Nem váltották meg a világot Milánóban

A 2014-es őszi-téli kollekciókat felvonultató milánói divathét is elérkezett az utolsó napjához, sajnos ekkor már nem sok látnivaló és érdekesség maradt az idelátogató divatrajongóknak. A két legérdekesebb showt Giorgio Armani és az egyre menőbb Dsquared2 rendezte, de február 24-én küldték kifutóra kollekciójukat a feltörekvő tervezők is a „New Upcoming Designers” show keretében, valamit bemutatott Massimo Rebecchi és Stella Jean is.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Giorgio Armani

Míg Giorgio Armani Emporio vonalával beállt a fiatalabb és tehetős réteget megcélzó divatházak hosszú sorába, addig saját néven futó márkájával inkább a törzsvásárlóinak kedveskedett és jól bevált armanis stílusban és klasszikus eleganciában gondolkodott. A tavalyi szezon egyik legimpozánsabb kollekcióját felvonultató tervező kiválóan szabott szürke, zöld, vaníliasárga, halvány pisztácia és éjkék ruháiba ezúttal is lehetetlenség volt belekötni.

Viszont olyat sem mutatott a közönségnek, amit még ne láttunk volna az elmúlt hetekben New Yorkban vagy Londonban. Armani szerint tehát 2014 őszén menő lesz a kreppelt haj, a fűzős bakancs, a bokáig érő pantalló, az állatmintás kabát, a műszőr bunda és a haspóló. Az utánozhatatlan szabású zakóiért a következő szezonban is fájni fog a szívünk.

Dsquared2

Az 1994 óta működő Dsquared2 márka torontói származású ikerpár tervezői, Dean és Dan Caten sem idén váltják meg a divatvilágot. Szerethető őszi-téli kollekciójuk sok elegáns és hordható kabátot, de – a Pradához hasonlóan – kevés nadrágot tartalmaz. A tavalyi szezonban még a londoni közönséggel kísérletező tervezőpáros egyértelműen a hatvanas évek városi divatjából, valamint olyan csajos, lelki sérüléseket feszegető filmekből merített ihletet, mint a Két nő – egy ház, az Észvesztő és a Valley of Dolls – írja a wwd.com. Nézze meg a galériában, hogy milyen hordhatatlan kalapokat, bilinccsel ellátott szandálokat, nyakörveket és falatnyi miniruhákat képzelt el a divatház 2014 őszére!

Oszd meg másokkal is!
Mustra