Ezek voltak 2013 legmenőbb divatkampányai

Év vége felé közeledve megnéztük, hogy mit termeltek a divatházak kampány fronton az idei évben. Eget rengető változás nem történt az elmúlt szezonokhoz képest, a márkák idén is biztosra mentek és a legismertebb fotósokkal, illetve modellekkel készítették el szezonális kampányaikat. Nézze meg a galériában, hogy milyen világot képzelt el 2013-ban Marc Jacobs, a Lanvin, vagy a Givenchy!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Marc Jacobs és az őrült nők

Marc Jacobs a sajátos képi világáról könnyen beazonosítható német fotóst, Juergen Tellert bízta meg őszi-téli kampányának elkészítésével. Az eredmény annyira meghökkentő és merész lett, hogy már inkább menő, mint rettenetes. A sötét hangulatú képeken ugyanis Edie Campbell és Lily Mcmenamy őrült, üveges tekintettel, hátborzongató, igencsak érdekes arckifejezéssel pózolnak egy ködös-füstös, elhagyatott, sziklás helyen.

Riccardo Tisci és a vándor éltemód

A Givenchy kreatív igazgatója, Riccardo Tisci fekete-fehér képeket rendelt a fotóspárostól, Mert Alastól és Marcus Piggottól. A kampány főszereplői a pucérkodásban gyakorlott 27 éves színésznő, Amanda Seyfried, a tervező egyik kedvenc ex-Vogue szerkesztője, Carine Roitfeld, és annak lánya, Julia Restoin-Roitfeld volt az őszi szezonban, valamint Quim Gutiérrez (spanyol színész), Mariano Ontanon, és Dalianah Arekion.

„Van egyfajta cigány életérzés a kollekciómban. A kampány modelljei is nagyon különlegesek számomra, kicsit olyanok, mint a cigányok. Sosincsenek egy helyen, utaznak a világban” – elmélkedett Tisci a kampányról.

Fekete-fehér Saint Laurent

Fekete-fehér sorozatban gondolkodott tavaszi-nyári hirdetésénél a Saint Laurent is, mely ezúttal nem kultikus arcokkal, hanem a lengyel modellel, Anja Rubikkal készítette el egyik fő vonalának kampányanyagát. A francia luxuscuccokban pózoló modellt természetesen idén is a divatház kreatív igazgatója, Hedi Slimane kapta lencsevégre.

Kate Moss mint Naomi Campbell

Idén felébredt húsz éves álmából a Prada is, mely 1994 után először tett színes bőrű modellt kampányába. A Versace pedig tavaszi hirdetésében retusálta az amazonként pózoló Kate Mosst Naomi Campbellé. Jean Paul Gaultier szintén a tavaszi reklámba változtatta át Ginta Lapinát, Hannelore Knuts-t, Jeneil Williamst és Maria Kashlevát olyan ikonokká, mint Madonna, David Bowie, Grace Jones és Boy George.

Lanvin és Chanel

A Lanvin a Marc Jacobs kampányban is feltűnt brit modellt, Edie Campbellt változtatta át és hat különböző nőt faragott belőle Cindy Sherman és a sztárfotós, Steven Meisel segítségével. A retro hangulatot árasztó, hatvanas éveket idéző kampányhoz a divatház kreatívosai Alfred Hitchcock sokoldalú hősnőiből merítettek ihletet.

Karl Lagerfeld pedig egy japán ihletésű Chanel kampánnyal nyitotta a szezont, melyben a negyvenet betöltő Stella Tennant mellett két kamaszkorú modell, Ondria Hardin és Yumi Lambert is feltűnik. A végeredményről semmi extrát nem tudunk elmondani, meglepően fiatalos, mintsem klasszikus.

Mulberry baglyok

Cara Delevingne-t idén sem mellőzték a divatházak, számos reklámanyagban, illetve a divathét legfontosabb kifutóin is feltűnt. A furcsa grimaszokat vágó modell egyik legjobban sikerült kampánya minden bizonnyal a brit luxusmárkának, a Mulberrynek lőtt őszi sorozata volt, melyen baglyokkal és elegáns bőr táskákkal pózol Tim Walker képein.

Álmodozó Dior, dzürreális Kenzo

Idei kedvenceink közé tartozik még a Dior "Secret Garden” névre keresztelt kampánya, melyen Daria Strokous és modelltársai egy francia erdő közepén pózolnak a fotósduó, Inez van Lamsweerde és Vinoodh Matadin kamerája előtt. Az összhang eredetire, álmodozósra és titokzatosra sikerült, mint amilyen a Dior is valójában.

A Kenzo mindig is ismert volt izgalmas szín- és képi világáról, őszi-téli kampányukkal mégis sikerült meglepniük a divatszakmát. Újító reklámjuk elkészítéséhez összeálltak a ToiletPaper kreatív elméivel, Maurizio Cattelannal, Micol Talsoval és Pierpaolo Ferrarival, akik Sean O'Pry-t és a japán színésznőt, Rinko Kikuchit kérték fel a szürreális reklám arcainak. Nézze meg a galériában, hogy miben gondolkodtak idén a divatházak!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek