no

Párizsi divathét: így lehet kreatív a tél színeivel, ha férfi

A párizsi bemutatók végeztével a férfikollekciókat bemutató divathetes sorozatunk és a végéhez közeledik. A Londonról szóló írásunkat ide kattintva nézheti meg, ha pedig arra kíváncsi, hogyan vonult koronával a fején egy magyar modell Milánóban, akkor ide kell kattintania.

Bár a szezon sajátosságai miatt a francia főváros kifutóin javarészt a fekete és szürke dominált, igyekeztünk olyan divatházak munkáit bemutatni, amelyek vagy kreatívan játszadoznak a sötétebb árnyalatokkal, vagy igazi színekben gondolkodnak az év utolsó hónapjairól. A Juun J bőrre, a Comme des Garcons furcsán szabott öltönyökre, a Louis Vuitton csíkokra, a John Galliano geometriai mintákra, a Berluti pedig harapnivaló tónusokra alapozta legújabb, férfiaknak szánt kollekcióját. Nézze végig galériánkat, a végén pedig döntsön, hogy önnek melyik nyerte el leginkább a tetszését!

Juun J

Valószínűleg ez a név nem cseng annyira ismerősen önnek sem, viszont mindenképpen szerettük volna, ha szerepel az összeállításunkban, ugyanis az egyik legkreatívabb módon gazdálkodott a fekete színnel. A szövet, tweed, bőr és hasított bőr kombinációjából olyan szettek születtek, amiket bárkinek szívesen ajánlanánk viselésre. Az oversize, 80-as évekre emlékeztető válltöméses kabátok remek kontrasztot képeztek a tökéletesen szabott öltönyökkel, a fekete mellett pedig a tengerészkék, a fehér, az olívazöld és a szürke színekkel, illetve a magyar Cseke Botonddal találkozhattunk a dél-koreai tervező kifutóján.

Louis Vuitton

A vadnyugattól az óceánig. Ez volt a a Louis Vuitton férfiszekciójáért felelős Kim Jones mottója a 2014-es őszi-téli kollekció tervezésekor. A  farmer és cowboy-szerű elemeknek mindenesetre nyoma sincs, helyette viszont kapunk kéttónusú szövetkabátokat, anyagkeresztezéseket és fura formájú napszemüvegeket. A csak az egyik vállon áthajtott sálat már láttuk a Burberrynél is. Nem tudni, hogy ki másolt kit, de lehet, hogy csak a véletlen műve. A csillagok után most a csíkozás a menő a francia divatháznál, láthatunk olyan szettet is, ahol a pulóver és a nadrág is ilyen mintázatot kapott.

Berluti

Nem tudunk nem szuperlatívuszokban beszélni a Berluti kollekciójáról, ugyanis a színek, azok kombinációja, a remekre szabott szövetkabátok és a táskák első pillantásra magukkal ragadtak. Hatalmas tisztelet a márkának, amiért idősebb modellt is küldött a kifutóra és megmutatta, hogyan kell ízlésesen párosítani a karamell, burgundi és mályva színeket, illetve a fiatalos szabást a klasszikus olasszal.

John Galliano

Bill Gaytten Galliano-divatháznak tervezett 2014-es őszi-téli kollekciójában a karcsúsított zakók találkoznak a kissé túlméretezett kabátokkal; kalapok a printelt pulóverekkel és a geometriai minták a leggings-nek tűnő nadrágokkal. Elmondása szerint a tervezőt gyerekkori emlékei és Nyugat-Amerika inspirálta. Kedvencünk a rombuszmintákkal tarkított kabát, amit a képre kattintva megtalál a galériában!

Comme des Garcons

A japán márka kollekciójához különösebben nem szeretnénk hozzászólni, ami miatt bekerült a válogatásba, az a styling: a modellek arcába lógó, zsíros hajra emlékeztető kiegészítőtől felfordult a gyomrunk és ezen a furán szabott, gyűröttnek tűnő öltönyök és az egérrágta Vans cipőkre hasonlító lábbelik kombinációja sem segített.

Melyik lett a kedvenc kollekciója az 5 közül?

Ha tetszett önnek ez a poszt, akkor látogasson el a Facebook oldalunkra ide kattintva és nem marad le a következőről sem!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek