Van remény, találtunk meleg férfikabátot!

Legutóbbi posztunkban siralmas képet festettünk a hazai boltok férfikabát-kínálatáról, egyszerűen nem találtunk olyan darabot, amire azt mondtuk volna, hogy 100%-ig elégedettek vagyunk vele. Akkor arra kértük olvasóinkat, hogy írják meg emailben, melyik boltot ajánlják, hova nézzünk be, esetleg ők honnan vették a jól bevált kedvencüket.

Váratlanul sok üzenet érkezett - ennek szerencsére többsége pozitív hangvételű volt -, a tanácsokat pedig összegeztük és megnéztük azokat a márkákat, amelyeket többen is ajánlottak. A Peek&Cloppenburgban sok időt töltöttünk, felpróbáltuk a mindenki által istenített Wellensteyn-t (ellátogattunk a márkaboltba is), nézegettünk téliesített szövetkabátokat; betértünk a Zarába, H&M-be, C&A-ba és a Pull&Bearbe, illetve a webshopok kínálatából is szemezgettünk, a sorokat pedig olvasóink fotóival zárjuk.

Peek&Cloppenburg

Először is szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki ránk szánta idejét és megosztotta velünk a tippjeit. A legtöbben a Wellensteyn-t ajánlották és mivel több legyet akartunk ütni egy csapásra, ellátogattunk a multibrand elven működő Peek&Cloppenburgba. Télikabátokból nincs hiány, vannak sportosak, pufik, szövetkabátok és köztes fazonok is. A fent említett kabáton kívül az eladóhölgy tanácsára még egy Tommy Hilfigert és egy Northlandet próbáltunk fel, ezek azok, amelyek annyira nem sportosak, de mégis melegen tartanak.

Az árak sajnos nem pénztárcabarátak, a legolcsóbb kabát, amit próbáltunk (Northland) 62 990 forintba került. A Wellensteyntől két fazont néztünk meg, a rövidebb 74 990 forint volt, a hosszabb verzióért 69 990 forintot kértek el. Itt meg kell követnünk magunkat, hiszen legutóbb azt mondtuk, kerüljük a 100% poliészter termékeket, de ezek annak ellenére, hogy abból készültek, a speciális technológia és kialakítás miatt nagyon melegek: fél percet sem bírtunk ki bennük, annyira izzadtunk. A magyar ár mellett ott díszeleg az eurós ár is, a 70 ezres kabáton 350 eurót láttunk, ami másfélszer annyi, vélhetőleg amiatt alakult ez így, mert a Peek&Cloppenburg nagy tételben vásárolt. 

A három felpróbált szövetkabát 42 990 és 69 990 forint között mozgott, az egyik nagy kedvencünk lett, a gyapjútartalom, fazon és ár miatt is el tudnánk képzelni télikabátnak.

Zara

Ezután betértünk a Zarába is, hiszen többen írták, hogy ők itt találtak rá a télikabátjukra. Lehet, hogy mi vagyunk túl fázósak, de egyszerűen elképedtünk azon, hogy a legtöbb télinek kikiáltott szövetkabát csak első látásra tűnik béleltnek, ha levesszük az akasztóról, észrevesszük, hogy csak az elején van irha vagy a hátrésznek maximum a középéig. Ez télre nagyon kevés, főleg, ha nem autóval közlekedünk. Azért kis keresés után találtunk három melegnek tűnő és jól kinéző darabot, ezeket fel is próbáltuk és mindegyiket meg is vettük volna, ha nem sajnáljuk értük a 38-55 ezer forintot.

Pull&Bear

Közel volt és ajánlották is, így betértünk a Pull&Bear egyik üzletébe is, vegyes érzéseink vannak a látogatásról. Egyrészt nagyon kevés kabát van a dzsekiket leszámítva, és ezeknek csak egy részét hívnánk télinek. Viszont a kettő közül, amelyiket próbáltuk, bármelyiket megvennénk, a fazon is tetszik (a sötétkéket egy kicsit jobban szerettük) és az áruk sem olyan ijesztő, mint az előző két boltban látottaké.

