Szilveszteri szettek: van élet a flitteren túl is

Szilveszterkor kötelező bulizni, ez a tény alapból megkeserítheti az ember életét, ráadásul pont a karácsonyi nagy zabálások után egy héttel kell csinosba bújni, amikor legtöbben úgy érezzük magunkat, mint egy menthetetlenül elhájasodott, hasas bálna. Ha ön azt se tudja, miről beszélünk, szerencsés alkat.

Akárhogy is, hiába van eszetlen hideg, ha szórakozni kell, akkor valahogy fel is kell öltözni, lehetőleg szexin. Igyekeztünk szép, a kényes helyeken jól takaró, ünnepi hangulatú ruhákat gyűjteni, hogy kicsit segítsünk a ruhavadászatban. 10 ezer forint alatt könnyen bevásárolhat, de alábbi szetteket zárt helyen szórakozóknak ajánljuk, ha az utcán fogja várni az éjfelet, vegyen dupla harisnyát – az egyik legyen kasmírral kevert –, vastag kabátot és a körömcipő helyett is jobb lesz a csizma!

F&F

Kedvencünk itt a derékra húzott, bő, térdig érő szoknya, ami elég rugalmas anyagból készült, tehát nem fojtogat, és egy egyszerű fehér pólóval is jól néz ki. Alábbi szettet feltűnő kiegészítőkkel nagyon jól fel lehet dobni, pár nagy karperec, statement nyaklánc és fülbevaló és kész is az év végi összeállítás. A szoknyát meg bármikor fel tudjuk venni az irodába is. A galériában látható virágos ruha felső rétege áttetsző, bő fazon, szépen körülöleli a testet úgy, hogy a hasi hurkáinkat takarja.

C&A

A C&A-ban 50-es méretben is találhatók ünnepi ruhák, a nagyobb méretű hölgyeknek mindenképp ajánljuk, hogy nézzenek be ide! Kisebb méretben nem sok ünnepies ruha van, alábbi áttetsző, állatmintás réteggel megbolondított mini viszont jó lehet mindenkinek, aki 36-os méret, mégis szereti takargatni hasát és karjait (de a melleit nem).

H&M

A H&M-ben elkezdődött a leárazás, így aztán kezd turkálóhangulat kialakulni. egy-egy ruháért már csak 4 ezer forintot kell fizetni, de sok olyan ünnepi szett is van, aminek megkérik az árát. Alábbi ruhában például az a jó, hogy merevített derékrésze fűzőként funkcionál, nem valami kényelmes, de vékonynak fogunk tűnni benne, anyaga és hossza pedig elég meleggé teszik egy téli bulihoz. Van persze sokkal bővebb, flitteres verzió is, és ha nem ruhát szeretne, akkor ceruzaszoknyákból és bő fazonú, selymes anyagú ingek közül válogathat.

Pimkie

A Pimkie-ben a minőséggel nem voltunk maradéktalanul elégedettek – a ruhák anyaga elég olcsónak néz ki –, de nem drága bolt és sokféle buliruhát lehet venni. Kedvencünk a felül bő, alul szűk verzió, mert abban a puffadt has nem látszik, fenékre meg csak nem csúszik le egy hét alatt a karácsonyi kalóriatöbblet. Az 5500 forintos maxiruha jó vásár, bár nincs benne semmi extra, aki pedig jobb szereti a csipkét, mint a flittereket, vehet merevített felső részes, vállnélküli miniruhát 9 ezerért.

Mango

Míg a Háda turkálók már tele vannak flitteres ruhákkal, a fast fashion boltok még tartják magukat. Szerencsére, nekünk nem a kedvencünk a talpig flitteres stílus. A Mangóban ízlésesen flitterezett miniszoknyát vásárolhatunk 10 ezer forintért, amihez ha sallangmentes felsőrészt párosítunk, akkor tuti nem öltözzük túl a bulit. Ugyanakkor szerintünk jobb befektetés a ringlizett ruha 9 ezer forintért, amit talán hétköznap is tudunk majd viselni és ugyanez a helyzet a sima, szürke pamutruhával, amit egy feltűnő nyaklánccal tehetünk ünnepivé.

Zara

Na jó, tessék, itt egy flitteres darab: a Zarában 15 ezerért lehet a miénk, és annyival jobb, mint egy turkálós verzió, hogy mattabbak rajta a flitterek, így nem csillogunk már kilométerekről úgy, mint egy diszkógömb. A Zarában amúgy több nagyasszonyosan szexis ruha is kapható, ugyanis a legtöbb térdig érő, merevnek tűnő ruha hátul mélyen ki van vágva. Az ilyen ruhák alá nem lehet melltartót venni és csak akkor jön ki igazán stílusuk, ha blézert sem veszünk föléjük.

Marks & Spencer

Ugyan valamicskét javult a Marks & Spencer stílusa, azért még nem a buliruhák Mekkája. Azoknak ajánljuk ezt a boltot, akik már bőven elmúltak húszévesek, de szeretnek szórakozni, esetleg hivatalosak valamilyen kevésbé kiöltözős szilveszteri buliba és még nem tudják, mit vesznek fel. 15 ezerért aranyosan csillogó, testhez álló, karvillantós ruhát kap 25 ezerért bővebb fazont, nagy méretben is.

Összegzés

Mi most – így a 30-as éveinkben – a H&M-ben keresnénk ruhát, nagy a választék és az árak is jók. Az idősebbeknek abszolút a C&A és a Marks & Spencer ajánlott, fiatalabbaknak a Pimkie. Az F&F választéka elég kicsi, és kiszámíthatatlan, melyik üzletben mit kapunk meg és mekkora méretben, ráadásul annyira nem is jó az ár, hogy megérje egy-egy ruha után sokáig rohangálni. A Zarában csinos darabok vannak, de csak kis méretben kaphatók és elég drágák, a Mangóval hasonló a helyzet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek