Ezeket a szetteket kerüljük el messziről

Az elmúlt hetekben nagyjából tiszta képet kaptunk arról, hogy milyen szerelésekben fogjuk tölteni a még igencsak messzinek tűnő őszi-téli szezont. Azonban természetesen nem mindent kell készpénznek venni abból, ami a divatházak szerint tuti befutó lesz az év második felében. Összegyűjtöttünk pár szettet, ami annyira értelmetlen, hogy szinte már most biztos, hogy nem fogják elkapkodni az üzletekből.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Embrióként is tölthetjük az őszt

Sok elborult dolgot láttunk New Yorktól-Párizsig, volt aki vérző falak, illetve csokoládé-szökőkutak között mutatta be kollekcióját, Jeremy Scott a McDonaldsot mosta össze az olasz Moschinóval, a Chanel pedig egy szupermarket élethű mását tette kifutóra. De egyik sem volt annyira megdöbbentő, mint az, amit Iris van Herpen mutatott be Párizsban. A bonyolult 3D-s technikáiról ismert holland művész ugyanis egy installációt képzelt el kifutójára, így a 'Biopiracy' névre keresztelt kollekciót zsugorfóliázott vákuumtasakokban lebegő, csövön át lélegző „embriók” között mutatták be a divatház modelljei.

Ilyen zavarbaejtő látvány mellett nem csoda, hogy kemény volt összpontosítaniuk a kritikusoknak a valódi, egyszerre nőies és futurisztikus gyűjteményre, melynek legdrámaibb és legvadabb elemei egyértelműen a saroknélküli lábbelik voltak, amik igencsak emlékeztettek Alexander McQueen 2010-es tavaszi-nyári, tengeri lények ihlette kollekciójára. Összeségében semmi bajunk nem lenne a kollekcióval, ha nem a ready-to wear bemutató keretében, hanem az haute couture héten vonultatják fel azt. Nehezen tudjuk elképzelni ugyanis, hogy bárki ilyen vagy hasonló cipőben indulna el reggel a munkába az őszi szezonban.

Okostelefonból kirakott szoknya Londonban

Fjodor Golan az interaktív designban utazó ügynökséggel, a Kinnel és a Nokiával karöltve rántotta le a leplet a világ első okostelefon szoknyájáról a londoni divathéten. Bár nem ez az első alkalom, hogy a divat és a technológia ilyen szinten összeér, a 80 darab Lumia 1520 típusú okostelefonnal kirakott darab mégis nagy ugrás a Twitterező ruha után. A 3D-s nyomtatással és lézeres vágással készült szoknyához egy GPS funkcióval ellátott speciális applikációt is fejlesztettek a tervezők, ami lehetővé teszi, hogy a Lumia 1520-as mobillal kirakott szoknya színe mozgás hatására megváltozzon – írja a huffingtonpost.com. Az illuziókeltő darab egyébként nem kerül forgalomba a következő szezonban, de várhatóan hasonló ihletésű minták visszaköszönnek majd egy-két üzlet kollekciójában.

A farmer és a tengeri lények találkozása

Az Ashish 2014-es gyűjteményének egy-két darabja már-már annyira csúnya és fodros, hogy inkább nem frissítenénk fel ruhatárunkat az ősszel, ha csak ez lenne a kínálat a következő szezonban. Azt megértjük, hogy a tervező is szem előtt tartotta az egy ideje felkapott fodrok és a kilencvenes évek megjelenését a szakmában, de arra nem számítottunk, hogy mindezt ennyire félreértelmezi és csillogó flitterekkel, tüllel, illetve farmerrel kombinálja az eleganciát és kifinomultságot szimbolizáló fodrokat. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy melyik celebnő égeti majd magát csikóhalnak öltözve a következő szezonban.

Nem ússzuk meg csúnya cipők nélkül a őszt

Katie Hillier és Luella Bartley a múlt hónapban mutatta be első kollekcióját a Marc by Marc Jasobsnál, amit bár szerettünk, azért tartalmazott egy-két zagyvaságot, mint például a Tini Nindzsa vagy a BMX-banditás jelmezeket. A kollekció mégsem a ruhacsodák miatt, hanem egy koppintás-botránynak köszönhetően járta be a sajtót. Ugyanis a divatház cikk-cakkos talpú tornacipője sokak szerint kísértetiesen hasonlít a Camper széles körben ismert „Himalája” elnevezésű darabjára, melyet a márka a német tervezővel, Bernhard Willhelmmel együttműködve készített el immár nyolc szezonnal ezelőtt.

Bár azon már valamelyest túltettünk magunkat, hogy divatba jönnek a játszós cipők a következő szezonban, azonban a Miu Miu által kifutóra küldött esőkabát vagy esernyő anyagból készült pvc bokacsizmáira és anyacsavarokkal készült sarokmegoldásaira nem voltunk felkészülve. Nem tudjuk, mire gondolhatott Miuccia Prada a tervezésnél, csak remélni merjük, hogy nem arra, hogy menő lesz az izzadt láb. Nézze meg a galériában, hogy hogyan ihlette meg Jeremy Scottot a Kill Bill ikonikus gúnyája, mit értett teljesen félre Thom Browne vagy hogy milyen pasiruhákat érdemes messziről elkerülni a következő szezonban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra