Visszatér a tupírozott haj és a vastag szemöldök

A sminkmesterek és mesterfodrászok az idei divathéten is kitettek magukért; vad ötletekben, maszkokban és fejdíszekben a 2014-es tavaszi-nyári kollekciók bemutatóján sem volt hiány. Összegyűjtöttük a leginnovatívabb és legmeghatározóbb trendeket, melyeket kis finomhangolással mi is könnyen beépíthetünk a mindennapokba. Nézze meg a galériában, hogy mi a menő a divat fővárosaiban!

Nyolcvanas-kilencvenes évek hatás New Yorkban

New Yorkban Jenny Packham arra buzdította a divatmániásokat, hogy bátran használják jövő nyáron a hajsütővasat, ha esetleg a páratartalom miatt nem göndörödne be magától a hajuk. A divatház disco korszakát idéző kollekciójához kifejezetten jól illett a romantikus frizura, amivel Packhamen kívül bepróbálkozott a Rodarte is; a divatház fodrásza újragondolva a nyolcvanas évek trendjeit oldalra fésült, feltupírozott frizurával mutatta be új gyűjteményét.

Prabal Gurung fodrásza, Paul Hanlon a rózsaszínnel kirúzsozott modelleknek fényes, hátrafésült, lenyalt frizurát képzelt el, míg Zac Posen és a Honor természetes hatást keltő modelljei virágokat viseltek a hajukban a kifutón. A New York-i divathét nyugodt bemutatóihoz képest lázadónak számítottak Lela Rose arany spray-vel lefújt modelljei, illetve Marc Jacobs királykék szemfestékkel kísérletező sminkese.

Szélfútta frizurák és huncut sminkek Londonban

A Mulberry sminkese egy egyszerű és praktikus viseletet mutatott be a nyárra, a szemre helyezte a hangsúlyt, az arcbőrt és az ajkakat pedig festetlenül hagyta. Ezzel szemben Tom Ford és Antonio Berardi kifutóján a vastag szemöldökű, kócos modelleké volt a főszerep, míg a Burberry Prorsum bársonyos rózsaszínű szemfestékkel frissítette fel a modellek tekintetét, úgy hogy közben a szemceruzát és a szemspirált kihagyta a műveletből.

Paul Smith fiatal Jane Birkineket szeretett volna varázsolni a kifutóra, ezért ceruzával szeplőket rajzolt modelljeire, szemüket pedig fekete szemceruával és szempillaspirállal hangsúlyozta. Simone Rocha fodrásza valószínűleg a Fendi tavalyi mohikán frizurájára gondolt, amikor elkészítette a fejtetőre púpozott frizurákat modelljeinek, melyhez remekül passzolt a lazac árnyalatú szemfesték és a szürke körömlakk.

A Topshop Unique kócos hullámaival és mély, vörösesbarna rúzsával a nyári szabadság hangulatát idézte, míg a Giles inkább a menő városi nőkre gondolt fonott frizuráival és Swarovski kristályokkal kirakott manikűr ötleteivel, miközben sminkjével a természetes szépségre kívánta helyezni a hangsúlyt.

Ötvenes-hatvanas évek hatás Milánóban

Lucia Pieroni sminkmester extrém, japán ihletésű szemet varázsolt a Missoni modelljeinek, melyet könnyen el tudunk képzelni egy vagány motorosdzsekivel a nyárra. „Ez a lekerekített forma ad az egésznek egy kis japán beütést” – mondta Pieroni a wwd.com-nak.

Míg a Missoni a szemceruzával kísérletezett, Armani a modern nyolcvanas éveket idézte égszínkék füstös szemű modelljeivel, a Dsquared pedig bronzbarna bőrű, narancssárga ajkakú modellekkel mutatta be az ötvenes évek ihlette kollekcióját. A Blugirl vezetője, Anna Molinari igéző macskaszemeket és a kócos, feltupírozott frizurát rendelt a mesterektől, ami tökéletesen visszaadta a hatvanas évek ihlette gyűjtemény „Swinging London-szerű” bohém életérzését.

A stílusváltásban gondolkodó Gucci már tavaly is kacsintgatott a glamrock trendek felé, amit idei kollekciójába is beépített. Így nem lepődtünk meg annyira, amikor a divatház sminkese, Pat McGrath Ziggy Stardustra emlékeztető, vöröses-barna, fényes hatást keltő szemeket rajzolt, melyet azzal tett erőteljesebbé, hogy szemceruzával kiemelte a modellek szemöldökét. A Gucci sminkje a nyáron kifejezetten jól jöhet azoknak, akik egy kiadós nyaralás után még beteget jelentenek a munkahelyükön.

Smink- és frizuratippek Halloweenre a párizsi divathétről

Természetes hatást keltő sminkkel küldte kifutóra modelljeit idén a Chalayan, Vivienne Westwood pedig arannyal fröcskölte le modelljei bőrét, míg az AF Vandevorst lányai úgy néztek ki, mintha belehemperegtek volna egy homokozóba. A Hexa by Kuho látványos fejdíszekkel dobta fel natúr sminket kapott modelljeit, míg Haider Ackermann a klasszikus Pompadour frizurát gondolta tovább a nyárra.

A Céline sminkmestere lenyalt babahajjal és nyolcvanas-kilencvenes éveket idéző színes szemhéjpúderrel, illetve extravastag szemöldökkel készült a következő szezonra. (Ami reméljük nem tér vissza a köztudatba).

A leglátványosabb showelem idén a Givenchy-é volt, melynek sminkmestere, a látnokként is becézett Pat McGrath 12 órán át applikálta a modellekre a kristályokkal, flitterekkel és hálóval kirakott maszkot, ami valahol kísértetiesen hasonlított a Dior pár szezonnal ezelőtt felvonultatott kristályból kirakott szemfedőihez és ajkaihoz. Ha önben is felmerült a kérdés, hogy vajon hogy a fenébe jön le egy ilyen hátborzongató álarc, ide kattintva megkaphatja a választ Lais Ribeiro videójából.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek