Michelle Obama 1,5 milliós blézerben karácsonyozik

Michelle Obama egy karácsonyi koncerten
Michelle Obama egy karácsonyi koncertenKevin Mazur / Europress / Getty

Tudvalevő az amerikai elnökfeleségről, Michelle Obamáról, hogy nem derogál neki többször felvenni ugyanazt a ruhát, sőt van olyan kedvenc darabja is, amiben már hétszer jelent meg a nyilvánosság előtt.

Általában a First Lady efféle szerelései az átlagemberek számára is elérhető, megfizethető darabok, ám van, hogy őt is elcsábítja egy-egy drágább designerruha, amiért a médiának köszönhetően mindig meg is kapja a magáét.

Hasonló kellemetlen megjegyzéseknek lett kitéve a napokban is, amikor egy TNT által rendezett „Christmas in Washington” névre keresztelt karácsonyi koncerten másodszorra is felvette J.Mendel 2013-as resort kollekciójának egyik páncélszerű, fehér-ezüstmintás hímzett felsőrészét, mellyel újfent ellenszenvet váltott ki az amerikaiakból.

Obamáné ugyanis egyszer már provokált a 6800 dolláros (1,53 millió forintos), hófehér összeállításban 2012 júliusában, amikor a méregdrága ruhában jelent meg a londoni olimpia megnyitója előtt rendezett fogadáson a Buckingham-palotában – írja a huffingtonpost.com.

A politikai elemzők már akkor sem értettek egyet a puccos ruhaválasztással, rossz szájízzel konstatálták, hogy a csinos felső többe kerül, mint egy átlagos amerikai család havi bevétele, ami körülbelül 4284 dollár (976.000 forint), azaz a J.Mendel felsőrésznél nagyjából 2400 dollárral kevesebb.

A Fox televíziós társaság rámutatott arra, hogy hasonlóképpen költekezik a Republikánus Párt elnökjelöltje, Mitt Romney felesége, Ann Romney is, aki egy 990 dolláros (215.290 forint) Reed Krakoff márkájú selyemingben jelent meg egy televíziós interjúban.

A First Lady és II. Erzsébet királynő még 2012-ben
A First Lady és II. Erzsébet királynő még 2012-benWpa Pool / Europress / Getty

Bár Romney feleségének ingének ára csupán töredéke Michelle Obama kabátjáénak, a média szerint ez csak egyfajta figyelemfelhívás Ann Romney részéről a First Lady féktelen költekezésére.

„Elnézve Romney asszony ruhaválasztásait, jól látható, hogy a ruhákra kidobott pénz jóval kevesebb, mint a First Lady esetében. Valami azt súgja, hogy az elnök és az elnökjelölt sem 9.90 dollárért veszi a nyakkendőit a Walmartban. Ez aztán színtiszta képmutatás a javából” – nyilatkozta Angie Meyer politikai publicista a FoxNews.comnak.

Az elnökfeleségek öltözködési hóbortjait persze nem az utóbbi időben kíséri ekkora figyelemmel a média, sokat kritizálták a hatvanas években Jackie Kennedy ruhatárát is, aki híres volt vásárlásmániájáról. A washingtonpost.com értesülése szerint az elnökfeleség például 30.000 dollárt tapsolt el évente designerruhákra, a hírhedt rózsaszín Chanel-utánzat például – amit a tragédia napján viselt Dallasban – 800-1000 dollárba került, akkori árfolyamon. A kosztüm ára mai árfolyamra átszámítva 6100 dollár, azaz 1,3 millió forint.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek