no

Katalin nem szokik le a villantásról

Velünk is számos alkalommal megesett már, hogy nem az adott időjáráshoz öltöztünk, aminek köszönhetően egy hirtelen jött szellő a nyakunkba csapta lenge szoknyánkat. A „Marilyn pillanatnak” is nevezett jelenség talán minden kalandosan élő nő életébe belefér párszor, kivéve a királyi család hölgytagjait, ahol nem megengedett az efféle ledérség.

Köztudott, hogy Erzsébet királynő öltöztetője mindig kényesen ügyel arra, hogy a szél nehogy fellibbentse az uralkodó szoknyáját, ezért minden szoknya és ruha szegésébe kis nehezékeket varrat. A jól bevált ősi trükköt valószínűleg Kate Middleton öltöztetője még nem sajátította el, mivel nemrég egy gyermekeknek szervezett jótékonysági rendezvényen hagyta cserben a hercegnét lenge rakott szoknyája, ami kellemetlen pillanatokat okozott számára.

Nem ez volt a hercegné életében az első ilyen kínos pillanat, csinos ruhái és a szél már többször is kibabráltak vele. Villantott már formás felsőcombot többek között egyik kedvenc pöttyös Topshop egyrészesében, melyet a terhessége alatt többször is viselt, például a Warner Brothers Hertfordshire-i stúdiójában, illetve pár héttel később egyik barátja, William van Cutsem esküvőjén – írja a dailymail.co.uk.

A méltóságteljesnek nem nevezhető villantást először 2011-ben láthattuk Katalintól, első hivatalos kanadai látogatásán, ahol már a Calgary repülőtéren majdnem kivillant fehérneműje sárga Jenny Packman ruhája alól.

„A rövid, terebélyes szoknyákat nagyobb valószínűséggel felkapja a szél, akárcsak az ejtőernyőket. Főleg azokat, amikből nem spórolták ki az anyagot. A ceruzaszoknya gyakorlatilag szélálló – a széllökések egyszerűen nem mennek át alatta. Vagy esetleg megpróbálhatna egy hosszabb és nehezebb anyagból készült szoknyát választani. A másik lehetőség pedig az lenne, hogyha követné a királynő példáját és nehezéket varratna a szoknya szegélyébe" – mondja a Daily Mailnek a Marilyn Monroe által 1955-ben divatba hozott jelenségről egy profi varrónő, Christina Koutsavakis.

A dailymail.co.uk szerkesztői felkérték az egyik legnépszerűbb Kate Middleton hasonmást, Nicola Mahrert, hogy teszteljen le néhány szoknyát egy szélgép előtt, melyből kiszámolható, hogy mennyi nehezék mentené meg a hercegnét a pironkodástól egy szellősebb őszi napon.

Rakott miniszoknya: alkalmatlan a királyi feladatok ellátására

Az olyan típusú minik, mint a hercegnén a múltheti „balesetnél” látott 252 fontos (90000 forint) Orlay Kiely rakott szoknya meglepően rövidnek bizonyult a modellen is.

„Ha én úgy öltözködnék, mint Kate, mindig szoknyát viselnék, lehetőleg olyat, ami térd alatt ér. Én egészen biztos, hogy nem érezném jól magam egy ilyenben, különösen akkor nem, mikor le kellene hajolnom” – mondja tapasztalatait Middleton hasonmása.

A szélgép tesztből kiderült, hogy a szoknya nehezék nélkül azonnal fellibbent, aminek hála megvillant Mahler fehérneműje is. Még nyolc súlyt kellett a szoknya aljára illeszteni, hogy a szoknya ellenálljon a szélgép erejének.

A térdig érő rakott szoknya: nem bombabiztos

Egy ésszerű hosszúságú, konzervatívnak ható rakott szoknya – amilyet Middleton előszeretettel viselt egy időben – ideális választás királyi sétákra, kórház vagy iskola látogatásokra. Sajnos egy ilyen típusú, 289 fontos (103195 forint) Fenwick rakott szoknya is még érzékeny a szélgépre.

„Nagyon elegánsnak és megfelelőnek hat, de majdnem úgy csapódott fel, mint a miniszoknya. Nagyon meglepődtem, azt hittem, hogy ez tökéletes lehet” – mondja Mahrer.

A teszt alapján négy nehezék bevarrása elég volt ahhoz, hogy a térd magasságában maradjon a szoknya, de még mindig meglibbent kicsit. Miután további négy súlyt helyeztek a szegélybe a szoknya már illedelmesen úgy állt, ahogy kell.

A-vonalú szoknya: szélbiztos, csak a hercegné nem preferálja

Az A-vonalú szoknya bár nem rakott, kifelé szélesedő vonalvezetésének köszönhetően ezt is könnyen felkaphatja a szél. Bár a szoknya - amire a teszten a hercegné egyik kedvenc márkáját a Reiss féle 110 fontos ( 39290 forint ) szoknyát vetették be – merev alsórészt kapott, mégsem állt száz százalékban ellen a széllökéseknek.

Nehezék nélkül a szoknya oldalt felgyűrődött, négy súllyal már ellenállt a szélnek, nyolccal pedig megingathatatlannak bizonyult. „Ez a szoknya nagyon Kate-s. Ilyet kellene viselnie, mert ez elegáns,de finoman mégis megvillantja a lábát. De mégsem ilyenben kellene nagyközönség elé mennie. Azthiszem ez az ideális kompromisszum” - jött bele a tesztelésbe a hasonmás.

Térd alatti szoknya: időjárásbiztos, de unalmas

Middleton hasonmása egy nehéz és sok anyagból készült 135 fontos (48230 forint) Toast márkájú térd alatti midi-szoknyát tesztelt, ami még súly nélkül is inkább rátapadt lábára, mintsem fellibbent volna onnan. Négy súly bevarrásánál kicsit oldalra fújta a szél, a nyolc nehezék pedig úgy a helyére rögzítette, hogy meg sem mozdult a szél hatására.

„Ez teljesen időjárás-álló. Biztonságban érzem magam benne. Ebben nem aggódnék, hogy villantani fogok, mikor lehajolok, ahogy Kate is gyakran teszi, mikor lehajol a gyerekekhez. Másrészt nem hinném, hogy ez csábító valakinek, aki olyan elbűvölő, mint Kate. Neki nagyon szép lábai vannak, bűn lenne rejtegetnie őket."

A szoknyateszt képeiért kattintson ide!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra