Ők 2013 legmenőbb hazai divattervezői

Közeleg az év vége, így hát összegyűjtöttük azt az öt hazai designert, aki letett valami fontosat az asztalra 2013-ban. Abodi Dórára és Nanushkára felfigyeltek a külföldi lapok (és reméljük, a vásárlók is), Tomcsányi Dóri mintájával megelőzte Karl Lagerfeldet, Napsugár von Bittera egyetlen magyarként van jelen az il Bacio di Stilében, és persze Sármán Nóra sem maradhat ki a sorból, aki a Nemzet Első Lányának tervezett esküvői ruhát.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Orbán Ráhel esküvői ruha tervezője, Sármán Nóra

Nagy volt az izgalom, mentek a találgatások már augusztus végén arról, hogy mégis melyik tervező ruhájában áll majd oltár elé az ország első emberének a lánya. A találgatások közepette felmerült többek között a celebnőknek valami miatt gyakran tervező Makány Márta, illetve a nála eggyel kifinomultabb vonalban utazó Zoób Kati neve is, de a befutó végül egy fiatal, de felkapott tervező, Sármán Nóra lett, akit a 24 éves Orbán lány menyecskeruhájának megtervezésére is felkértek. A törtfehér árnyalatú csipkéből és selyemből készült ruha jól sikerült, még a szalmabálák közt is szépen mutat.

2. A Vogue ajánlókban helyet kapó Nanushka

A hordható, elegánsan sportos ruhákat készítő Nanushkát egyre nagyobb nemzetközi figyelem kíséri. Pár hónappal ezelőtt a vogue.com októberi pulóver ajánlójába került be a magyar márka őszi-téli kollekciójának egy sötét-mentazöld színű darabja.

Nem sokat kellett várni a következő Vogue megjelenésre, ugyanis a Vogue Australia decemberi kiadásában újfent beválogattak egy Nanushka darabot, ezúttal a 2014-es tavaszi-nyári gyűjtemény egyik fehér árnyalatú Tamrin névre keresztelt rövidnadrágját ajánlják a szerkesztők többek között olyan nagy divatházakkal egy lapon, mint a Chanel, a Rag & Bone vagy Jil Sander.

3. Abodi Dórára felfigyeltek a celebnők stylistjai

Izgalmas és sikerekben gazdag év van Abodi Dóra mögött is, akinek döntősként drukkoltunk a Vogue Talent tehetségkutatóján, illetve felfedezték idén ruháit a hírességek öltöztetőnői is, aminek köszönhetően Abodi fülbevalóban pózolt Lady Gaga a népszerű amerikai tévésorozat, a Saturday Night Life kampányában.

A Milánóban élő tervező őszi-téli kollekciójának egyik legszemrevalóbb darabja feltűnt egy puccos eseményen is, ugyanis Az éhezők viadala: Futótűz című film torontói premierjére Abodi ruhájában lépett a vörös szőnyegre a film egyik szereplője, Jena Malone. A tervező szerint láthatunk majd A-listás hírességeket Abodi Dóra szerelésekben pózolni illetve fellépni 2014-ben is.

4. Napsugar von Bittera kollekció az Il Bacio di Stile-ben

A tervező – akit állítólag a Dolce & Gabbana is felfedezett már – az év elején azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egyik bőrdzsekije felkerült a hazánkban forgatott Die Hard 5 – Drágább, mint az életed egyik főszereplőjére, a Bruce Willis fiát alakító Jai Courtneyre.

Ősszel pedig megnyitotta parfüm illatú kapuját Magyarország jelenleg legnagyobb luxusüzlete, az Il Bacio di Stile, ahol Napsugar von Bittera egyedüli magyar tervezőként árulhatja kollekcióit, olyan divatházak mellett, mint a Ralph Lauren, a Ferragamo vagy a Céline.

5. Tomcsányi Dóri mintái visszaköszöntek a Chanelnél

A fiatal tervező egy szezonnal beelőzve a világ legismertebb divatházát, a Chanelt, már őszi-téli kollekciójába beépítette a harsány színekben pompázó selyemanyagot, aminek hasonmása Karl Lagerfeldnek is elnyerte a tetszését és kifutóra is küldte a 2014-es tavaszi-nyári gyűjteményéket felvonultató párizsi divathéten.

Persze némi eltérés van a két formavilágban, de azért elég menőnek tartjuk, hogy Tomcsányi előbb csapott le a mintára, mint az egocentrikus tervező. Kíváncsiak vagyunk, hogy az új kollekcióban feltűnő, fantáziadús botanikus minták és panel-hangulat szembejön-e velünk a jövőre valamelyik divatház katalógusában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra