8 szett Michelle Obamától

Az idén ötvenedik életévét betöltő Michelle Obama már egy hete a kínai First Lady, Peng Liyuan és az elnök, Xi Jingping vendégszeretét élvezi lányai, Sasha és Malia Obama társaságában. Természetesen, ahogy az lenni szokott, ha Obamané komoly küldetésre megy, a nemzetközi sajtó a kötelező látogatásai mellett mindig kivesézi az általában makulátlan szereléseit is. Mi sem tettünk máshogy, összeszedtük , hogy milyen együttesekben turnézta végig az elnökfeleség Kínát. Nézze meg ön is és szavazzon a kedvencére!

1. Földreszállás Derek Lam egyrészesben

Még soha senkit nem láttunk egy több órás, fárasztó repülőút után olyan üdén és vidáman lepattanni a repülőgépről, mint Michelle Obamát és társaságát. Bár pár évvel ezelőtt még divatkatasztrófának számított a különböző színek és minták házasítása, az utóbbi pár szezonban több designer is beleillesztett egy-két ilyen hatású darabot kollekciójába.

Michelle Obama ebben volt a legcsinosabb:

Jól tudja ezt a divatmániás hírében álló First Lady is, aki Derek Lam fekete-barna-krémszínű ruhájában érkezett meg a kínai nemzetközi reptérre, a térd felett valamivel rövidebb egyrészeshez pedig egy merész és fiatalos combig érő hasított bőr csizmát húzott, ami kétségkívül hatásos belépőnek bizonyult – nem véletlenül foglalkoztak annyit Michelle Obamával a huffingtonpost.com szerkesztői szerint Kína legnépszerűbb mikroblog oldalán, a több mint 400 millió felhasználóval bíró Sina Weibón sem a napokban a bloggerek.

Az oldalon szóba került a kínai elnökfeleség is, több divatblogger megvédte és dicsérte a kortárs folk énekesnőként is ismert 51 éves  Peng Liyuant, aki Michelle Obamához hasonlóan csinos, de népiesebb és visszafogottabb szettekben mosolyogta végig a kultúrát és oktatást népszerűsítő látogatást.

„Peng asszony egy igazi stílusikon. Magassarkút cipőben sétált a Tiltott városban!” – posztolta egy felhasználó az oldalra. Míg egy másik arról áradozott, hogy mennyire jó érzéssel tölti el, hogy Obama felesége milyen stílusos és ráadásul még okos is.

2. Figyelemfelkeltő pirosban

Kevés ruhában lehet úgy felhívni magunkra a figyelmet, mint egy szemet vonzó pirosban. Michelle Obama látogatásának második napján döntött a monokróm összeállítás mellett, ami nem utolsósorban szerencse-szín is Kínában. A csinos, virágos designerruhát, melyben Obamáné ellopta a showt a kínai elnökfeleség elől a Diaoyutai State vendégház előtt, Naeem Khan tervezte a nyári szezonra.

3. Múzeumlátogatás és ugrálókötelezés Narciso Rodriguezben

Az elnökfeleség az első kínai császár 8000 fős agyaghadseregét, melyre helyi földművesek leltek rá 1974-ben, egy elegáns, de visszafogott együttesben tekintette meg lányaival. A nagyobbik lány korához illően skinny farmerben és bakancsban sétált a figurák között, a kisebbik pedig viharkabátot választott az alkalomra. A First Lady fekete lapos talpú balerina cipőben, egyszerű szabású fekete nadrágban és kardigánban, illetve a felkapott New York-i tervező, Narciso Rodriguez egy szín-blokkolt fekete-fehér felsőjében nézett szét a múzeumban, majd rábólintott egy ugrálókötél-bemutatóra is.

4. Tai Chi sikk

Az elnökfeleség talán a Szecsuán tartománybeli iskolalátogatásra és a neki szervezett kínai harcművészeti gyorstalpalóra öltözött ki úgy, ahogy tőle megszokhattuk. Egy övvel feldobott fekete-fehér mintás egyrészest választott az alkalomra, amihez stílusban passzoló kardigánt és hegyes orrú, törpesarkú cipőt húzott.

5. Iskolalátogatás Carolina Herrera ruhában

Bár Michelle Obama színes és modern mintás szatén ruhája szinte beleolvadt abba háttérbe, ami előtt előadást tartott a Pekingi Egyetem Stanfordi központjában, mégis ez az egyik kedvencünk a Kínába vitt ruhakölteményei közül. A piros, szürke, rózsaszín, lila és bézs árnyakatokat kapott Carolina Herrera egyrészes nemcsak modern, de kifinomult is, ráadásul van benne egy csipetnyi piros, ami a kínai kultúrában a „jó szerencsét” szimbolizálja.

6. Lovas pulcsiban a Nyári Palotában

Az elnökfeleséget és lányait természetesen az 1750-ben épült pekingi Nyári Palotába is elvitték vendéglátóik, amit Obamáné egy szupermenő lovas pulóverben és bő nadrágban tekintett meg. A Kína legnagyobb császári kertjében viselt felsőt a First Lady az amerikai Clover Canyon márkától vásárolta, ahol átlagosan 200 dollárba (45.315 forint) kerülnek az efféle vagány printelésű darabok. A ló is erős utalán egyébként a kínai kultúrára, hisz nemrég kezdődött a kínai horoszkóp szerint a ló éve.

7. Pingpong Phillip Lim blúzban

Michelle Obama természetesen még egy barátságos asztalitenisz játszmára is rávehető volt, amit a képek alapján igazi pókerarccal és műmosollyal játszott végig, de legalább kicsípte magát a protokoll-eseményre. A bő nadrágot továbbra sem értjük, de a fehér, szürke és levendula színű Phillip Lim blúzt szívesen látnánk ruhatárunkban a nyári szezonban. Egy ilyen designer ingért körülbelül 300 dollárt (67.949 forint) kérnek a divatház üzletében.

8. Hétköznapi csíkos felső és pasi-nadrág

Michelle Obamának és lányainak szerdán ért véget az egy hetes kínai protokoll útja, melyet egy nem túl csinos, de bizonyára kényelmes bő szürke nadrágban, fekete, bordázott, cipzáras kardigánban és egy fehér alapon halványkék és fekete csíkos felsőben töltött. Nekünk kissé nagymamás, de egy hosszú repülőútra el tudjuk képzelni. Nézze meg a galériában a szetteket, aztán szavazzon: melyik az ön kedvence a nyolc összeállítás közül?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek