2014 színe a ragyogó orchidea

Kihirdette a 2014-es év színét a Pantone színtechnológiai vállalat, most a smaragdzöld után a ragyogó (lilás-rózsaszín) orchidea, azaz a Radiant Orchid került sorra. A Pantone abszolút szaktekintély, a professzionális színszabványok irányadója a design összes területén, rájuk érdemes hallgatni. 2014-ben előrejelzésük szerint minden – nő-férfi ruha, lakástextil, smink – halványlilába borul, mely egyébként pont a tavalyi a zöld ellentéte.

„Ez egy kicsit különc szín és nem is alapszín, ez felhívás újításra. A lila színek családja kreatív dolgok készítésére sarkall” – állnak Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute igazgatójának szavai a Huffington Post oldalán. Eiseman szerint az emberek hamar megszeretik majd ezt az árnyalatot, mert sok bőrtípushoz megy és rég nem került előtérbe. 2014 színét Michelle Obama már eddig is szívesen viselte, a Guccinál a tavaszi táskák, a Max Maránál és Temperley Londonnál a ruhák, Ermengildo Zegna férfikollekcióiban pedig a kiegészítők ilyen színűek – a ragyogó orchidea igazi tavaszi szín, persze a Pantone reményei szerint még 2014 őszén is ilyen ruhákban járunk majd.

Csokibarnával, bordóval, burgundival kifejezetten szép, őszi páros az orchidea-lila. A dizájn többi területére is be fog férkőzni elvileg az orchidea, például a menő cukrászsütiket orchideavirágokkal díszítik majd, és a lakástextilek, tapéták, bútorszövetek közt is hangsúlyosabb lesz a lilás szín ­ komplementer szín az olivazöld, a mélyzöld, türkizzel, sárgával párosítva élénk hatást kelt. Alább talál képeket a 2014-es tavaszi-nyári bemutatók ragyogó orchidea színű ruháiról, kiegészítőiről és Michelle Obamáról!

Ilyen a ragyogó orchidea
Ilyen a ragyogó orchidea
Max Mara 2014 tavasz-nyár
Max Mara 2014 tavasz-nyárVictor Virgile / Europress / Getty
Gucci 2014 tavasz-nyár
Gucci 2014 tavasz-nyárCatwalking / Europress / Getty
Jennifer Lawrence Dior Haute Couture-ben
Jennifer Lawrence Dior Haute Couture-benUpi Photo / Eyevine / Northfoto
Temperley London
Temperley LondonVictor Virgile / Europress / Getty
Zegna 2014 tavasz-nyár: a férfiaknál inkább a kiegészítők és a szegések lesznek élénklilák.
Zegna 2014 tavasz-nyár: a férfiaknál inkább a kiegészítők és a szegések lesznek élénklilák.Antonio De Moraes Barros Filho / Europress / Getty
Max Mara
Max MaraVictor Virgile / Europress / Getty
House of Holland
House of HollandVictor Virgile / Europress / Getty
Michelle Obama
Michelle ObamaChip Somodevilla / Europress / Getty
Gucci 2014 tavasz-nyár
Gucci 2014 tavasz-nyárVictor Virgile / Europress / Getty
House of Holland
House of HollandVictor Virgile / Europress / Getty
Michelle Obama
Michelle ObamaLarry Marano / Europress / Getty
orchid
Temperley London
Temperley LondonVictor Virgile / Europress / Getty
Missoni
MissoniKoji Hirano / Europress / Getty
Missoni 2014 tavasz-nyár
Missoni 2014 tavasz-nyárKoji Hirano / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra