no

Köttessen házikedvence szőréből pulóvert

Idősebbek körében népszerű az új őrület
Idősebbek körében népszerű az új őrületwww.erwanfichou.org

Számos módja vannak, hogy kimutassuk kutyánk iránt érzett szeretetünket; van aki a kutyája hasát vakargatja, van aki a legjobb falatokat csúsztatja az asztal alá házi kedvencének és van aki egy lépést sem tesz háziállata nélkül. Van azonban néhány elvetemültebb gazda, aki ennél jóval szélsőségesebben gondolkodik és pihe-puha pulóvert köttet kutyája szőréből.

Az első hallásra talán kicsit hátborzongató szolgáltatást a francia 'Dog-Wool' névre keresztelt cég alapítójának, Doumé Jalat Dehennek köszönhetjük – írja a complex.com. „A minőségi szőr érdekében a kutyát rendszeresen meg kell fésülni és tisztán kell tartani. Azonban ne dobjuk ki a szőrét, tartsuk meg és pár hónapon belül készítethetünk magunknak belőle egy sapkát, sálat vagy akár egy pulóvert is. A kutyaszőrből nagyon kényelmes, puha és meleg gyapjú-szerű anyag nyerhető. Talán még a mohairrel is felveheti a versenyt. És a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nincs kellemetlen szaga” – mondta a bretagne-i tulajdonos, aki 12 eurót (3769 forint) kér egy 50 grammot nyomó gomolyagért.

Szerintem a kutyaszőrből készült cuccok...

Ha egy kutya pulóverért mégsem ruccana el Franciaországba, de mégis kedvet kapott a bizarr hobbihoz, arra is van megoldás. Az amazon.com-on ugyanis 30.39 dollárért (6879 forint) már rendelhető olyan könyv, ami lépésről-lépésre leírja a kutyaszőrből kötött pulóver készítésének csínját-bínját. Ide kattintva pedig a fotós, Erwan Fichou oldalán megnézheti a leleményes vállalkozó többi kreálmányát is. Ön szívesen viselné háziállatát pulóverként vagy az efféle ragaszkodást már túlzásnak tartja? Szavazzon!

7
www.erwanfichou.org
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra