Öltözzön Twin Peaks karakternek!

Az újra divatba jött grunge után várható volt, hogy egy-két márkában nosztalgikus emlékeket idéz fel a kilencvenes évek filmművészete is. Nem kellett sokat várni arra, hogy az élelmes Suckers Apparel tervezőit megihlesse minden idők egyik legsikeresebb filmsorozata, a Twin Peaks.

A David Lynch és Mark Frost által készített sorozat a kilencvenes évek elején gyökereiben változtatta meg a sorozatkészítést és annak mondanivalóját. Egy generációnak tették felejthetetlenné Cooper ügynök karakterét, de a filmben számtalanszor elhangzó „Ki ölte meg Laura Palmert?” is szállóigévé vált a filmrajongók körében.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Az emlékezetes szereplők és Angelo Badalementi kultikussá vált filmzenéjének köszönhetően idén divatba jött Twin Peaks karakternek öltözni. A világvégi kisvárosban játszódó sorozatban látott jelmezeket Patricia Norris készítette, ezek újragondolt változatait pedig az utcai divatot a pop kultúrával ötvöző online brand, a Suckers Apparel dobta piacra az elmúlt hónapban – írja a jezebel.com.

Úgy tűnik, hogy a hatásvadász, de hordható kollekció borsos ára nem riasztotta el a film- és divatmániásokat, ugyanis annak ellenére, hogy árak 139.99 – 189.99 dollár (30.765 – 41.760 forint) között mozogtak, az öt darabból álló kollekció nagy részét már elkapkodták az webshopból.

A látványos darabok a kreatív csapatnak köszönhetően olyan hangzatos fantázianeveket kaptak, mint a "Smoking In The Girls Room", ahol a ruha a pelerinjén visszaköszön az iskolai mosdók ajtajának piros villám-motívuma, de a sorozat egy-egy fontos momentumára utal a „Poor Laura” illetve a „Fire Walk With Me” névre keresztelt bordó, sötétítőfüggönyre emlékeztető maxiruha is.

Kedvencünk a „Welcome To Twin Peaks” névvel ellátott fenyőzöld színű, itt-ott kivágott bársonyruha illetve a sorozatban rendszeresen egy fatuskóval megjelenő Log Lady ihlette farönk mintás leggings, ami a kollekció egyik legolcsóbb darabja, 64 dollárt, 14000 forintot kérnek érte a készítők.

A sorozat természetesen a kilencvenes évek elején is megihlette a divatmagazin szerkesztőket, ide kattintva megnézheti, hogy a Sassy Magazine 1990-es októberi kiadásában hogyan képzelték el a Twin Peaks stílust.

Hasonló darabokat vintage boltokban kis szerencsével jó áron be lehet szerezni, mi most a hazai fast-fashion üzletek kínálatából gyűjtöttünk össze pár szettet, melyek segítségével ön is könnyen lehet Twin Peaks hősnő. Nézze meg a galériában, mit kell beszereznie az átváltozáshoz!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek