Perel a márka, mert kövérít a kamu-ruha

Az exkluzív fellépő- és estélyi ruhákban utazó Sherri Hill beperli az egyik őt koppintó márkát, a Merle Dress-t, méghozzá nem is a szokásos szellemi tulajdon megsértésért, hanem mert a cég által lemásolt, jóval olcsóbban piacra dobott ruha Hill szerint az ő termékeivel ellentétben derékban és csípőben is erősíti viselőjét.

A texasi székhelyű cég tervezőjének karrierje még a Miss America, Miss Usa és a Miss Universe versenyek kifutóin indult hódító útjára, majd 2011-ben Kendall Jenner főszereplésével bemutathatta kollekcióját a New York-i divathéten is. Csillogó, általában kövekkel és tüllel felturbózott ruháit előszeretettel viselik olyan celebnők is, mint Selena Gomez, Carmen Electra, Carrie Underwood vagy Bella Thorne.

A Sherri Hillnél átlagosan 450 dollárba (100 ezer forintot) kerülő estélyik és a vád szerint kövérítő másuk között első ránézésre alig fedezhető némi különbség, maximum az árukban, mivel a márka rossz hírnevét keltő Merle Dress csupán 100-200 dollárt (22-44 ezer forintot) kér az elszabott báliruhákért – írja a dailymail.co.uk.

Az egyik legszembetűnőbb hasonlóság a 450 dolláros, kék, vállnélküli ruha és a Merle Dress 133 dolláros (29 ezer forintos) limezöld darabja között fedezhető fel, ugyanis mindkettő mély dekoltázzsal, szív formájú kivágással, míderes megoldással, tüll szoknyás alsórésszel illetve gyöngyökkel és kristályokkal kirakva került az üzletekbe.

Bár a Sherri Hill vezetői azt állítják, hogy a hamis verzió az ügyfeleket nehezebbnek mutatja, mint amilyenek valójában, ez a vád mégsem annyira egyértelmű, hiszen a Merle honlapján pózoló modell kifejezetten karcsúnak és vékonynak tűnik az emlegetett ruhában.

„A legrosszabb esetben a lány megkapja a ruhát és azt hiszi, hogy ez tényleg egy Sherri Hill ruha. Leteszteltük a ruhát egy modellen is, aki teltebb volt benne, mint az eredtiben" – mondta a tervező fia, Dusty Hill, aki a vállalat elnöke is egyben. Hill mondanivalójához azt is hozzátette, hogy a hamisítványok nem csak gyenge minőségűek, de kevésbé mutatósak is, mint az eredeti Sherri Hill ruhák.

Nem a Merle Dress az első olyan kiskereskedő, akit beperelt a Sherri Hill az elmúlt években ugyanis öt millió dollárt kaszáltak azon, hogy pert indítottak hamisítás vádjával más vállalatokkal szemben. Bár látszólag a hatalmas online jelenléttel rendelkező Merle Dress esete különösen visszatetsző, ugyanis több mint 46400 követőjük van csak a Facebookon illetve számos Google hirdetésben megtalálhatóak.

Tényleg kövérebb a modell a hamisított ruhában?

A Merle nem említette meg oldalán a ruhával kapcsolatban a Sherri Hill nevet, a többi, hamisított cuccokban utazó weboldal még odáig sem megy el, hogy a lekoppintott ruha pontos mását dobja piacra. A Merle ebben az esetben várhatóan rosszul jön ki az ügyből, mivel a Sherri Hill honlapján, az úgynevezett 'Prom Dress Authenticity' szakaszában felhívja a figyelmet arra, hogy mire számítsanak, akik lemásolják munkáit.

„Az eladásra bocsájtott hamisított ruhák azzal a szándékkal kerülnek a piacra, hogy megtévesszék a fogyasztókat. Kérjük segítsen nekünk felszámolni, hogy az efféle gyakorlatot és vásároljon eredeti ruhát. Regisztráljon és jelentse be, hogy hol találkozott ilyen csalárd eladókkal.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek