Így öltöznek majd a celebnők 2014 őszén

Hétfőn a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató párizsi divathét hetedik napján végre megtudhattuk azt is, hogy mi lesz a divat a Saint Laurent és Stella McCartney szerint. A Saint Laurent vezető tervezője, Hedi Slimane immár negyedik évadját tölti a legendás divatháznál, így többé-kevésbé tisztában van azzal, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie a vezetőség és a finnyás törzsvásárlók felé. Bár a divatház pénzügyi irányátói és a designer jól láthatóan fegyverszünetet tartanak, azért az is egyértelmű, hogy Slimane ragaszkodik jól bevált kliséihez, amit idén is mesterien épített be a Saint Laurent világába.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Saint Laurent

A divatház egyébként a tavalyihoz hasonlóan meghúzta vendéglistáját, aminek köszönhetően a show bloggerektől és utcai divatfotósoktól mentes környezetben zajlott, kizárólag szakmabeliek és olyan inspiráló hírességek körében, mint az Arctic Monkeys tagjai, Kate Moss, Jamie Hince, Catherine Deneuve, Jean Paul Gaultier, Azzedine Alaia és Peter Dundas – írja a fashion.telegraph.co.uk.

Slimane tagadhatatlanul hipnotikus, javarészt még mindig fekete és még mindig fiatalos kollekciójához ezúttal a kaliforniai konceptualista művésztől, John Baldessaritól merített ihletet, akinek többek között a vicces „story art-ot” is köszönhetjük. A hordható és sikkes gyűjteményből szerettük az elegáns párizsi diáklány vonalat, a menő mintákkal készült miniruhákat, magas derekú bársonyruhákat, a pelerin-kabátokat, a nem túl csicsás műszőr bundákat, a klasszikus, kiváló szabású zakókat és a csillogó cipőket, melyeket egytől-egyig vastag fekete harisnyával fogunk viselni a következő szezonban.

Slimane buliba járós ruhái minden bizonnyal számos díjkiosztó vörös szőnyegén feltűnnek majd az elkövetkezendő pár hónapban, illetve beépítenek majd egy-két alapdarabot szezonális kollekciójukba a hazánkban is megtalálható fast-fashion üzletek is. Nézze meg a galériában, hogy mi lesz a divat az egyik legmenőbb francia divatház szerint!

Stella McCartney

A vörös szőnyeges események másik nagy kedvence, Stella McCartney is tegnap mutatta be új kollekcióját Párizsban, melyre olyan celebnők, modellek és kényes francia arisztokraták voltak kíváncsiak, mint Rihanna, Anna Wintour, Inès de la Fressange, az elektronikus cigarettára váltó Marianne Faithfull (Bár állítólag az elithez tartozó Fressange nem volt elragadtatva Rihanna jelenlététől).

A tervező egy lehengerlő, egyszerre sportos és elegáns kollekciót mutatott be a közönségnek, melyből szerettük a kötött pulóverruhákat, a 42 éves McCartney védjegyének számító kacskaringós mintákat, amiket ezúttal táskáira és túlméretezett télikabátjaira applikált rá. A fehér talpú platform cipőről, illetve a kengyelt kapott nadrágról azonban szívesen lemondanánk a következő szezonban. Nézze meg a galériában, hogy milyen innovatív mintákban, játékos formákban valamint szürke-zöld vonalon mozgó színpalettában gondolkodott idén a hírességek egyik kedvenc tervezője!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek