Elárverezték a Disney hercegnők ruháit

A tavalyi karácsonyi szezon egyik leghangulatosabb kirakata minden bizonnyal a londoni luxusáruházé, a Harrodsé volt, melynek ünnepi kirakatában akkor Disney hercegnők pózoltak tíz világszerte elismert tervező couture ruháiban.

A neves divatházak, mint a Valentino, Oscar de la Renta, Elie Saab vagy a Missoni által elkészített egyedi értelmezésű hősnő-ruhákat most november 13-án árverésre bocsátották a Christie's-ben, a teljes bevételt a Great Ormond Street-i gyermekkórház jótékonysági alapjának ajánlották fel – írja a vogue.com.

„A Disney hercegnők időtlen történeteit továbbra is világszerte kedvelik a családok. Így külön fantasztikus, hogy ezek a neves tervezők is tisztelegnek az egyes karakterek előtt. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Disney rajongóknak és a divatmániásoknak lehetőségük nyílik beszerezni egy-egy csodás darabot, amivel egyben egy létfontosságú célt is szolgálnak; támogatják a Great Ormond street-i Gyermekkórházat, ami mi már évek óta segítünk” – mondta Matthew Grossman, a Corporate Citizenship és a The Walt Disney Company EMEA alelnöke.

A Disney életében mindig is fontos szerepet töltött be a támogatás, Walt Disney 1951 óta személyesen is látogatta a kórházakat. A Great Ormond Street-i gyermekkórházzal 2008-ban vált hivatalossá a partnerség, mikor a Disney 10 millió fonttal támogatta a kórház felújítását, valamint személyre szabott támogatást is felajánlott a kórház betegeinek és azok családjainak.

„Ezek a ruhaköltemények valóban századunk leghíresebb tervezőinek munkái. Már a tavalyi Harrods kirakatnak is nagy sikere volt, biztosak vagyunk benne, hogy a rajongók világszerte megragadják a lehetőséget, hogy beszerezzék ezeket az egyedi ruhákat” – nyilatkozta az árverésről Mark Briggs, a Harrods egyik menedzsere a 10 designerruháról, amit olyan mesebeli hősnőkre terveztek mint Ariel, Hófehérke, Hamupipőke vagy Pocahontas.

„Igazán várom ezt az árverést. Ezek az inspiráló darabok egyszerre testesítik meg a „high-end” divatot és a gyermekkori vágyakat” – áradozott Clare Borthwick, a Christie's vintage couture szakértője.

Az aukción egyébként többek között Jázmin hercegnő Escada ruhájára, a Szépség és Szörnyetegből ismert Belle sárga Valentino ruhájára, Hófehérke Oscar de la Renta estélyiére és piros, puffos ujjú köpenyére, Pocahontas tollas Cavalli maxiruhájára, Csipkerózsika gyöngyökkel díszített pasztell rózsaszín Elie Saab ruhájára és Hamupipőke klasszikus fazonú Versace estélyiére licitálhattak az érdeklődők.

Oszd meg másokkal is!
Mustra