topok, pasztell színek, joggerek és bő szárú overallok várják a galériában!

1. Midiszoknya

Midiszoknyából testalkatához passzoló fazont válasszon: a szűk, testhez simuló ceruza verzió kiemeli alakját, míg az abroncsos hatást keltő, a hatvanas évek Audrey Hepburnjét idéző klasszikus Dior New Look fazon tökéletes homokóra-alakot kölcsönöz szinte mindenkinek. Az idei szezon másik nagy trendjével, a crop toppal ötvözve akár hasat is villanthat, de hordhatja hagyományosan betűrt inggel vagy pulcsival is. A H&M-ben már 12990 forintért be lehet szerezni a képen látható szoknyához hasonló, kicsivel hosszabb és bővebb fazonú, fekete és púderszínű midi fazonokat, ceruza fazonból pedig a Zarában és a Bershkában érdemes körbenéznie.

Tipp: Ha hasat villant, a többi testtájék maradjon takarásban! A midi szoknya a klasszikus elegancia egyik legjellegzetesebb képviselője, amit bár nyugodtan kombinálhat merészebb darabokkal, azért próbálja megőrizni az egyensúlyt.

2. Crop top

Hasvillantós topokból is elég nagy a választék, így nyugodtan kísérletezhet a fazonokkal, bár próbáljon meg lehetőleg az alakjának előnyös szabású felsőt választani. Ha hastájékon nincs túlságosan kibékülve magával, próbálja ki a háromnegyedes verziót, de választhat mell alá érő, sportmelltartóra emlékeztető fazont is. Kifejezetten ajánlatos magas derekú szoknyával vagy nadrággal kombinálni, a jóízlés érdekében viszont óvakodjon a macskanadrágtól és a picsagatyától. A legjobb crop topokat online lehet beszerezni, az ASOS, a Romwe és a Sheinside oldalán elég nagy a választék, de egy-két fast fashion üzlet is kínál egészen jó fazonokat. Crop top esetében a melltartóméretétől függően válasszon méretet, de a biztonság kedvéért nem árt élőben is felpróbálni.

3. Díszítés

Idén is divatosak a statement nyakláncok és a feltűnő kövek, ezért nyugodtan kísérletezhet gazdagon díszített blézerekkel és kabátokkal. Az alapból csillogós, feltűnő ruhadarabokhoz már nem kell külön kiegészítőket választania, hiszen már önmagukban is ékszer hatását keltik. Arra viszont ügyeljen, hogy ne essen túlzásba: arany köveket ne nagyon kombináljon ezüsttel, illetve az eleve extrém fazonú ruhákhoz is inkább egyszerű és letisztult kiegészítőket válasszon. Galériánkban megmutatjuk, honnan szerezheti be a legjobb, kövekkel díszített pulcsikat: a Dorothy Perkins és a Topshop kilencezer forinttól kínálja legjobbjait.

4. Pasztell színek

Az idei szezon – mint minden tavasz – nagy trendje lett a pasztell, amit egy-egy felső, nadrág vagy szoknya formájában érdemes becsempészni az egyébként jól felépített, minimalista szettbe. A pasztell-trend lényege, hogy egyszerű és letisztult színekkel/szabással kell ötvözni, mivel így sokkal jobban érvényesül. Pasztellt pasztellel nem ajánlatos keverni, mert a végén úgy fog kinézni, mint egy húsvéti tojás, ráadásul sokakat sápaszt is. Azt ajánljuk, hogy a Zarában nézelődjön, ha mindenféle pasztell-árnyalatra vágyik, ezeknek viszont rendesen el is kéri az árát a márka, úgyhogy idegileg készüljön fel a költekezésre. A Pull and Bearben valamivel olcsóbban juthat pasztell pulcsikhoz és szoknyákhoz, úgyhogy oda is érdemes benéznie.

5. Sportos hatás

Idén kifejezetten menő magassarkút húzni egy lezser melegítő vagy edzőnadrágra hajazó gatyához, avagy joggerhez, ahogy azt Emma Watson is tette a Noé premierjén. Ennek a trükknek a lényege, hogy egy sportos, lezser darabot - lehet ez nadrág vagy blézer - olyan klasszikusan elegáns darabokkal ötvözzön, mint a fekete tűsarkú vagy hófehér ing. Fontos, hogy csak egy sportos darabot használjon fel, ne pedig komplett atlétafelszerelést: az a lényeg, hogy lezser hatást keltsen, nem pedig hogy úgy nézzen ki, mintha most jött volna az edzőteremből. Nem csak fekete, de szürke vagy fehér joggerrel is próbálkozhat: a lényeg, hogy megfelelő kiegészítőkkel ötvözze.

6. Bő szárú overál

Miley Cyrus és Amy Adams is bőszárú, piros overallban várja a tavaszt, amit a fast fashion üzletek és online plázák elég hamar lekoppintottak, így akár ön is berendelheti a multik által új értelmezést nyert kényelmes kezeslábasokat. A bővebb overálok ügyben arra érdemes figyelni, hogy a szárak csak épphogy súrolják a földet, különben egy kiadós hasraesést kockáztat. A hazai fast fashion boltok még nem igen készültek fel belőle, de a New Lookról és az ASOS-ról már beszerezheti az önnek tetsző verziót.

Oszd meg másokkal is!
Mustra