A felpróbált darabok egyébként igen népszerűek, többeken viszontláttuk már tavaly is (éljen a visszatérő kollekció!), szóval jó döntésnek bizonyulnak. Felvéve kényelmesek voltak, megfeleltek azoknak az elvárásoknak, amik a fejünkben voltak és maximum 30 ezer forintba kerültek, ami télikabátfronton abszolút jónak mondható.

H&M és C&A

A két boltot egy kalap alá vettük, hiszen mindkettőben ugyanolyan a kínálat – lesújtó sajnos. A H&M-ben kétféle kabát található: az egyik a derékig érő átmeneti, vagy semmit sem érő pufi, a másik pedig a nehéz szövetkabát, amelyet – szerencsésebb esetben – vékony steppelt béléssel láttak el. Mindkettő alkalmatlan az igazi kemény téli napokra és ugyanezt tapasztaltuk a C&A-ban is. Többször volt innen télikabátunk, de idén mintha elfelejtették volna, hogy közeleg a december, még semmit nem találtunk, amire azt mondtuk volna, hogy nyugodtan elindulánk benne a -10 fokban.

Wellensteyn

Ellátogattunk a márka különálló boltjába is, ami az újlipótvárosi Pannónia utcában található. Kíváncsiak voltunk egyrészt arra, hogy az árfekvés milyen lesz, másrészt arra is, hogy milyen lesz a kínálat. Utóbbi szempontjából egyértelmű nyertes a különálló üzlet, hiszen 300 modell található a boltban és mivel katalógusból is lehet rendelni, az elérhető modellek száma ennek a többszöröse. Ami az árakat illeti, 70 és 200 ezer forint közötti darabokat találhatunk itt, a legnépszerűbbekért 80-90 ezret kell fizetni.

Megkérdeztük az üzletvezetőt is, hogy mit kell tudni a márkáról, miért lehet az, hogy nem fagyunk meg annak ellenére, hogy a kabátok javarészt poliészterből készülnek. "A legfontosabb dolog a Wellensteyn kabátok tulajdonságaival kapcsolatban az, hogy technikai kabátok, praktikus funkciókkal, de divatos (utcai) viseletre tervezve. Szinte az összes modell lélegző anyagból készül, emiatt páraáteresztő, nehezebben fülled-, vagy izzad bele az ember, de emellett nagyfokú vízállósággal rendelkezik. Bizonyos téli modellek pedig extrém hidegben is melegen tartanak, szóval valóban nagyon meleg kabátjaink is vannak. Ez részben az anyagminőségnek, másrészről a több rétegnek köszönhető, amiből a kabátok felépülnek" – válaszolta.

Ezek vannak a webshopokban

Népszerű külföldi webáruházakat kerestünk fel, a két szempont az volt, hogy szállítsanak Magyarországra és áruljanak télikabátokat. A manapság egyre erősebb ruhakínálattal rendelkező Tchibo.hu-t látogattuk meg, ahol egy pufikabátot és egy sídzsekit szemeltünk ki. Benéztünk még az ASOS, New Look és Topman oldalára is és hogy minden igényt lefedjünk, a luxustermékeket áruló MrPorterről is válogattunk, nézze meg a galériában, mit találtunk!

Önök küldték

Mindenképpen galériát érdemelnek azok a fotók is, amiket önöktől kaptunk és amiben megmutatják, hogy miben vészelik át a hidegebb hónapokat. Volt, akinek kedvenc márkája van és kizárólag ott vásárol, akadt, akinek a turkálók kínálata tetszik jobban és olyan is, aki nem sajnálja a tízezreket egy melegebb darabért. Nézze meg a galériában, mi az, ami olvasóinknak bevált, mi pedig ezúton is köszönjük a képeket!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek