18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ezért lazább melltartó nélkül az élet

Nem hinnénk, hogy a melltartó nélkül előszeretettel rohangáló hírességek, mint Kim Kardashian, Miranda Kerr, Gwyneth Paltrow vagy a brit tévés celeb, Kelly Brook kizárólag azért integetnek a sokat takaró fehérnemű nélkül, mert tisztában vannak a legújabb kutatásai eredményekkel miszerint a melltartó többet árt a mellnek, mint használ. Sőt, egy rossz melltartó bosszúja gyakran a mellgyulladás.

Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket arról, hogy mi fog történni, ha nemet mondunk a melltartóra: megereszkedik, térdünket súrolja majd a mellünk, illetve fájni fog a hátunk. Egy francia tanulmány szerint ténylegesen előfordulhatnak ezek a problémák. A Besançon Egyetem kutatói közel 15 évnyi adatgyűjtés után arra a megállapításra jutottak, hogy aki nem visel melltartót annak erősebbek a mellizmai, ami azt eredményezi, hogy később fognak megereszkedni a mellei, mint a melltartót viselő nőknek - írja a Daily Mail. 

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

„Melltartó nélkül jobban megőrizhetjük melleink formáját és megakadályozhatjuk a hátfájást. A nők a kényelem és az esztétika mellett szavaznak azzal, hogy eldobják melltartóikat. A közhiedelemmel ellentétben a mell nem fog megereszkedni és a bőrünk minősége is javulni fog„ - állítja a kutatás vezetője, Rouillon professzor, aki szerint a nők 42 százaléka az első három melltartó mentes hónapban kényelmetlenül érezte magát praktikus fehérneműje nélkül, de aztán megszokta annak hiányát. Roullin szerint egyikük sem panaszkodott semmilyen fájdalomra és a napi tevékenységek elvégzésében sem akadályozták őket szabadon hagyott melleik, még a sportolásban sem.

Arra azért még nem buzdítanánk senkit, hogy égesse el melltartóit, a tanulmányban csak kevés nő vett rész, a melltartó nélküliség hosszú távú hatásai pedig még ismeretlenek. 

Ön mit gondol?

Korábbi kutatások eredményei sem erősítik meg a professzor állítását, ugyanis azoknak a nők, akik nem viselnek melltartót sportolás közben, hosszútávon ártanak maguknak. Hogy miért? Mivel a vékony rostokból álló tartószalagok nem tudnak védekezni a mell portolás közben végzett folyamatosan ismétlődő rugalmas mozgásától, így az visszafordíthatatlanul megnyúlnak. Szerencsére ilyen energiákat nem kell kifejteni egy díjkiosztón sem, így a hírességek biztonságban érezhetik magukat, ha melltartó nélkül támad kedvük végiglejteni a vörös szőnyegen.

Természetesen a kényes melltartó témával nem először foglalkozunk, ide kattintva megtudhatja, hogy hol érdemes keresni a tökéletes melltartót, itt a sportmelltartókról talál felvilágosítást, itt pedig egy útmutatót talál a tökéletes melltartó vásárláshoz. A galériánkban pedig megtekintheti, hogyan is öltöznek a hírességek, ha éppen nincs kedvük a melltartó viseléshez, mert egy kis szünetre azért tényleg mindenkinek szüksége van. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek