Bőrdzseki körkép: nincs élet a vesefagyasztó motoros fazonon túl

A jó idő beköszöntével előkerültek a szekrényekből a megunhatatlan bőrdzsekik, és ismét minden harmadik nőn ilyen kabátot lehet látni. Ha ön még nem találta meg az alapdarabot, amit harminc, sőt, negyven felett is bátran hordhat, akkor a hajtás után megmutatjuk, milyen üzletekbe érdemes benéznie és mennyi pénzzel érdemes elindulnia. 

A kínálat

Választék az van, köszönhetően a rengeteg műbőrnek, ami állítólag egyre népszerűbb: hogy milyen az a választék, az már más kérdés. Minden üzletben legalább egy sztendernyi különböző fazonú, színű, mintájú és anyagú dzsekit találtunk. Az árakban nincs nagy szórás, a műbőrökért 12-22 ezret, a valódi bőr dzsekikért minimum 25 ezer forintot kérnek. Az egyik legjobb lelőhely a Mango, bár vadhajtások azért itt is vannak. Az egyik legnépszerűbb fazon, a motorosdzseki, ami ilyen vagy olyan formában, de minden szezonban megjelenik évek óta, most 30 ezer forint. Vannak ennél drágább darabok is, a barna és fekete bőrből készült Mango-kabát egy tízessel drágább, és jó választás lehet azoknak, akik mondjuk barna cipővel vagy csizmával hordanák a kabátjukat. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Meglepően jó a kínálat a C&A üzleteiben is, bár az egyértelmű, hogy a két márkának más a célközönsége. Ugyan arra számítottunk, hogy itt csak olcsónak kinéző műbőr kabátokkal találkozunk, pozitívan csalódtunk, persze egy igazi bőrből készült darabért itt is 20-30 ezer forintot kérnek és javarészt hasított bőrök közül válogathatunk. Jó hír a 44-es méret fölötti hölgyeknek, hogy itt javarészt ekkora vagy még nagyobb méretű dzsekik várják, hogy gazdára találjanak.

Ha ön mégis a műbőrre esküszik, akkor térjen be a Reservedbe, itt már 10 ezer forintért is vehet magának kabátot, még művelúr-dzseki is van, nem tudjuk miért, de van valami bizarr abban, ahogy a hasított bőrt hamisítják. A New Yorker szintén műbőrben erős, de merőben más fazonokat találni itt, mint a másik márkánál: amellett, hogy nagyon durva színekkel dolgoznak, minden kabát és mellény oldalára raktak fűzőt, amit nehéz értelmezni, de hát ízlések és pofonok. 

A francia Camaïeu-ben egy 25 ezer forintos, mélykék velúrdzsekit próbáltunk fel, és hogy őszinték legyünk, mást nem is találtunk a bolt gyors körbejárása alatt. A GAS-ben is egyetlen kabátkát találtunk, az épp 124 ezer forintba került, de iszonyú finom velúr anyaga és nagyon menő színe volt. Azért ez az összeg már túlzás szerintünk, gyorsan át is mentünk a H&M-be, mely mindig pontosan követi a divatot, de most alig sikerült megtalálni azt a pár dzsekit, amit kínálnak, és első pillantásra úgy tűnt, csak egyetlenegy fajta műbőr kabát kapható.

Amikor levettük a vállfáról, persze kiderült, hogy az egyiknek egy jó nagy, szegecsekből kirakott koponya van a hátulján, ideális fesztiváldarab, máshova nem nagyon vennénk fel. A Bershkában egy fokkal jobb a helyzet, itt például mellény is van, mégpedig 13000 forintért és igazi bőr motorosdzseki 28 ezerért, ami jól is néz ki. Egy baj van vele: veséig ér, mint az összes többi. Értjük ám, hogy ez a motoros fazon velejárója, de így elvész a dzsekinek az a funkciója, hogy melegítsen, amikor hűvösebb napokon viseljük átmeneti kabát helyett. A trendi lányok nagy része valószínűleg ezért jár rövid kabátja alól kilógó hosszított kardigánnal, ami lassan annyira elcsépelt jelenség lesz, mint a leggings Converse cipővel, vagy a karhajlatban hordott kamu Michael Kors táska.

Az ihlet

A bőrdzseki szerencsére nagyon jól kombinálható, ezt már mi is bebizonyítottuk, de ha úgy érzi, hogy még egy kis ihletre van szüksége, akkor nézze meg archív galériánkat, amelyben azt mutatjuk be, hogyan lett a pilóták és a motorosok hasznos ruhadarabjából a rocksztárok, énekesnők kedvenc kelléke. Bizony, a bőrdzsekin és az alóla lepelszerűen kilógó hosszú kardigánon vagy tunikán túl is van élet, nézze csak meg! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra