Kate Moss féltestvére modell lett és trónfosztásra készül

Alig várta a modellügynökség, hogy leszerződtesse Kate Moss húgát
Alig várta a modellügynökség, hogy leszerződtesse Kate Moss húgátTwitter / @lottie

Kate Moss féltestvérének, Lottie Mossnak már a szupermodell 2011-es esküvője után is nagy jövőt jósoltak a szakemberek a divatszakmában. Az akkor még csak 13 éves rokon azóta hivatalosan is modell orba lépett, és le is csapott rá a brit Storm modellügynökség. A szende arcú kamaszon nagy lehet a nyomás, mivel többen is azt várják tőle, hogy felrázza a divatipar állóvizét, ne' adj isten, letaszítja ellenszenves kolleganőjét, Cara Delevingnét láthatatlan trónjáról.

A 16 éves modell, akinek még két éve hátra van az iskolából, már meg is kapta első munkáját az egyik legmenőbb brit magazintól, a Dazed & Confused-tól. Igen, ez az a magazinnak, aminek Kate Moss lányának apja, Jefferson Hack  az alapítója és vezető szerkesztője. Persze, nem gondolunk arra, hogy modellpalánta féltestvére hátán kívánja megmászni a ranglétrát, de azért biztos nagyobb esélyekkel indul így mint pályakezdő vetélytársai.

Lottie Moss 13 évesen féltestvére esküvőjén
Lottie Moss 13 évesen féltestvére esküvőjén

A lap fotósai, Sean & Seng egy hangulatos, fekete-fehér és színes sorozatot lőttek a Prada, Saint Laurent, Maison Martin Margiela és Miu Miu ruhákban pózoló kamaszlányról „ From Lottie with Love” címmel. Állításuk szerint London valódi hangulatát kívánták visszaadni azzal, hogy Lottie Mosst olyan ikonként ábrázolják a képeken, mint a fiatal Jean Shrimpton, Marianne Faithfull vagy Plum Sykes.

Persze máris akad, aki a könnyűnek látszó karrier lehetőséget nem nézi jó szemmel, és azzal érvel, hogy a modellügynökség megtörte azt az íratlan szabályt, miszerint 16 évnél fiatalabb lányokat nem küldenek fotózásra: „Lottie 16. születésnapja január 9-én volt. A magazin három hónapos átfutási idővel dolgozik, így a képeket jóval a születésnapja előtt készítették el” – állítja a rosszindulatú forrás.

Lottie Moss épp annyi idős, mint amennyi Kate Moss volt karrierje elején
Lottie Moss épp annyi idős, mint amennyi Kate Moss volt karrierje elejéninstagram / Stormmodels

A Dazed & Confused riportere pár rövid és egyszerű kérdést is feltett az aktívan twitterező fiatalabbik Mossnak, amelyekre a szőke tinilány korához illően válaszolt:

Mondj magadról valami meglepőt!

Szeretem a lajhárokat.

Mi a legrosszabb tanács, amit valaha kaptál?

Bízz bennem! Ezt a volt pasim mondta. 

Hogyan szoktál aludni éjszaka?

Összegömbölyödve, mint egy labda.

Kedvenc 'Girl-power' dalod?

Beyoncétól a Single Ladies (Put a Ring On It).

Melyik az a könyv, amivel kapcsolatban úgy tettél, mintha olvastad volna?

A Harry Potter...Soha nem olvastam egyik részét sem.

Mikor csókolóztál utoljára?

Két héttel ezelőtt.

Mi volt a fotózás során a kedvenc ruhadarabod?

Az ékszerekkel borított Prada kabát.

Így nézett ki Kate Moss 16 évesen,pályája elején.
Így nézett ki Kate Moss 16 évesen,pályája elején.Photoshot / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra