Még Westwood kollekciója is unalmas a londoni divathéten

Reméltük, hogy felpörögnek majd az események a 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató londoni divathét harmadik napján, melyen olyan jól bejáratott divatházak vonultatták fel új darabjaikat, mint a Mulberry, Vivienne Westwood, Mary Katranzou vagy a Topshop Unique. De valahogy egyik showban sem éreztünk túl nagy lendületet idén, ezért nem is emelnénk ki egyet sem a tegnapi felhozatalból, inkább összeszedtük a legnevesebb bemutatók legfigyelemreméltóbb pillanatait, bár nem sok ilyen volt.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A látványos digitális printjeiről ismert görög származású Mary Katranzou idén állítása szerint racionális okokból úgy döntött, hogy új fejezetet nyit a márka életében és bátor nyomatait, valamint jól szabott ruháit egyszerűbb, tunikaszerű ruhákkal, blézerekkel, csillogó anyagokkal, brokáttal kombinált kollekcióra cseréli. Persze megértjük, hogy a kreatív ötleteivel újítónak számító designer növekedni és terjeszkedni szeretne, de nem biztos, hogy az ő esetében a stílusváltás erre a legjobb taktika.

Hasonló csalódás volt Vivienne Westwood Red Label showja, melyen a nosztalgikus piros-, és a szokásos kockás kosztümökön kívül talán még a gallérmegoldásokat, a háromszög-mintákkal feldobott harisnyát, illetve a szívformával összefogott zakót érdemes megjegyezni – bár ha ezeket nem a 72 éves tervező kifutóján láttuk volna, akkor valószínűleg említést sem érdemelnének. Westwood egyébként évek óta megragadja a divathéten az alkalmat hogy vásárlás-ellenességre buzdítsa a divathét közönségét.

A Mulberry nem bízta a véletlenre 2014-es őszi-téli kollekciójának beharangozását, Alexa Chung és Lana Del Rey után a britek egyik új favoritjával, a 21 éves Cara Delevingne-nyel adta el a showt Londonban. Az antipatikus modellel egy fiatalos táskakollekciót is készített a luxusmárka, ami nem lesz olcsó mulatság, ugyanis 890 és 2500 font (335.450 és 942.290 forint) között lesz majd kapható az üzletekben – írja a wwd.com.

A Kate Moss nevével igencsak összemosódott Topshop Unique szerint 2014 őszén menő lesz majd vaníliasárga, kék, szürke cuccokban, metálszínű és militaryzöld pufidzsekiben, átlátszó felsőben, szoknyában, illetve színes műszőr kabátban járni. Összeségében a divatháztól láttuk tegnap a leghordhatóbb, hétköznapi életben is jól használható darabokat, melyek koppintásai valószínűleg hamarosan felbukkannak majd a hazai fast-fashion üzletekben is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra