Így keverje pasiként a színeket!

Hogyan lehet úgy kilépni a komfortzónánkból, hogy nem vesz 180 fokos fordulatot a stílusunk? Színekkel. A legtöbb férfi vagy nem foglalkozik a divattal (ez természetesen nem felróható) vagy ha igen, akkor is szűk skálán mozog és a legtöbbször megmarad a fekete-fehér színeknél. Végre itt a tavasz, a megújulás időszaka és jó hír: nem kellenek se neonszínek, se tarka minták ahhoz, hogy frissítsünk a ruhatárunkon.

Úgy döntöttem, a hitelesség kedvéért a saját ruhatáramból válogatok össze olyan szetteket, amikben bár a színek a főszereplők, mégsem harsányak és például a business casual dress code-ba is beleillenek.

Bár a hat összeállítás nagy része inkább formális, mint sportos, ha valaki inkább pólópárti – mivel úgyis az árnyalatokon van a hangsúly – cserélje az inget arra, a zakót pedig vagy sportzakóra vagy pulóverre. Szeretném előre leszögezni, hogy mint minden más alkalommal, most sem azt szeretném sugallni, hogy minden férfinek így kell öltöznie, csupán ötleteket szeretnénk mutatni azokat, akik vevőek a divatra és az átlagostól egy kicsit eltérő öltözködésre.

Borvörös és olíva

Az egyik kedvenc színem a kék - farmerek közül is ilyet hordok legtöbbször - és rájöttem arra, hogy az ilyen színű csíkos és kockás ing életmentő tud lenni. Szinte nincs olyan árnyalat, amihez ne passzolnának és ennek is köszönhető az, hogy bátran tudok kísérletezni. Ennek az eredménye ez a V-nyakú, borvörös színű pulóver is. Úgy gondolom, a piros-kék-fehér trió még elbír egy színt, így – amikor az idő engedi, akkor – gyakran hordom az olívazöld ballonkabátommal.

A borvörös és az olívazöld kiválóan megfér egymás mellett - a kék-fehér csíkos ing pedig szinte mindenhez megy.
A borvörös és az olívazöld kiválóan megfér egymás mellett - a kék-fehér csíkos ing pedig szinte mindenhez megy.Dívány

Petrolkék és tweed

A már említett kockás inget ismét egy V-nyakú pulóverrel párosítottam – most éppen egy petrolkékkel. Ezzel kapcsolatban van egy teóriám: bizonyos színek csak a divatházak kínálatában elérhetőek. Hiába lesz divat a Guccinak hála a királykék, a fast fashion boltok a legtöbbször csak a fazont másolják, és csak ritkán találhatjuk meg náluk azokat az igazi mély, intenzív színeket, amiket a luxusházak kínálatában.

A barna tweed zakóval nem igazán lőhetünk mellé, ebbe az összeállításba is passzol.

Ugyanez igaz a kockás változatára is. Itt petrolkék V-nyakú pulóverrel és tweed zakóval párosítottam.
Ugyanez igaz a kockás változatára is. Itt petrolkék V-nyakú pulóverrel és tweed zakóval párosítottam.Dívány

A tengerészkék

A kék és zöld párosától nagyon sokáig idegenkedtem, aztán valahogy a tavalyi év vége felé elkezdtem megkedvelni. Szerintem minden az árnyalatok helyes megválasztásától függ – egy színből pedig választhatunk többet is. A szetteket csak irányadás céljából állítottam össze így, ha valakinek túl sok a csokornyakkendő, akkor nyugodtan hagyja el, anélkül is működőképes – elvenni még mindig könnyebb, mint hozzátenni. A tengerészkék zakó az egyik leginkább megtérülő vételem volt: feketét nem hordok, ahelyett pedig kiváló alternatíva.

Ha egy kicsit elegánsabbra vágyik. A kék-zöld párost nemrég kedveltem meg.
Ha egy kicsit elegánsabbra vágyik. A kék-zöld párost nemrég kedveltem meg.Dívány

Bézs és bordó

Ennek a szettnek az egyik kelléke a már említett kék-fehér csíkos ing egy másik változata – bár az előzővel is tökéletesen működne. Ehhez egy bordó és egy törtfehér bőrkabátot választottam. A bézs és föld színek legalább olyan univerzálisak, mint a fekete vagy a fehér, így remek alternatívák lehetnek, ha könnyen kombinálható alapdarabokból álló ruhatárat szeretnénk és nem akarunk azon aggódni minden reggel, hogy bár sok ruhánk van, mégsem tudunk mit felvenni, mert semmi nem megy semmihez.

Újra a csíkos ing, itt bordó pulóverrel és bézs bőrdzsekivel.
Újra a csíkos ing, itt bordó pulóverrel és bézs bőrdzsekivel.Dívány

A kék ötven árnyalata

Ha úgy döntünk, hogy egy színnek több árnyalatát szeretnénk viselni, akkor játszhatunk még az anyagokkal is. Ez sötétkék kasmír pulóver már önmagában is hangsúlyos darab, így sokaknak a csokornyakkendős verzió túl sok lehet, viszont – a fent említett koncepcióm alapján – anélkül is működik. Ha nem szeretnénk tetőtől talpig sötétkékbe bújni, akkor válasszunk hozzá egy koptatott farmert, egy bézs chinót vagy nyáron egy fehér nadrágot.

A kék ötven árnyalata. Egy kasmír pulóver önmagában is hangsúlyos.
A kék ötven árnyalata. Egy kasmír pulóver önmagában is hangsúlyos.Dívány

A sportosan elegáns

Mikor először megláttam ezt az inget, úgy gondoltam: a színei miatt semmihez nem passzol majd. Ezt később az élet cáfolta és az első pontban bemutatott borvörös pulóver mellett ezzel a szürkével – semleges szín révén nem meglepő módon – is remekül mutat. A sötétkék steppelt dzseki kötelező alapdarab kéne, hogy legyen: télen a szövetkabát alatt tökéletesen működött plusz egy rétegként és vékonyabb is, mint egy kötött pulóver. Tavasszal pedig tudom viselni egyrészt ehhez hasonló és sportosabb szettekhez is.

Ha a poszttal kapcsolatban észrevétele van vagy szívesen olvasna másról is a témában, ide kattintva tud írni nekem.

A kék steppelt dzsekinek kötelező alapdarabnak kéne lennie.
A kék steppelt dzsekinek kötelező alapdarabnak kéne lennie.Dívány
Oszd meg másokkal is!
Mustra