11 kulcsdarab, amire a harmincasoknak szüksége van

Nemcsak szezonok szerint, hanem kor alapján is össze lehet gyűjteni, hogy milyen ruhadarabokat, kiegészítőket és egyéb tárgyakat érdemes beszerezni. Ez utóbbira vállalkozott a Huffington Post egyik szerzője is, és készített egy listát arról, hogy minek kell lapulnia a 30 és 40 közötti nők szekrényében. Részletek a hajtás után!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

1. Egy bőrdzseki

Ez nem annyira meglepő, hiszen akármilyen divattal foglalkozó újságot vagy oldalt olvasunk, mindenhol azt hangsúlyozzák, hogy egy bőrdzseki nélkül bizony félemberek vagyunk. Nemrég csináltunk is egy összeállítást arról, hogy mivel is érdemes hordani ezt a kabátot, itt meg is nézheti.

2. Egy kasmírpulóver

Egy ilyen pulóver bizony nem két forint, de érdemes egy kicsit többet áldozni rá, jó befektetés, hiszen nem kell majd a szezon végén a szekrény mélyére süllyeszteni, évekig hordhatjuk, hacsak nem történik vele valamilyen csúnya baleset. Arról nem is beszélve, hogy a farmeren keresztül a szövetnadrágokon át a lezserebb és az elegánsabb szoknyákig mindenhez passzol.

3. Egy egyenesszabású ruha

A magyar tervezők nem véletlenül szeretik az egyenesszabású, kicsit zsákhatású ruhákat, és harminc felett jó, ha mi is megbarátkozunk ezzel a fazonnal. Hogy miért? A megfelelő kiegészítőkkel egy pillanat alatt alkalmi viseletté lehet alakítani a hétköznap is bátran viselhető darabokat, harminc felett pedig a jól variálható és praktikus dolgok egyre inkább a jó barátainknak számítanak.  

4. Egy kosztüm

Ha nem is kell a munkahelyünkön szigorú szabályok szerint öltözködni, nem árt, ha van két kosztümünk, és az egyik nadrágkosztüm. Így különösebb erőfeszítés nélkül, pillanatok alatt elegáns külsőt ölthetünk, arról nem is beszélve, hogy a blézert, zakót, valamint a szoknyát, nadrágot más ruhadarabokkal is kombinálhatjuk. Bár ezzel gondoljuk nem árultunk el olyan nagy trükköt.

5. Jó edzőcuccok

A Huffington Post szerint harminc felett már nem elég, ha az edzéshez egy kinyúlt pamutpólót és valamilyen mackónadrágot vagy shortot veszünk fel. Erőt kell venni magunkon, és el kell menni a legközelebbi sportuházati boltba (vagy éppen fast fashion üzletbe). Persze nem szabad, hogy a megfelelő edzőcuccok hiánya tántorítson el minket a rendszeres mozgástól!

6. Egy selyemsál

Régebben írtunk már egy cikket arról, hogyan is lehet elérni, hogy a pénztárcabarát darabok ne tűnjenek olcsónak. Állítólag már egy selyemsál is fel tud dobni egy egyszerű összeállítást, sőt, kicsit drágábbnak is tűnhet tőle a szettünk. Egy próbát megér!

7.  Egy szandál

Eddig amikor csak lehetett, tangapapucsban slattyogott nyáron? Nos, a Huffington Post szerint harminc felett búcsút kell inteni ennek a lábbelinek, ami úgysem túl egészséges viselet, és flip-flopok helyett érdemes venni pár kényelmes és szép szandált.

8. Egy gumicsizma

Sokan utálják ezt a lábbelit, pedig tényleg praktikus tud lenni. Arról nem is beszélve, hogy most már egyre nagyobb a választék, köszönhetően annak, hogy a nagyobb divatházak és a kisebb márkák is felfedezték a gumicsizmákban rejlő lehetőségeket. Arra azért készüljünk fel, hogy az itthoni boltokban nem annyira jó a helyzet. Emellett azt se felejtsük el, érdemes nagyobbat venni, hogy egy vagy akár két vastagabb zoknival is felvehessük, ugyanis bármennyire is vízálló egy ilyen csizma, nem egy meleg viselet.

9. Egy meleg, vízálló csizma

Az előbbi darab mellé vagy helyett érdemes venni egy olyan csizmát is, amiben biztosan nem fázik a lábunk, és kellően vízhatlan is. A speciális anyagokból készült lábbelik között is vannak már nőiesebb darabok, csak a megfelelő helyen kell keresni ezeket. 

10. Egy szemránckrém

Ha valaki harmincéves lesz, az nem a világ vége, de egy jó szemkörnyékápoló krém azért jól jöhet. Egy valamire ügyeljünk, ne kenjük fel túl vastagon, mert ez többet árt mint használ. „Szinte megfojtják a bőrt, ráadásul alvás közben bejuthatnak a szembe, így másnapra akár fel is dagadhat a környéke. A bőrünk olyan, mint egy szivacs, magába szívja azt, amire szüksége van, a többi pedig a felszínén marad. A jó szemránckrémek teljesen beszívódnak, miközben a bőr hidratáltnak és rugalmasnak tűnik” – állítja Renée Rouleau kozmetikus.

11. Egy hajszárító

Hajszárító vélhetően minden háztartásban van, és harminc felett érdemes minél többször használni, mert a Huffington Post szerint a húszas éveink után már nem biztos, hogy működik, ha csak hagyjuk szabadon megszáradni a hajunkat. Ha éppen most váltanánk készüléket, akkor nem lesz annyira könnyű dolgunk a bőség zavara miatt. El kell döntenünk, hogy mi a fontos? Legyen halk, össze lehessen csukni, legyen nagy a teljesítménye?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek